Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гойдалки своїми руками з металу: креслення, фото, майстер-клас

  1. Види металевих гойдалок
  2. Гойдалки для дітей до шести років
  3. Конструкції для дітей постарше
  4. Способи кріплення сидіння
  5. Різьбове з'єднання каркаса без зварювальних робіт
  6. Гойдалки-гамаки і лавочки своїми руками

Багато власників приватних будинків або дач облаштовують прибудинкові території різних садовим інтер'єром, який не тільки прикрашає ділянку або сад, а й виконує певні функції. До такої функціональної частини інтер'єру можна віднести звичайні гойдалки. Дана конструкція дозволяє розважатися на свіжому повітрі як дітям, так і дорослим. Тому гойдалки стали практично невід'ємною частиною будь-якого саду.

Тому гойдалки стали практично невід'ємною частиною будь-якого саду

В даний час конструкції готових гойдалок можна придбати в будь-якому будівельному гіпермаркеті, а можна зробити самостійно. Найнадійніші і довговічні гойдалки, споруджені своїми руками, виходять з металу. Для виготовлення гойдаються конструкцій використовують профільну трубу (квадратного перетину), двутавр і куточок. З такого матеріалу можна без особливих знань виготовити гойдалки для дітей і дорослих.

Види металевих гойдалок

За способом кріплення вироби поділяють на два види:

  1. Зварні. Для виготовлення таких конструкцій необхідно вміти користуватися зварювальним устаткуванням, а також мати в наявності сам зварювальний апарат. Якщо все це є, то каркас гойдалок вийде жорстким і міцним, який буде мати досить тривалий термін експлуатації.
  2. Збірно-розбірні. Такі каркаси збираються за допомогою болтового з'єднання. Даний вид дуже популярний серед власноруч виготовлених гойдалок, так як таке з'єднання доступне будь-якому. Однак необхідно знати, що нарізні сполучення з часом будуть розбовтуватися, це призведе до збільшення люфту, а далі до руйнування гойдалок і травматизму. Тому щоб уникнути нещасних випадків кріплення деталей потрібно додатково виробляти за допомогою граверів і контргаек, які періодично необхідно підтягувати.

По конфігурації опори діляться на:

  1. «А» -образні. Представлені двома перекладинами, які з'єднуються у верхній частині і мають посередині ще одну перекладину.
  2. «Л» -образні. Має ту ж конструкцію, що і попередні опори, єдине - посередині відсутня перемичка жорсткості.
  3. «П» -образні. Сама нестійка конструкція, але при цьому менш трудомістка. Такий вид опор найпростіше зробити власними руками. Однак якщо опора встановлена ​​в глибоку лунку, забетонована якісним розчином, то вона буде більш надійною і міцною.

Крім того, домашні атракціони з металу діляться на:

  • постійні або стаціонарні;
  • розбірні або переносні.

Гойдалки для дітей до шести років

Гойдалки для дітей до шести років

Оскільки вага малюків невеликий, що коливаються конструкції робляться менш складними. Однак варто завжди пам'ятати, що безпека дитячих атракціонів знаходиться на першому місці.

Для саморобного дитячого споруди знадобиться металева пятідесятімілліметровая труба. Далі монтаж проводиться згідно заздалегідь зробленому кресленням, де відображуються розміри всіх необхідних елементів, способи кріплення.

Покрокова інструкція виготовлення дитячих гойдалок має наступний вигляд:

  • виконується креслення;
  • робляться «Л» -образні опори, висота яких повинна бути від півтора до двох метрів;
  • знизу до кожної опори приварюється підставу, таким чином виходить своєрідний квадрат;
  • кріплення отриманої конструкції проводиться за допомогою металевих штирів довжиною не менше одного метра.

Садове спорудження для дітей найкраще робити переносним.

Конструкції для дітей постарше

Чим старша дитина, тим більше у нього вага, який, відповідно, буде піддавати гойдалки великих навантажень. Зазвичай такі гойдалки робляться з «А» -образних опор, для яких використовуються заготовки з металевих труб.

Такий каркас можна виконати власноруч, для цього потрібно виконати наступне:

  1. Приєднати металеву трикутну пластину до верхньої частини опор.
  2. За допомогою електричної дрилі в пластині зробити отвір.
  3. Болгаркою зрізати верхню частину болта, при цьому його діаметр повинен бути в рази менше діаметра поперечки.
  4. Отриману шпильку вставити в трубу.
  5. Закріпити її гайками.
  6. Утворився кінець шпильки протягнути в трикутну пластину, приварену до опор.
  7. Всі елементи конструкції добре затягнути гайками, зафіксувати контргайками.

Всі елементи конструкції добре затягнути гайками, зафіксувати контргайками

Після того як вся конструкція змонтована, її необхідно надійно встановити в заздалегідь підготовлене місце. Для цього в першу чергу в грунті потрібно зробити установчі лунки глибиною не менше 50 сантиметрів. Зазвичай для цих цілей використовується спеціальний бур. Далі в лунки встановлюються опори, заливаються бетонним розчином. Через десять днів, коли бетон висохне, гойдалки можна використовувати за призначенням.

Способи кріплення сидіння

Чи не одні гойдалки не обходяться без певного сидіння. Воно може бути виготовлено своїми руками з найрізноманітніших матеріалів, таких як дерево, метал, пластик або міцна тканина.

Але зробити сидіння - це півсправи, головне, його правильно підвісити і закріпити. Для кріплення сідла використовують такі спеціальні пристосування:

Як підвісного матеріалу для сидіння можна використовувати металевий ланцюг або трос, перетин другого не повинно бути менше 7 міліметрів. Крім того, багато фахівців застосовують для підвісу синтетичну мотузку, автомобільний канат або мотузку, яка входить в спорядження альпініста. Вибираючи такий елемент, потрібно враховувати, що металевий підвіс піддається корозії, тривалість його експлуатації залежить в першу чергу від агресивності зовнішнього середовища.

Що стосується сидіння, то його краще за все робити з дерев'яного матеріалу, який є теплим і приємним для людини.

У разі якщо гойдалки передбачають посадочне місце для двох і більше осіб, то його обов'язково потрібно зміцнити каркасом з металевого куточка.

Різьбове з'єднання каркаса без зварювальних робіт

У разі якщо немає зварювального апарату або вміння ним користуватися, можна зробити «П» -подібний каркас на різьбовому або, як ще називають, болтове з'єднання. Для такої підстави використовується профільна труба з наступними характеристиками:

  1. Квадратне розтин не менше 60 міліметрів.
  2. Довжина кожного відрізка труби повинна дорівнювати три метри.

В даному випадку рекомендується саме квадратний перетин, так як з такої труби виходить більш стійка підстава з великим запасом міцності.

Для більшої безпеки і надійності конструкції опори рекомендується вкопувати в землю на глибину не менше п'ятдесяти сантиметрів. При цьому потрібно враховувати, що висота гойдалок не повинна перевищувати 2-2,5 метра.

При цьому потрібно враховувати, що висота гойдалок не повинна перевищувати 2-2,5 метра

Розміри поперечки в першу чергу залежать від кількості та розміру посадкових місць. На одну таку конструкцію можна підвішувати три сидіння, які виконуються з такого ж профілю.

Поєднання всіх елементів гойдалки проводиться за допомогою болтів і гайок, які фіксуються граверами і контргайками. Для такого з'єднання в елементах каркаса потрібно попередньо виконати отвори певних розмірів. При цьому отвори зсередини повинні зміцнюватися товстими металевими пластинами.

Після монтажу каркасу потрібно навісити трос або ланцюг, і прикріпити до них заздалегідь виготовлене сидіння.

Щоб зробити   дерев'яний паркан своїми руками   , Вивчіть нашу статтю і наведені в ній поради Щоб зробити дерев'яний паркан своїми руками , Вивчіть нашу статтю і наведені в ній поради.

тут ми розповімо про вибір електрокультиватора.

Хочете зробити компостну купу на дачній ділянці? Про це ми розповімо вам тут .

Гойдалки-гамаки і лавочки своїми руками

Конструкція даних видів гойдалок практично не відрізняється. І ті, і інші конструкції передбачають широко розставлені опори, потужне кріплення і застосування товстої труби для каркаса.

Такі гойдалки можна оснастити навісом, щоб спекотні сонячні промені не псували комфортний відпочинок. А навіс можна зробити з міцної тканини, полікарбонату або дерева.

Також для комфортного відпочинку на сидіння можна укласти невеликий матрац і м'які подушки.

Як бачите, виготовити гойдалки з металу своїми руками дуже просто, потрібно тільки підібрати відповідний креслення і точно слідувати йому.

Хочете зробити компостну купу на дачній ділянці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама