Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Озеленення дачної ділянки: прийоми і ідеї

  1. Навіщо необхідно озеленення на дачі
  2. Озеленення дачної ділянки: які існують види
  3. Як озеленити великі і малі дачні ділянки

Зміст статті:
Навіщо необхідно озеленення на дачі
Озеленення дачної ділянки: які існують види
Як озеленити великі і малі дачні ділянки

Озеленення дачної ділянки - це заняття не на один сезон. Зазвичай дачники працюють над чарівним перетворенням сірого і безликого простору в зелений оазис кілька років, розмірено висаджуючи навколо будинку спочатку дерева, потім чагарники і квіти. Озеленення - це цілий комплекс заходів, мета яких облагородити і зробити територію максимально затишною. Які етапи потрібно пройти, щоб дача заграла новими фарбами і стала улюбленим місцем відпочинку? Будемо розбиратися з цими питаннями разом з moyadacha.org.

org

Декоративне озеленення дачної ділянки фото

Навіщо необхідно озеленення на дачі

Такі заходи потрібні не тільки для того, щоб навести красу на ділянці. Озеленення дачі також виконує інші завдання.

  • Забезпечують комфорт і затишок прибудинкової території.
  • Захищають від сонця - густе листя не гірше навісу здатна вберегти від палючих сонячних променів.
  • Дають прохолоду літньою спекою - відпочивати в тіні широколистих кленів набагато комфортніше, ніж під навісом з полікарбонату.
  • Зелені насадження уздовж кордону ділянки послужать огорожею, що захищає від цікавих поглядів, а також від пилу, якщо поруч знаходиться дорога.
  • На маленьких ділянках завдяки вертикальному озелененню з'являється можливість затишно оформити дворик, що потопає в зелені.
  • Також насадження здатні візуально розширити межі ділянки, зробити його візуально більше, що теж актуально для маленьких територій.
  • Якщо є старенький сарай або інша застаріла споруда, то завдяки кучерявим рослинам можна замаскувати непривабливий вигляд будівлі.
  • Є доповненням малих архітектурних форм або навіть є їх частиною (наприклад, споруд і пристроїв для озеленення).

    Озеленення дачі фото

Взагалі якщо дивитися на питання озеленення та благоустрою території дачної ділянки глобально, то воно відкриває безмежне поле для творчого польоту фантазії.

Більше ідей озеленення дачної ділянки дивіться в цьому відео.

Озеленення дачної ділянки: які існують види

Ми вже трохи порушували цю тему, коли говорили про вертикальному і горизонтальному озелененні. Але це не єдині критерії класифікації даного виду ландшафтних робіт .

  1. Вертикальне. Зазвичай під цим поняттям мають на увазі живопліт, стіни, альтанки , арки і перголи , Затягнуті густою зеленню. За допомогою цього методу легко розділити дачу на сектори, не використовуючи при цьому традиційні огорожі. Як рослин використовують кучеряві ліани - в залежності від типу опор, вони вимагають або не вимагають додаткових пристосувань, каркаса або сітки, за якими рослини піднімаються вгору. Також до цієї групи слід віднести вертикальні клумби, які можуть бути виготовлені з труб, автомобільних шин , Бочок, прямокутних ящиків, підвісних контейнерів.

    Вертикальне озеленення дачного будинку фото

  2. Горизонтальне. За допомогою цього виду розбивається територія на ділянки. Основними складовими є газони та квітники, розбавляються альпінарієм і рокарием . При грамотному підході можна домогтися затишку на ділянці цілий рік, засіваючи газони багаторічними і морозостійкими насінням трави, а на клумбах комбінувати квіти таким чином, щоб одні стояли до морозів, а інші сходили з першими теплими днями.

    Горизонтальне озеленення ділянки фото

Також в залежності від розташування зелених насаджень, можна виділити три зони.

  • Зовнішню - це жива огорожа , Яку можна пустити по периметру ділянки. Нехай вона захищає від настирливих поглядів перехожих з вулиці і нав'язливих сусідів.
  • Внутрішня - вся прибудинкова територія може бути не тільки покладена бруківкою, а й розбавлена ​​соковитою зеленню. До слова, навіть повністю забетонований ділянку можна привести в належний вигляд за допомогою вертикального озеленення. Нехай внутрішній дворик - місце збору всіх домочадців і «візитна картка» дачі - потопає в зелені і дарує гарний настрій кожен день і кожну годину.
  • Проміжна - це інша частина території, не зайнята будівлями. Іншими словами - це той вид, який відкривається з будь-якої точки ділянки. Навіть задній дворик, розташований за господарськими будівлями, потрібно облагородити. Не кажучи вже про території, що прилягає до так званої зоні відпочинку з альтанками.

    Озеленення дачної ділянки фото

Справа ця копітка і не швидка. Спочатку потрібно розробити план розташування кожної зони, придумати, якими рослинами буде здійснюватися озеленення дачі, продумати колірну гамму, підготувати землю (можливо, доведеться завезти родючий грунт і удобрити її) і тільки потім можна приступати до висадки.

Як озеленити великі і малі дачні ділянки

На територіях значних розмірів, безумовно, можливостей більше. Але одночасно з цим таке декоративне озеленення дачної ділянки більш трудомістке.

  • Великий ділянку. Мабуть, тут основна проблема полягає в тому, щоб вся озеленена територія виглядала як одне ціле. Займаючись кожним окремим сектором, потрібно не забувати, що поруч є сусідні зони, які повинні відповідати загальній ідеї ділянки. При цьому схема планування не змінюється, присутні всі ті ж три зони - зовнішня, внутрішня і проміжна. У зовнішнє зону можна помістити не тільки кучеряву ліану і вічнозелений ялівець, а й плодові дерева - однак правила добросусідства ніхто не відміняв, садіть дерева таким чином і на такій відстані від забору, щоб вони не заважали сусідам. Взагалі озеленення великого дачної ділянки своїми руками - справа трудомістка, і цілком ймовірно, що вам знадобиться дипломований помічник.

    Як озеленити велику ділянку фото

  • Маленька ділянка. Тут проблема інша - хочеться якомога більше розмістити на малій території. Але не завжди це можливо через потрібності господарських будівель. Також ці споруди кидають тінь на внутрішню частину дворика, де хочеться виростити щось красиве, але воно там просто не росте через брак сонячних променів. Тому доводиться вигадувати різноманітні прийоми і впроваджувати прогресивні ідеї, аби додати дещицю комфорту на ділянці. Для малих територій важливо гармонійне розміщення всіх рослин і їх грамотне поєднання між собою, в тому числі за колірною гамою. Строкатість може нашкодити, а ось підтримку одного кольору в різних варіаціях і півтонах не тільки зробить ділянку елегантним, але і допоможе візуально розширити його межі.

    Озеленення маленької дачі фото

Наостанок слід кілька слів сказати з приводу топіарі - ця фігурна стрижка дерев і чагарників є невід'ємною частиною озеленення дачної ділянки. Оживаючі під руками майстра скульптури тварин і людей, кулі, піраміди і конуси привносять в екстер'єр частинку прекрасного, заряджають позитивною енергетикою і дарують шматочок щастя.

Які етапи потрібно пройти, щоб дача заграла новими фарбами і стала улюбленим місцем відпочинку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама