Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Освітлення ділянки, подвір'я і саду: проектуємо зовнішнє освітлення території

  1. Охоронне або чергове освітлення
  2. Функціональне освітлення ділянки
  3. декоративне освітлення
  4. Архітектурно-художнє освітлення
  5. святкове освітлення
  6. Верхня підсвічування
  7. нижнє підсвічування

Освітлення присадибної ділянки - це ціле мистецтво, без якого ландшафтний дизайн буде неповноцінним і незавершеним Освітлення присадибної ділянки - це ціле мистецтво, без якого ландшафтний дизайн буде неповноцінним і незавершеним.

Правильно підібране світло несе функціональне навантаження, дозволяючи добре орієнтуватися на території в темний час доби. Крім того, освітлення ділянки є ще й важливим декоративним елементом, який допомагає вигідно підкреслити найцікавіші елементи садового дизайну і озеленення , Виділити всі сильні сторони ділянки і приховати проблемні зони. Проект освітлення території повинен бути грамотно продуманий, адже надлишок світла і кольору позбавить сад таємничості, загадковості і природності, а недолік приховає в ночі його принади, зануривши все в страхітливий морок. Воістину фантастичні ефекти створює підсвічування, вбудована в фонтани, водойми, садові доріжки , Альпінарії.

Охоронне або чергове освітлення

Допомагає створити на ділянці ефект присутності людей. Працює, як правило, в автономному режимі від реле часу або сутінкових фотодатчиків, тому не вимагає постійної уваги з боку господарів. Висвітлює периметр ділянки і зони, які повинні бути під відеоспостереженням. Цікаве охоронне рішення - прожектори з вбудованими пасивними інфрачервоними детекторами, що спрацьовують при наближенні людини або автомобіля.

Функціональне освітлення ділянки

Повсякденне освітлення території: садових доріжок , Майданчиків. Його головне завдання - забезпечення комфортного, зручного та безпечного пересування по ділянці в темний час доби. В першу чергу освітлювальні прилади необхідно розміщувати вздовж звивистих садових доріжок, біля сходів і містків. Перевагу слід віддати світильників з розсіяним світлом, що не засліплюють і найбільш гармонійно взаємодіють з навколишнім простором. Лампи, розташовані на високих стовпах і шипах, з падаючим вертикально світлом чудово висвітлюють доріжки, сходи і входи, але виглядають дуже строго і офіційно, тому оптимальне рішення для створення домашнього затишку - невисокі світильники. Функціональне освітлення повинно бути надійним, довговічним, простим в експлуатації і обслуговуванні. Оскільки воно використовується круглий рік, то світильники неодмінно повинні бути виготовлені з морозостійкого матеріалу. Незважаючи на всю свою функціональність і практичність, не варто забувати і про його відповідність дизайну саду .

декоративне освітлення

Використовується для прикраси присадибної ділянки, дозволяючи розставити світлові акценти в найбільш цікавих і привабливих місцях: квітниках, альпінаріях, деревах, фонтанах, водоймах. Щоб добитися потрібного ефекту, вкрай важливо враховувати при виборі підсвічування її спектральні характеристики: теплий і холодний світло. Ця, здавалося б, незначна деталь здатна повністю змінити все настрій. Наприклад, туя чудово виглядає в променях теплого світла, а блакитна ялина - в променях холодного. Створити воістину казкову атмосферу в саду в темний час доби допоможуть світяться виносні горщики і вазони з матового пластика, що світяться декоративне каміння і садові фігури, які можна хитро розмістити в найнесподіваніших місцях. Також світло дає можливість пограти з простором, створивши ілюзію простору або ж, навпаки, замкнутості. Так, розгорнута до яскраво освітленим бордюрах лава буде виглядати більш відокремлено, навіть перебуваючи посеред газону . На поверхні води світлові тіні, маскуючи дно, створюють ефект глибини. Правильна підсвічування перетворює самий непоказний фонтанчик в справжній алмаз. Ідеальний метод освітлення для створення романтичної атмосфери - «місячне світло», коли джерело світла розміщується над предметом, наприклад, таким як високе дерево з густою кроною, а промінь, проникаючи крізь листя, малює на землі химерні візерунки тіней.

Архітектурно-художнє освітлення

Зовнішнє підсвічування будинку, прилеглих будівель і всіляких малих архітектурних форм. Найпростіший варіант архітектурного підсвічування - загальне заливающее освітлення всього фасаду, споруди або його значної частини освітлювальними приладами. Набагато складніше розставити світлові акценти на стінах будинку, створивши цікавий світловий малюнок, що підкреслює архітектурні плюси будови.

святкове освітлення

Створити святкову атмосферу на ділянці, піднявши настрій собі, гостям і всім перехожим, допоможе оригінальна святкове підсвічування фасадів, садових композицій, дерев. Найбільшою популярністю користуються новорічні декорації, які здатні перетворити ділянку в справжню зимову казку.

Верхня підсвічування

Світло спрямований знизу вгору. Застосовується для підсвічування окремих елементів саду. Найчастіше вибір падає на найбільш рельєфні об'єкти. Особливо мальовничо в м'яких променях з рівня землі виглядають обвиті рослинами перголи , Колоритні кам'яні композиції, злакові трави, бамбук. Спрямовані вгору джерела світла найкраще встановлювати на невеликій відстані від освітлюваного об'єкта або ззаду.

нижнє підсвічування

Світло спрямований зверху вниз. Ллється вниз м'яке світло ідеально підійде для освітлення сходів, каменів, доріжок і всіх місць, де є небезпека для ходьби в нічний час. В даному випадку джерела світла найкраще встановлювати прямо перед підсвічується предметом або поруч з поверхнею землі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама