Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Водопровід на дачі з колодязя своїми руками

  1. Схема облаштування на дачі водопроводу з колодязя
  2. Складання схеми водопроводу
  3. Будівництво водопроводу влітку
  4. Підігрів електричним кабелем водопровідних труб

Схема водопроводу з колодязя

Забезпечення якісного водопостачання на дачі - це одна з найважливіших завдань господаря. Про комфорт проживання поза міської суєти інакше годі й мріяти. Коли немає можливостей під'єднатися до водопроводу через його відсутність, треба потурбуватися про пристрій автономного джерела. У вигляді нього може послужити колодязь або свердловина. Причому в грошовому варіанті краще викопати колодязь, що забезпечить у воді потреби і прикрасить ділянку. Грамотно і правильно споруджений водопровід з колодязя на дачі дозволить скористатися цивілізованими благами в будинку, полегшить полив дачних рослин.

Водопроводом називається система труб, по яких йде вода в водорозбірні на дачі точки з колодязя. Бажано використовувати для цього поліпропіленові труби, їх монтаж не викличе особливих труднощів. Такі труби не іржавіють, що позначається позитивно на терміни їх експлуатації. І якість води не погіршується. Популярні у дачників металопластикові труби, що легко гнуться, навіть під різним кутом, дозволяючи водопровід спорудити різної конфігурації.

Схема облаштування на дачі водопроводу з колодязя

Для автоматизованого підйому води з колодязя потрібен електричний насос, який набувають з урахуванням наступних параметрів:

  1. відстань до будинку від колодязної шахти;
  2. глибина колодязя;
  3. продуктивність і інші.

[Stextbox id = "alert» caption = "До речі!»] Замість погружного використовувати можна поверхневий насос. Його легше встановити, а в подальшому - обслуговувати. Але подібне насосне обладнання закачувати воду здатне на висоту, не вище дев'яти метрів.

Для забезпечення запасів води в систему водопроводу на дачі входить водонапірні бак. Його зазвичай встановлюють на зведеній спеціально естакаді або на даху будинку. У водонапірної баку (гидроаккумуляторе) розташовується датчик, який здійснює контроль обсягів води. При падінні рівня води насос включається автоматично. Щодо усунення дефіциту водних запасів пристрій, що качає воду, відключають. Насосне обладнання експлуатують в режимі щадному, що, безсумнівно, продовжує терміни його дії.

Замість монтажу бака водонапірної можна встановити насосну станцію, до якої входять поверхневий насос і бак невеликих обсягів.

Складання схеми водопроводу

Перш ніж прокладати водопровід на дачі з колодязя, потрібно скласти схему з докладним розташуванням труб, що прокладені по ділянці, а також труб, що знаходяться в будинку. З цією схемою легко підраховувати наявність матеріалу, що знадобиться для монтажу. Продумуючи ретельно кожен етап облаштування водогону, вдасться уникнути помилок, що зможуть вплинути на працездатність і ефективність споруди.

Схема потрібна на випадок прокладки трубопроводу підземного, вона полегшить обслуговування, а у випадках пошкодження ремонт його ділянок. План розташування під землею труб стане в нагоді на випадок вибору місця під будівництво нових об'єктів на дачній ділянці.

Детальний план водопроводу

Будівництво водопроводу влітку

У теплу пору року багато хто використовує дачу за призначенням, тому встановлюють річний водопровід. Водопровідна система при цьому може бути і постійною, і тимчасової. При тимчасовому передбачається проведення демонтажу по закінченню дачного сезону. До тимчасового способу облаштування водопроводу відноситься система розкладених на землі гумових шлангів, що з'єднані спеціальними адаптерами. Ці з'єднувальні елементи виробляють з оцинкованої сталі і пластмаси. З холодами такий водопровід розбирають і зберігають до наступного сезону.

З холодами такий водопровід розбирають і зберігають до наступного сезону

Варіант річного водопроводу

[Stextbox id = "alert» caption = "Важливо!»] Використання взимку неглибокого пластикового водопроводу неприпустимо!

При монтажі на дачі постійного водопроводу річного труби прокладають в неглибокій траншеї, під невеликим кутом. Ухил дозволяє на зиму із системи злити воду, запобігши розриви труб. Водорозбірні крани виводять на поверхню.

При наявності транспортного доступу заміського ділянки взимку облаштовується на дачі цілорічний водопровід з колодязя. Система функціонуватиме може і влітку, і взимку. У цих випадках труби проходять на глибині під землею, де грунт не промерзають.

Зменшити обсяги земляних робіт можливо за рахунок труб спеціальних з утеплювачем, додатково обігріваються електричним кабелем. Тоді не треба копати глибоких траншей, але оплачувати доведеться рахунки за обігрів труб, за використану електрику.

Підігрів електричним кабелем водопровідних труб

При прокладанні труб в землі системи водопроводу поруч з колодязем ставлять утеплений приямок, в ньому вихід трубопроводу розташовують, а також кладуть шланги від насоса. Насос при необхідності від'єднують в приямку від водопровідної системи.

Нам вдалося пояснити, як провести на дачі водопровід з колодязя. Якщо монтаж викликає труднощі, скористайтеся допомогою професіоналів, що займаються цілеспрямовано організацією автономного водопостачання. Або починайте читати, коли краще копати колодязь .

Схема підігріву водопровідної труби електричним кабелем

Відео - будівництво водопроводу на дачі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама