Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Душ-туалет для дачі: пластикові кабіни і будиночки з інших матеріалів

  1. А у нас на дачі душ
  2. Плюси і мінуси об'єднаних об'єктів
  3. З чого будувати дачний санвузол
  4. Правила комфорту
  5. подавай готовеньке
  6. Про що сором'язливо мовчать
  7. Вигрібна яма
  8. Підведення підсумків
Ulysse

6007 0

А у нас на дачі душ

Санвузол під одним дахом може бути виконаний так оригінально, що зі скромної обителі перетвориться в казковий будиночок. Деякі роблять душові кабіни та туалети навіть при наявності їх в будинку, щоб можна було задовольнити свої потреби не заходячи в будинок. Особливо це стає актуальним в жарку погоду, працюючи на грядках або при напливі гостей.

справжня казка

Плюси і мінуси об'єднаних об'єктів

Зазвичай на дачній ділянці настільки делікатний об'єкт, як клозет розташовують відповідно до санітарних норм подалі від житлового будинку і городу. Душ може стояти навіть посередині двору і не рахуватися шкідливим хоча його стічна вода насичена «хімією» від гелів і шампунів.

Але, якщо будувати об'єкти окремо, в будмайданчик може перетворитися весь ділянку. Розглянемо, що хорошого вийде, якщо розташувати дачний туалет і душ під одним дахом:

Схема здвоєного санвузла

  • відчутна економія будівельного матеріалу на фундаменті (під цеглу) і двох зовнішніх стінах, які стануть однією міжкімнатних перегородкою;
  • не доведеться здійснювати тривалі подорожі між окремо розташованими «кабінетами» ризикуючи застудитися;
  • площа даху збільшується, що дозволить встановити велику ємність для води, яка буде нагріватися під сонцем.

Що стосується ємності, тут смаки розходяться - металевий бак нагрівається швидко і також швидко іржавіє; ємність з нержавійки прослужить довше, але, на жаль, може перетворитися в постійну приманку для любителів легкої наживи, пластиковий бак легкий, його можна зняти на зиму або для чистки .

Є навіть баки з підігрівом

Єдине, що бентежить - неприємний запах з вигрібної ями, якого, втім, може майже не бути при гарній вентиляції. Досить буде щільною кришки на вигріб і вентиляційної труби, висотою мінімум 1 м над дахом.

Якщо використовувати біотуалет, не буде ніяких запахів. Але його потрібно буде регулярно спорожняти в спеціально відведеному місці.

З чого будувати дачний санвузол

Побудувати туалет і душ на дачі своїми руками можна з різних матеріалів, від цього буде залежати швидкість роботи і довговічність споруди.

Виділимо 3 типи об'єктів:

  • експрес або найдешевший - з пластика, який може встановлюватися навіть на пучинистих грунті на піщано-гравійної подушці товщиною до 40 см;
  • традиційний - з дерев'яних брусів з обшивкою з вагонки, дощок, щитів; його необхідно піднімати над землею хоча б на 20 см, для чого робиться фундамент палі;
  • капітальний або дорогий - з цегли / шлакоблоку, під який необхідний монолітний фундамент, зате служити такий блок буде довго і облаштовувати його можна як душі завгодно: проточний нагрівач, світло, радіо, обігрівачі.

Ще недобудований, але вже прекрасний

Правила комфорту

При визначенні висоти санвузлів потрібно орієнтуватися на душові кабіни, які пристосовують під зріст найвищого члена сім'ї з припуском близько 40 см. Оптимальним периметром прийнято вважати 100х100 см. На такій площі можна комфортно митися, що не стукаючись руками об стіни і стеля.

Ширина туалетного відсіку не відіграє суттєвої ролі, для люфт-клозету або біотуалету її можна зменшити. Але, сухий тип туалету потребують додаткового місця для ємності з присипкою, віника і совка. Можливо розмістити мініатюрний умивальник, гачок з рушником.

Милі аксесуари в біотуалеті

подавай готовеньке

Самим недорогим готовим варіантом (17-20 000 руб.) Стане дачний туалет з душем у вигляді поліетиленової монолітної кабіни. Кабіна має регульовані ніжки, піддон зі шлангом для зливу, подача води здійснюється від водопроводу / занурювальним насосом. Використання біотуалету дозволяє повітрю в замкнутому просторі залишатися чистим.

Гідною альтернативою самобудовою може стати спеціальна побутівка і господарський блок. Останній має металевий каркас і обшивається профнастилом / полікарбонатом. Крім санвузла в приміщенні є відділення для комори, де можна зберігати інвентар, велосипед. До переваг цих модулів відноситься невелика вага і така ж ціна - в середньому 20 000 руб.

Виконана з дерева побутівка тепліше і деякі моделі розраховані на тимчасове проживання, що буде до речі, якщо будівництво дачі відкладається. Дачні душові та туалети доповнені житловою кімнатою, що підвищує вартість модуля до в середньому до 50 000 руб.

Комфортне тимчасове житло зі зручностями - побутівка

З установкою побутівок / хозблоков проблем не виникає - вони досить мобільні, щоб за допомогою крана їх можна було поставити в будь-якому місці. Відпадає потреба в пристрої фундаменту, достатньо буде підкласти ж / б блоки або дерев'яні бруси.

Про що сором'язливо мовчать

Питання утилізації продуктів життєдіяльності людини може вирішуватися різними способами. Кожен вид туалету передбачає особливий підхід до вирішення цього питання:

  • біотуалет - мобільний, легкий, конструкція виключає найменший натяк на сторонні запахи; інструкція описує пристрій і правила спорожнення накопичувальної ємності;
  • сухий або пудр-клозет, в якому відповідальність за чистоту несе кожен відвідувач - після закінчення фізіологічного процесу він власноруч присипає нечистоти торфом, в крайніх випадках його можна змішати з золою, тирсою, садовою землею; в міру заповнення ємності вона спорожняється в відведеному місці і промивається;

Найпростіший пудр-клозет

Саме торф сприяє розмноженню мікроорганізмів, що перетворюють за рік нечистоти в першокласний компост. Свіжі тирса суттєво уповільнюють цей процес.

  • найскладніший в пристрої - люфт-клозет, для якого необхідно влаштовувати вигрібну яму і вентиляцію , Інакше міазми просочать весь санвузол і прилеглу територію; по користуванню таким туалетом передбачає щорічну очистку своїми руками або спеціальними машинами.

Вигрібна яма

Якщо біотуалет і пудр-клозет можна влаштовувати без урахування висоти грунтових вод, то для вигрібної ями люфт-клозету встановлені жорсткі норми:

  • не менше 20-25 м від колодязя з питною водою;
  • 10-12 м від будинків і господарських будівель;
  • на 1-1,5 м від паркану;
  • дно ями має бути вище максимального рівня грунтових вод на 1 м.

На фото показана оптимальна віддаленість предметів від вигрібної ями / септика

Обсяг вигреба повинен бути не менше 2 м3, утепленим зверху щоб уникнути промерзання. Розрізняються дві конструктивні моделі:

  • поглинають - в землю закопується бочка без дна, яка стоїть на подушці з гравію, піску, цегли; тверді відходи накопичуються, а рідина опускається вниз, фільтруючи і всмоктуючись у землю:
  • герметичні - вигріб виконується з бетонних кілець, цегляної кладки, пластика і викачується в міру наповнення.

Вигріб з бетонних кілець

Злив, яким обладнується літній душ, не має жорстких санітарних обмежень і може бути зроблений зі звичайної 100 літрової бочки без дна:

  • вкопати її в землю;
  • на дно насипати щебінь;
  • залити глиняним молоком, щоб воно повністю покрило каміння;
  • після висихання проткнути «дно» в декількох місцях;
  • з кришки зробити віконце для контролю рівня рідини;
  • після будівництва ввести в горловину виливши сифона, герметизувати монтажною піною.

Вигрібна бочка для душа

Підведення підсумків

Відпочинок на лоні природи не повинен протікати на шкоду корисним звичкам цивілізованої людини. Цінуючи кожним квадратним метром жаданої землі, туалет і душ, винесені за межі будинку, об'єднуються. Подібний симбіоз перетворює звичайний санвузол в унікальну споруду - корисне і красиве.

Ознайомитися ближче з пристроєм вигрібної ями допоможе відео в цій статті.

З нетерпінням чекаю ваших запитань, які можна задавати в коментарях до цієї статті.

Досить цікава інформація знаходиться в статті дачний душ gfhhhherd .

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама