Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Літній душ для дачі - облаштування та приклади оформлення

  1. Пряме призначення ↑
  2. Пропускна здатність ↑
  3. Чи робити підігрів? ↑
  4. Душова стійка ↑
  5. Душ-топтун ↑
  6. Душові кабіни ↑
  7. Подача води ↑
  8. Відео приклад облаштування споруди від бувалого дачника ↑

Згадайте, ще зовсім недавно літній душ для дачі ототожнювався виключно зі скромним непривабливим спорудою у дворі. Будували його, як правило, своїми руками з будівельних «залишків» або найдешевших дощок. Сьогоднішнє ж ставлення до подібних елементів благоустрою кардинально інше. Дачний літній душ - це життєво важливий орган заміського маєтку, тож його облаштування повинно бути практичним і естетичним одночасно.

Головні нововведення «душовою» сучасності пов'язані, в першу чергу, з даним фактором. Адже саме він і обумовлює дизайнерське рішення «споруди». Отже на приватній території можна побачити:

  • душ поруч з басейном;
  • літній садовий душ - він допомагає не тільки приймати рядові гігієнічні процедури, але і освіжатися в процесі фізичної активності;
  • спорудження, прибудоване до будинку (таким чином можна пов'язати каналізаційну або водопровідну системи з загальними мережами) або забору;
  • душ у внутрішньому дворику.

Залежно від типу конструкції виділяють:

  • душову стійку - її можна змонтувати самостійно, а можна придбати готовий модуль. Використовується переважно у басейну, в саду або на галявині;
  • душову панель - цю легку конструкцію можна закріпити на будь-який з стін (паркан, фасади, тераса);
  • душову кабіну - дана конструкція закрита трьох або чотирьох сторін; від зовнішнього світу вона відділяється дверима або декоративними ширмами.

Переносний літній душ: простота і зручність

Перш, ніж приступити до облаштування літнього душа, варто відповісти собі на парочку питань.

Пряме призначення ↑

У вас вже є де помитися, але ви просто не можете відмовити собі в задоволенні насолоджуватися виразним контрастом прохолодної води і гарячого повітря? Повірте, наявності простий душової лійки (само собою, приєднаної до джерела води) на стійці вам буде цілком достатньо. Зовсім не обов'язково, в даному випадку, споруджувати кабінку. Хоча в якості елементи захисту від вітру (нехай і теплого, але інколи дуже підступного) вона може знадобитися. Як правило, душ відкритого типу встановлюють поблизу басейну, щоб якомога довше зберігати чистоту останнього. Якщо водні процедури ви приймаєте в купальному костюмі, а переодягаєтеся в будинку, то відсутність кабінки цілком виправдано.

[Include id = "5" title = "РСЯ - в запису"]

Якщо ж все-таки така «невимушена» конструкція вас бентежить, слід вибрати варіант з кабінкою, краще полегшеної.

У будинку відсутня стаціонарний душ? Значить річний його аналог повинен дозволяти повноцінно виконувати »очисні» маніпуляції (так-так, у вашій голові вибудовується правильна логічний ланцюжок: потрібно і стаціонарна кабінка, і роздягальня, і підігрів води, пр.).

Пропускна здатність ↑

Це потенційне водоспоживання. Даний показник важливий для грамотного вирішення питання водостоку. Якщо до вашої дачі цивілізація «прорватися» не встигла, обсяг бака слід співвіднести з кількістю відпочиваючих.

Для звичайного ополіскування потрібно до двадцяти літрів води, на прийняття душа йде від п'ятдесяти до ста літрів. Заощадити допоможе душова лійка з «дрібним розпиленням» і вентиль, розташований на відстані 1,3 м від підлоги.

Для зручності заповнення бака водою використовується приставні сходи

Чи робити підігрів? ↑

Для зняття з себе «залишків» неминуче минає дня потрібно тепла вода, за якою повинна стояти нормально функціонуюча система підігріву. Реалізувати ідею можна трьома способами:

  • покластися на «природність» - бак з водою буде нагріватися внаслідок сонячної активності. У похмурі дні попередньо підігріту воду доведеться заливати в ємність;
  • вдатися до електропідігріву - що, варто відзначити, вельми зручно;
  • розоритися на термосифонного систему - і потонути в комфорті.

Елементарний спосіб стати володарем річного душа - відправитися в магазин і придбати готове «споруда». Прощання з певною кількістю купюр відразу позбавить вас від необхідності морочитися пошуком матеріалів і пристосувань. Ціна конструкції, як ви самі розумієте, безпосередньо залежить від складності моделі, рівня її комфортності.

Душова стійка ↑

Це варіант з рубрики «дешево і сердито». Підходить він для ділянок або з водопроводом, або з можливістю підключення на висоту людського зросту насоса для подачі води. Душову стійку можна монтувати на стіну, а можна придбати мобільну модель на тринозі.

Душ-топтун ↑

Для вашої дачі насос поки недосяжний «хай-тек»? Придивіться до душу-Топтун. Принцип роботи пристосування полягає в подачі води за допомогою механічного впливу ніг на балони. Заборний кінець шланга слід опустити у відро і встати на педаль. Переступаючи з ноги на ногу, ви будете сприяти підняттю води з резервуара - і вуаля: очищающий дощик вже балує ваше тіло.

Душові кабіни ↑

Ось тут-то вибір справді величезний: від найлегших конструкцій з каркасом з алюмінію до сталевих каркасів, призначених для «співдружності» з баками значного обсягу. Але звичайно ж, найбільш душевно і затишно виглядає річний дерев'яний душ для дачі - багато хто воліє саме його, незважаючи навіть на явний програш металевим конструкціям в питаннях мобільності.

Літній дерев'яний душ - відмінний вибір для тих, хто не боїться і готовий будувати

Літній душ в саду - невід'ємна частина домашніх спа-процедур. Так чому б не доповнити процес приємним релаксом - масажем стоп? Що для цього необхідно? Облаштувати кам'янисту майданчик. Для цього існують такі способи:

  • великі окатиші закріплюють в бетоні. Коли розчин застигає, проміжки засипаються дрібним камінням;
  • майданчик бетонується, за розчином викладається галька.

Слід передбачити водовідведення - він забезпечить стік води в безпечне місце.

Облаштування кам'янистій майданчики

Розміри кабіни повинні відповідати вимогам ергономіки. Щоб не битися ліктями об стінки, на лінійних її габаритах «економити» не варто - 90 сантиметрів і не менше.

Спеціалізовані баки мають саме цими розмірами - вони одночасно можуть служити дахом конструкції.

Найбільш зручна висота кабінки - 210 сантиметрів.

Якщо ви вирішили встановити каркас з дерева, опорні бруси слід попередньо просочити гарячою оліфою. Обшити споруду можна обробленої водовідштовхувальним складом вагонкою або дерев'яний сайдингом.

[Include id = "6" title = "РСЯ - в запису"]

Трубний каркас (якщо ви віддасте перевагу саме його), точніше нижню його частину необхідно залити бетоном, а потім зробити навішування обшивки (напівпрозорий карбонат або дерево) і бака. Металеві елементи фіксуються методом зварювання.

Можна також зробити спеціальний піддон для стоку води + відведення в зливну яму або каналізаційну систему

Подача води ↑

Заповнення бака в ручному режимі має на увазі наявність біля літнього душа стійкої драбини. Якщо ваша ділянка з цивілізацією в ладах, найкращим способом подачі води стане садовий шланг.

Не варто додавати зовнішнім виглядом конструкції стаціонарності шляхом закопування труби в землю - в цьому немає сенсу. Ви лише нагородите себе додатковими клопотами - утепленням труби або відкачуванням з неї води на зимовий період.

Відео приклад облаштування споруди від бувалого дачника ↑

Оздоблення стін душа скульптурної плиткою: вишуканість і зручність

Закритий літній душ - стіна з пляшок

Незвичайний дизайнерський душ

Простий літній душ: кріплення на дереві

Як бачите, володіючи живою фантазією і певною грошовою сумою, можна запросто перетворити літній душ в шедевр будівельного мистецтва, в маленький шматочок мальовничої казки.

У будинку відсутня стаціонарний душ?
Так чому б не доповнити процес приємним релаксом - масажем стоп?
Що для цього необхідно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама