Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Варіанти облаштування вентиляції в будинку з СИП панелей

  1. Провітрювання дачних будинків з бруса
  2. Вентиляційна система дачі, побудованої за каркасною технологією
  3. Як правильно облаштувати вентиляційну систему дачі самостійно

Вентиляція в дачному будинку це дуже важливий аспект хорошого і здорового відпочинку за містом. Багато хто задає питання: «Навіщо на дачі вентиляція, якщо дачний сезон проходить в теплу пору року, коли вікна та двері все одно відкриті?» Резон в цьому питанні є, але логіки немає. Нехай дача використовується тільки тоді, коли тепло, але після консервації, після «зимової сплячки» ви заходите в будинок, і в ніс б'є запах затхлості, вогкості і цвілі. І це обов'язково буде відбуватися, якщо в вашому дачному будинку не відбувається повітрообміну, для забезпечення якого і служить вентиляційна система.

Гарне провітрювання рятує від вогкості, яка дуже погано діє на конструкції і оздоблювальні матеріали дачного будинку. Від вогкості пропадає металевий посуд, покривається корозією дачний інструмент і пропадають речі, що знаходяться в будинку. Але найгірше відбувається з балками перекриття і дерев'яною латами даху, яка в умовах підвищеної вологості покривається грибком і гниє. Через деякий час дах повністю приходить в непридатність. Яким способом уберегти дах приватного будинку, читайте на сторінках нашого ресурсу .

Провітрювання дачних будинків з бруса

Здавалося б, навіщо в дачному будинку з бруса вентиляція, якщо така будова, є сучасний аналог дерев'яного дерев'яного будинку. Адже сам матеріал передбачає наявність природного провітрювання. Але сучасні будинки робляться з використанням поліпшених матеріалів і технологій, які усувають всі можливі місця для припливу повітря, повністю герметизируя дачу. З одного боку це непогано, герметизація вирішує проблему тепловтрат будівлі. З іншого боку доводиться вирішувати проблему з облаштуванням вентиляції в будинку з бруса.

Найпростішим способом в такій споруді є облаштування природного провітрювання. Але воно має свої переваги і недоліки, до того ж буде можлива тільки в тому випадку, якщо в брусової дачі є приплив повітря і вона обладнана витяжними повітроводами.

  1. Переваги: ​​така система не вимагає енерговитрат і дорогого обслуговування. Для невеликої дачі, яка відвідується періодично - це ідеальний варіант.
  2. Недоліки: вона залежить від погодних факторів, таку систему неможливо контролювати, при її використанні можливі значні втрати тепла.

Другим варіантом вентиляційної системи дачі з бруса є примусова система руху повітря. Вона може бути припливної - це коли для подачі повітря в приміщення використовується припливний вентилятор. Також примусова система може бути витяжною - це коли в витяжних повітроводах встановлюються вентилятори відповідної потужності.

Важливо!
Примусова вентиляційна система в дачному будинку може бути неефективна, через періодичності її відвідування. У відсутності господарів потрібно або залишати обладнання в дії, або облаштовувати природну вентиляційну систему.

Найбільш дешева і правильна вентиляція в будинку з бруса буде природна, але облаштована ефективними приточними клапанами, встановленими в зовнішніх стінах кожного приміщення дачі. Монтаж їх не викличе складнощів навіть у початківців будівельників. Як витяжки може виступати піч з відчиненими дверцятами топки, або камін з відкритою засувкою димоходу. Якщо таких немає, фахівці рекомендують облаштувати будинок витяжками, на кухні і в санвузлі.

Вентиляційна система дачі, побудованої за каркасною технологією

Вентиляція в каркасних будинках як і опалення, і система кондиціонування, облаштовується ще в момент спорудження будинку. З каркасними дачами питання йде набагато складніше, тому що більшість приватних забудовників, роблять свої дачі самостійно, не маючи проекту. Тому дуже часто про вентиляційній системі просто не замислюються, до моменту початку її експлуатації.

Чому розмова так акцентується саме на каркасному будові Чому розмова так акцентується саме на каркасному будові? Та тому що при зведенні каркасних будівель використовуються сучасні матеріали, які роблять споруди максимально герметичними. Процес облаштування природної вентиляції ускладнюється встановленими пластиковими вікнами і герметичними дверима.

Рада майстра:
Якщо на дачі, побудованої каркасних способом, передбачається цілорічне проживання, то потрібно зайнятися облаштуванням примусової вентиляції. Якщо проживання в ній передбачається тільки епізодичне, то потрібно облаштовувати природну вентиляцію дачі.

Як правильно облаштувати вентиляційну систему дачі самостійно

Простіше і дешевше всього облаштувати природну вентиляцію в будинку своїми руками, але для цього потрібна циркуляція повітряних мас.

  • Приплив найкраще організувати стіновими приточними клапанами , Які повинні бути встановлені за опалювальним устаткуванням, якщо таке на дачі передбачено.
  • Для цього достатньо придбати такі клапани з розрахунку по одній штуці в кожне приміщення. Встановлюються вони просто: просверливается отвори потрібного діаметру в стінах, на висоті від підлоги 0,5 м. Клапан вставляється в отвір, а зазор між ним і стіною герметизується монтажною піною. З внутрішньої сторони будинку клапан збирається по схемі, яка додається виробником.

Витяжна вентиляція робиться обладнується наступним чином.

  • Проробляються отвори в перекриттях кухні і санвузла.
  • Після чого в підготовлені отвори встановлюються повітроводи, найкраще з ПВХ. Вони повинні бути відповідного діаметру, тому потрібно провести їх розрахунок. Найкраще - якщо розрахунок вам буде робити відповідна організація.
  • На вхід витяжки не забудьте надіти вентиляційні решітки, а на оголовки димоходів, захисні парасольки.

Природна вентиляція на дачі - це економічно і вигідно. При відповідному її виконанні вона буде ефективно боротися з вогкістю - головним ворогом дерев'яних і металевих конструкцій.

Багато хто задає питання: «Навіщо на дачі вентиляція, якщо дачний сезон проходить в теплу пору року, коли вікна та двері все одно відкриті?
Чому розмова так акцентується саме на каркасному будові?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама