Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Викопуємо ставок на дачі своїми руками, фото з покроковою інструкцією

  1. вибираємо місце
  2. Ставок на дачі своїми руками. Фото з покроковою інструкцією
  3. робимо розмітку
  4. роєм котлован
  5. Роєм по периметру поглиблення
  6. Д елаем піщану подушку
  7. застеляємо плівку
  8. Робимо декор ставка і фіксуємо плівку

Сюди, люди намагаються вирватися кожні вихідні. І, звичайно, зробити особистий куточок можна на ділянці поруч з дачним будиночком. Зона відпочинку повинна мати місце, де можна зібратися з сім'єю (альтанка), майданчик для приготування шашлику і барбекю. Тут же потрібно посадити красиві квіти і рослини, щоб милуватися ними на відпочинок.

Але є ще один важливий елемент, який робить ділянку справжнім місцем для споглядання. Це ставок або водоймище. Не варто переживати про те, що вам така «розкіш» не по кишені. Зробити штучний ставок своїми руками може кожен.

вибираємо місце

Це важливий етап на початку створення водойми. Тут потрібно врахувати наступні моменти:

  • ставок повинен добре проглядатися, щоб ви могли милуватися ним під час відпочинку;
  • не варто робити водойма під деревами, так як листя і плоди будуть падати, змушуючи воду цвісти;
  • не варто робити ставок під відкритим сонцем, інакше він швидко буде затухати. Найкраще місце в півтіні.

Також бажано робити ставок так, щоб його площа була більше, ніж 3-4% від всієї площі ділянки.

Ставок на дачі своїми руками. Фото з покроковою інструкцією

Отже, місце вибрано. Тепер потрібно підготувати інструменти і попередньо намалювати план на аркуші паперу. Але це необов'язково.

Може бути цікаво

Вам знадобляться:

  • лопата;
  • шланг;
  • ПВХ плівка;
  • камінь для декору. Можна використовувати штучний і натуральний;
  • горщики з рослинами для водойм;
  • пісок;
  • мотузка;
  • руберойд.

Інструменти заготовили, приступаємо до створення ставка в саду своїми руками, фото допоможуть вам бачити наочно всі роботи.

Читайте також: Ідеї ​​для саду, городу своїми руками

Сюди, люди намагаються вирватися кожні вихідні робимо розмітку

Ви можете намалювати план ставка на папері або просто викласти потрібну форму на ділянці за допомогою мотузки. Після чого по контуру лопатою зрізати верхню частину ґрунту.

Можна використовувати не мотузку, а, наприклад, пісок або вапно для накреслення контуру. Такий спосіб може виявитися навіть зручніше, так як мотузка легко сповзає на вітрі і контур виявиться невірним.

роєм котлован

Ми будемо робити ставок, що складається з трьох рівнів. Починаємо по контуру рити перший рівень. Його глибина повинна бути близько 35-40 см. Далі, робимо розмітку всередині котловану, щоб почати рити наступний рівень. Його ширину ви можете вибирати під час роботи. Після того як він буде виритий, робимо третій. Він повинен бути найглибший.

Читайте також: Дизайн саду і городу своїми руками, картинки

Якщо ви хочете заселити риб, то глибина водойми повинна бути не менше ніж 1.8 метра. Якщо немає, то можна зробити котлован і менше. Адже роботи з викопування важкі. Краще покликати на допомогу одного.

Роєм по периметру поглиблення

Після того як ваш котлован готовий, за його контуру потрібно прорити рів. Він повинен бути на відстані близько 30-40 см від майбутнього ставка, глибиною 20-25 см. У нього буде укладатися плівка, зверху засипатися камінням або іншими важкими матеріалами для гарної фіксації.

Землю, яку ви викопуєте, можете використовувати в майбутньому для створення Альпійської гірки або для підняття рівня ділянки Землю, яку ви викопуєте, можете використовувати в майбутньому для створення Альпійської гірки або для підняття рівня ділянки.

Д елаем піщану подушку

В котлован на всі рівні потрібно насипати вологий пісок. Його висота повинна бути не менше 15 см. Після чого пісок потрібно добре утрамбувати. На пісок потрібно покласти руберойд. Він допоможе не прорватися плівці в ході експлуатації.

Важливий момент!

Чарівно перед тим, як робити піщану подушку, перевірте котлован на наявність камінців, коренів, стекол і інших нерівних і гострих предметів.

застеляємо плівку

Після того як котлован виритий, зроблена подушка з піску, яка зверху накрита руберойдом, починаємо стелити ПВХ плівку. Робиться це вільно. При цьому краї повинні бути більше контуру котловану не менше ніж на 0,5 метра. Краще більше. Краї укладаємо в траншею.

Читайте також: Які багаторічні квіти посадити на дачі, щоб цвіли все літо фото

Порада!

Щоб працювати було легше, стелите плівку в сонячний день. Вона буде більш еластичною, добре приймати форму.

Робимо декор ставка і фіксуємо плівку

Для міцності конструкції і загальної естетики нам знадобиться укласти по периметру камені Для міцності конструкції і загальної естетики нам знадобиться укласти по периметру камені. Можна використовувати як велику фракцію, так і гальку. Також ви можете висадити всі рослини, куплені раніше, створюючи своє місце для душевного відпочинку. Тут краще дотримуватися правила. Всі рослини повинні бути висаджені за рівнем. Тобто спочатку саджайте ряд високих чагарників, після більш низькі, і так далі.

У ставок ви також можете поставити горщики з квітами або укласти галькою. От і все. Заливаємо воду. Навколо можна додатково поставити ліхтарі на сонячних батареях, фігурки садових гномів та інше. Це справа смаку і фантазії кожного.

Корисно!

Будівництво ставків своїми руками дуже захоплююча справа. Щороку ви можете робити нову форму котловану, якщо є бажання, і ви особистість, яка не любить одноманітності. У ставок можна помістити насос і зробити фонтан.

Є й більш простий варіант зробити ставок на дачі Є й більш простий варіант зробити ставок на дачі. Це використовувати стару покришку від колеса. Бажано більшу. Її потрібно відрізати болгаркою зверху, далі, викопати котлован, після чого зробити подушку з піску, і все це застелити плівкою. Навколо прикрасити рослинами і камінням. Ставок готовий. Бюджетно і красиво.

Також, якщо у вас є кошти, то можна купити готову форму. Вони бувають різних розмірів. Все, що вам залишиться зробити - це вирити під нього котлован і прикрасити.

Отже, ми розповіли вам, як зробити ставок на дачі своїми руками. Ми підібрали найпростіші для вас варіанти. Вони підійдуть навіть для новачків, які раніше нічого не знали про ландшафтному дизайні.

Фантазуйте, робіть індивідуальні проекти, і тоді ваш ділянку стане предметом гордості. І прикладом для сусідів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама