Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Готові проекти і креслення одноповерхових і двоповерхових будинків з газобетону: фото

  1. Проекти будинків з газобетону з мансардою: практичні і теплі
  2. Проекти невеликих будинків: що вибрати газобетон або пінобетон
  3. Невеликі будинки з силікатобетон
  4. Будівництво будинку з газобетону - що потрібно врахувати
  5. фундамент
  6. стіни
  7. Оздоблювальні роботи
  8. Чому проект будинку з газобетону до 150 кв. м. користується популярністю
  9. висновок

Одноповерхові будинки з газобетону займають значне сегмент будівельного ринку. Це обумовлено характеристиками і ціною матеріалу. Одноповерхові будинки з газобетону займають значне сегмент будівельного ринку

Будинки з газобетонних блоків з мансардним поверхом

Проекти будинків з газобетону з мансардою: практичні і теплі

Зведення будівлі такого типу можна закінчити за один літній сезон, включаючи оздоблювальні роботи. Проекти будинків з газобетону з мансардою користуються особливим попитом. Додаткове нарощування стін, мінімально на півтора метра, і з'єднання їх з контуром покрівлі, горищний простір перетворює в корисну площу. На відміну від двоповерхового будинку витрата матеріалів на порядок нижче.

На відміну від   двоповерхового будинку   витрата матеріалів на порядок нижче

Фасад заміського котеджу з мансардою

Газобетон відноситься до групи пористих бетонів. Низька собівартість матеріалу пояснюється низькою собівартістю інгредієнтів, що входять до його складу: кварцовий пісок, цемент, вапно. При додаванні алюмінієвої пудри відбувається хімічна реакція, яка супроводжується виділенням великої кількості газу. Він становить до 80% всього обсягу газобетону (звідси і назва матеріалу).

Оздоблення першого поверху будівлі декоративним цеглою

Коли маса твердне, її нарізають на блоки. Щоб збільшити коефіцієнт міцності матеріалу, його загартовують в автоклавах при температурі 180 ° С. Такий матеріал на третину дорожче, але набагато міцніше.
Переваги будинків з мансардою з газобетону:

  1. Питома вага конструкцій, їх навантаження на фундамент менше, в порівнянні з цегляною кладкою, що знижує собівартість. Таблиця порівняльних характеристик газобетонних блоків
  2. Монтаж швидкий і менш трудомісткий в порівнянні з цегляною кладкою. Блок (дл. - 60 см, ш. - 30 см, в. - 25 см) замінює 16 цегли. Укладати його може одна людина своїми руками. Газобетон легко розпиляти, виконати в ньому штробу.
  3. Великий вміст повітря в матеріалі знижує його теплопровідність, витрати на опалення знижуються на 30%.
  4. Ступінь міцності матеріалу відображена в маркуванні, у автоклавного газобетону вона дорівнює бетону.
  5. Тривалий термін служби, виробники гарантують мінімум 30 циклів замерзання.
  6. Високий ступінь пожежної безпеки, витримує натиск полум'я від 3 до 7 годин, в залежності від марки.

Є багато типових проектів будинків з газобетону. Вони розрізняються дизайном, який проявляється в формі даху , тераси , Типі вікон (виносні, склепінні, мансардні), з балконом або без.
Цікаві, з архітектурної точки зору, популярні види будівель:

комбінований будинок , Газобетон з іншими матеріалами, диким каменем, плиткою природним чином вписується в ландшафт ділянок різного розміру. особливо виразні будови в стилі шале .

Проект заміського будинку з газобетону і дерева доповнює ландшафтну композицію, стає її природним доповненням.

Проект будинку 6 на 6 з газобетону з мансардою підходить для невеликих дач .

Оздоблення і екстер'єр будинку 6 на 6 з мансардою

На першому поверсі розташовують маленьку кухню і вітальню, на другому - спальню.

Проекти невеликих будинків: що вибрати газобетон або пінобетон

Стандартний дешевий пакет складається їхніх спільних креслень і візуалізації, супроводжується пояснювальною запискою. У ньому не міститься деталировка, розрахунки проектних навантажень. Його можна взяти за основу, як макет майбутньої будівлі, але все одно доведеться адаптувати під конкретну ділянку.

Його можна взяти за основу, як макет майбутньої будівлі, але все одно доведеться адаптувати під конкретну ділянку

Планування великого одноповерхового будинку 10 на 14 метрів

Потрібно врахувати тип ґрунту, геодезію (перепади висот, ухил). Знадобиться будівельний калькулятор для обчислення кількості матеріалів , Розрахунків, загального кошторису.

Друге питання, яке часто встає при будівництві: який матеріал вибрати - силікатобетон (газобетон) або пінобетон. Обидва ці матеріали відносяться до категорії пористого бетону.

Обидва ці матеріали відносяться до категорії пористого бетону

Порівняльні характеристики силікатобетонних блоків

Проводять їх за різною технологією. Газобетон роблять на промислових установках. Нарізані струною блоки володіють рівною геометричною формою. Пінобетон можна виготовити своїми руками в домашніх умовах за допомогою нескладного обладнання. У ємність завантажується пісок, цемент, заливається тепла вода. Додають спінювач і фиброволокно. Компресором нагнітається тиск, все перемішують.

Верстат для виробництва газобетонних блоків

Отриману масу заливають у форми, або в опалубку. В результаті різних реакцій в газобетоні утворюються відкриті повітряні пори, а в пінобетон закриті. Газобетон, особливо автоклавний більш міцний матеріал, але сприйнятливий до вологи. Пінобетон майже інертний до неї. Обидва матеріали «дихаючі», мають мікропори, мають високу стійкість до займання, низьку теплопровідність.

Невеликі будинки з силікатобетон

Для середньостатистичної сім'ї затребувані маленькі компактні будови до 150 м2 . Є багато проектів будинків і котеджів з газобетону різного архітектурного дизайну , Стилістики. Розмір будинку вибирають виходячи з параметрів ділянки, достатку, складу сім'ї. невеликий будинок 6 на 9 м підійде для сім'ї з одним, двома дітьми.

невеликий   будинок 6 на 9 м   підійде для сім'ї з одним, двома дітьми

Проект і конструкція маленького будинку з силікатобетон

Залежно від смаку вибирають будинок. З плоским дахом в стилі хай-тек будови зараз популярні в різних країнах. Лаконічні будови строгих геометричних форм - це витонченість простоти, без надмірностей. Проекти будинків з газобетону з гаражем в мінімалістичною стилістиці доповнюються відкритим басейном, просторою терасою, балконом. Будівля поєднується з простим, але виразним ландшафтним дизайном .
Залежно від смаку вибирають будинок
Розширити корисну площу невеликого будиночка (77 квадратних метрів), можна за рахунок експлуатованої плоскої покрівлі, підвалу, який використовують як цокольний поверх. У ньому обладнають тренажерний зал, сауну з парною і котельні для лазні та всього будинку. Для цього піднімають цоколь будівлі . Будинки в стилі хай-тек зазвичай витягнутої форми з панорамним склінням.

Для будинків в стилі шале, скандинавському характерні складні даху з виносними вікнами, наявність дерев'яних елементів для тераси, балок покрівлі. Будівлі природно вписуються в натуральний ландшафт. У поєднанні з великою просторою терасою, до 12 метрів, і балконом з дерева, такі будинки виглядають затишними домашнім сімейним «гніздом».

Дизайн і обробка заміського котеджу в стилі шале

Проект двоповерхового будинку з газобетону 10 х10; 10 х 12 підходять для великих ділянок, заміських котеджів. Їх будують в 2 поверхи, але рачительнее, з точки зору витрат коштів, мансардні будівлі.

Будівництво будинку з газобетону - що потрібно врахувати

При будівництві будинку з газобетону своїми руками, необхідно враховувати технічні характеристики матеріалу.

При будівництві будинку з газобетону своїми руками, необхідно враховувати технічні характеристики матеріалу

Процес зведення будівлі з газобетону з мансардою

фундамент

Якщо ви вирішили взяти за основу проект будинку 7 х 7, 6 х 9 м, його потрібно прив'язати до ділянки, намалювати схему розташування будівлі. Потім зробити планування з урахуванням ландшафту, краще замовити геодезію, якщо є значні перепади висот. Їх необхідно враховувати при закладці фундаменту , Можливо, доведеться робити між стрічками деформаційний шов.

Їх необхідно враховувати при   закладці фундаменту   , Можливо, доведеться робити між стрічками деформаційний шов

Приклад зведення газобетонной споруди на стрічковому фундаменті

Аналіз ґрунтів допоможе визначити можливу усадку будівлі, вид фундаменту. На хитких грунтах, з неглибоким заляганням грунтових вод є сенс встановлювати фундамент або монолітний фундамент . Для останнього необхідна горизонтальна і вертикальна гідроізоляція вище нульової позначки, так як газобетон гігроскопічний матеріал. Необхідна установка надійною дренажної системи , Особливо при близькому заляганні грунтових вод.

Детальна схема конструкції дренажної системи навколо будівлі

Розрахунок навантаження повинен виконувати фахівець, він визначить глибину залягання, тип фундаменту. Для будови в два поверхи навантаження буде більше, ніж для будинки з мансардою . Збільшується навантаження за рахунок стін і плит перекриття. Бажано, щоб фундамент будинку 2 поверхи, з мансардою вистоявся мінімум 3 місяці.

стіни

Для будівель з газобетону рекомендують робити цоколь висотою від 50 см з гідроізоляцією. Потім роблять чорнову стяжку з утепленням.
Для будівель з газобетону рекомендують робити цоколь висотою від 50 см з гідроізоляцією
Потім починають кладку стін, з найвищого кута будівлі. Блоки укладають в шаховому порядку, щоб уникнути утворення поздовжніх, поперечних тріщин під час усадки. Перші кілька рядів кладуть на цементні розчини для вирівнювання, наступні на клейовий склад. В кінці кладки роблять виїмки в блоках для монтажу стягивающего армованого поясу. Проекти будинків з двох поверхів вимагають 2 таких стяжки, після кожного рівня.

Газобетон міцний, але крихкий матеріал, як і всі ніздрюваті бетони.

Оздоблювальні роботи

Силікатні блоки мають чіткої геометрією, стіна виходить рівна. Тому плити ГКЛ можна монтувати на клей, а не профіль.

Тому плити ГКЛ можна монтувати на клей, а не профіль

Процес монтажу плит ГКЛ на газобетонні стіни

Перед оздоблювальними роботами роблять розведення всіх комунікаційних систем. Визначають місце установки котлів. З метою економії енергоресурсів встановлюють два котла - пелетний або твёрдотоплевний і газовий. Комунікації можна легко заховати в стінах, так як газобетон легко штроби, утримує тепло труб опалення.

Чому проект будинку з газобетону до 150 кв. м. користується популярністю

Статистика показує, що такі проекти мають великий попит.
Статистика показує, що такі проекти мають великий попит
Вони оптимальні з точки зору раціонального розподілу житлової площі з урахуванням потреб всіх членів сім'ї.

Зазвичай перший поверх займають вітальня, кухня, хол. Додатково обладнають невелику дитячу, гостьову кімнату.

Другий поверх відводиться під спальні і дитячі. Два санвузли на першому і другому поверсі раціонально розташовувати один над одним, для простоти монтажу комунікацій. Дивіться у відео огляд проекту будинку з газобетону площею 135 кв. м.

висновок

Затребуваність проектів будинків з газобетону пояснюється технічними характеристиками матеріалу. До переваг відносяться низька теплопровідність. Рівна поверхня блоків полегшує їх монтаж, укладання. Доступна ціна матеріалу - додатковий аргумент на користь газобетону.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама