Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішня і внутрішня обробка цегляного будинку

  1. Зовнішня обробка цегляного будинку
  2. Утеплення - всередині або зовні?
  3. Зовнішня декоративне оздоблення
  4. Що таке «мокрий фасад»?
  5. Матеріали для вентильованого фасаду
  6. Внутрішнє оздоблення цегляного будинку
  7. Як обробити дачний будинок сезонного проживання
  8. Оздоблення цегляного будинку для постійного проживання

Цегляна коробка - це ще не будинок. Після зведення йому потрібно оздоблення , Як зовнішня, так і внутрішня. Крім естетичних функцій цей вид робіт переслідує і інші, утилітарні, функції - поліпшення тепло- і звукоізоляційних характеристик будинку, захисту стін від грибка і цвілі.

потрібно оздоблення

Зовнішня обробка цегляного будинку

Незважаючи на те, що цегла - сам по собі досить надійний матеріал , Його необхідно захистити шаром утеплювача. В першу чергу для того, щоб уникнути можливого промерзання стін і фундаменту.

Роботи з утеплення стін рекомендується проводити в теплу пору року. Матеріал краще вибирати той, який підходить для місцевих кліматичних умов.

Утеплення - всередині або зовні?

Оптимальним способом утеплення житлового будинку є так званий «зовнішній» варіант. Саме в цьому випадку стіни будуть максимально захищені від перепадів температур, конденсату та ін. Якщо ж вироблено тільки внутрішнє утеплення, в місцях стику теплоізоляційного матеріалу зі стінами буде накопичуватися волога.

Сам утеплювач, як правило, захищений гідроізоляційним шаром, так що з часом «намокати» буде саме цегляна стіна. Відповідно, під впливом низьких температур матеріал буде розширюватися і виникне ймовірність розтріскування.

З цієї причини, проводячи зовнішню обробку, необхідно подбати про утеплення.

Що рекомендують фахівці:

  1. Пінопласт.
  2. Мінеральна вата.
  3. Керамзит.
  4. Пінополістирол.
  5. Пробка.

Вибір матеріалу в кожному випадку залишається за господарем, проте фахівці відзначають, що полімерні утеплювачі є найбільш оптимальним варіантом саме для цегляних конструкцій. Високі теплоізоляційні характеристики дозволяють витримувати в будинку комфортну температуру навіть в сильні морози, характерні для нашої місцевості.

Недоліком даних матеріалів можна назвати досить високу вартість і горючість. Щоб уникнути останнього, рекомендується захищати їх із зовнішнього боку облицюванням або штукатуркою.

Зовнішня декоративне оздоблення

Зовнішнє оздоблення будинку і утеплення його стін безпосередньо взаємопов'язані. Саме після того, як покладений ізолюючий шар, проводиться зовнішнє декорування.

Існує два способи:

  • укладка зовнішнього матеріалу «на суху», тобто фіксування за допомогою різного роду кріплення,
  • або ж варіант «мокрий фасад», що передбачає нанесення штукатурки.

Що таке «мокрий фасад»?

Так званий «мокрий» спосіб обробки фасадів поєднує в собі одночасно і утеплення та декорування стін. Суть його полягає в послідовному нанесенні на фасадну частину будинку декількох шарів різних матеріалів, що утворюють своєрідний «пиріг».

Шари містять все необхідне для якісної обробки:

  1. ґрунтовку, що захищає основу і необхідну для зчеплення з наступними шарами:
  2. клейовий шар;
  3. власне утеплювач, який кожен господар може вибрати виходячи зі своїх переваг, кліматичних умов і фінансових можливостей;
    шару не;
  4. фінішний - найчастіше в його ролі виступає декоративна штукатурка, проте використовуються і керамограніт, і плитка, і камінь.

Переваги цього методу полягають, безсумнівно, в його ефективності та функціональності:

  1. Знижений вага конструкції не вимагає посилення фундаменту.
  2. Теплоізоляційні властивості такого пирога гарантують захист від конденсату і виникнення «містків холоду».
  3. Властивості використовуваних матеріалів виключають промерзання конструкції і, отже, її можливе розтріскування.
  4. Наявність шарів збільшує звукоізоляцію будинку.
  5. Не можна не відзначити і зниження вартості обробки в порівнянні з деякими варіантами вентильованого фасаду. Такий «пиріг» можна приготувати і своїми руками, а значить заощадити кошти на оплату роботи фахівців.

Але важливо пам'ятати, що метод спрацює тільки при дотриманні технологічних умов - правильного вибору матеріалів і часу проведення робіт. Встановлювати «мокрий фасад» можна виключно при плюсовій температурі, в суху пору року. В іншому випадку результат може бути плачевним.

Матеріали для вентильованого фасаду

При сухому способі зовнішньої обробки стін створюється каркас, що забезпечує можливість вентиляції теплоізоляційного матеріалу, що гарантує захист від утворення конденсату і вбирання цеглою вологи. Згодом на цей каркас і кріпиться декоративне оздоблення.

В якості облицювального шару використовуються найрізноманітніші матеріали:

  1. Композитні панелі.
  2. Керамограніт.
  3. Натуральний і штучний камінь.
  4. Клінкерна плитка або панелі.
  5. Різні варіанти сайдинга.

В залежності від побажань і знайденого стильового рішення, матеріали можна поєднувати, створюючи оригінальний дизайн. Єдиний стиль зовнішньої обробки і внутрішнього інтер'єру підкреслять ваш смак і любов до свого дому.

Внутрішнє оздоблення цегляного будинку

Роботи з оформлення заміського будинку зсередини проводяться в певній послідовності. Як і при обробці квартири, тут дотримується правило «зверху вниз» - спочатку відбувається стелю, потім стіни і потім вже підлогу.

Однак це стосується виключно декоративного оздоблення. Чорнові роботи (проводка, комунікації, підготовка підлог і стелі) повинні бути зроблені заздалегідь.

Цегла - матеріал, що має масу достоїнств, завдяки чому він і користується популярністю і повагою майбутніх господарів приватних будинків. Однак є нюанси, які слід враховувати при виборі способів обробки. Зокрема, здатність матеріалу руйнуватися під впливом вбирає вологи. З цієї причини внутрішні оздоблювальні роботи відрізняються при постійному і тимчасовому проживанні в будинку з цегли.

Як обробити дачний будинок сезонного проживання

Якщо в будинку не проживати постійно - а зазвичай дачний будинок використовується в теплу пору року, залишаючись в законсервованому стані на весь зимовий період - то неминуче виникають проблеми з внутрішнім мікрокліматом.

Без постійного прогрівання будинку добові коливання температури призводять до утворення конденсату. В результаті виникають неприємні і складні для наслідки у вигляді цвілі, грибка, а також руйнування декоративного покриття і навіть стін.

Як вирішити проблему:

  1. Використовувати в якості оздоблювального матеріалу штукатурку. Вона здатна запобігати накопичення вологи і вбереже стіни від вищеописаних проблем. У приміщеннях з підвищеною вологістю краще застосовувати розчини, засновані на гідравлічних мінеральних складах.
  2. Відмовитися від ідеї зашити стіни гіпсокартоном. Безсумнівно, для дачного будинку це найбільш поширений варіант. Однак без підтримки постійної температури в приміщенні гіпсокартон не "переживе» і одного холодного сезону.
  3. Спробувати застосувати систему вентильованого каркаса для подальшої декоративної обшивки.

На жаль, по-справжньому надійною гарантією від вищеописаних проблем стане лише регулярне відвідування дачі в холодну пору року і її прогрівання. Але, може бути, це і непогано - виїхати раз на місяць з міста на свіже повітря, щоб провести час на природі?

Оздоблення цегляного будинку для постійного проживання

Якщо в будинку живуть постійно, проблеми з перепадом температур, не виникне. А значить підхід до внутрішнього оздоблення стає зовсім іншим. В процесі вирішується питання додаткового утеплення та звукоізоляції, зручного проведення комунікацій і створення відповідного інтер'єру.

Оздоблення цегляних стін починається з обов'язкового проведення чорнових робіт, після чого поверхні декоруються.

  1. Класичним варіантом стала штукатурка. Цей матеріал користується популярністю в даному випадку, так як вдало поєднує підготовку поверхні до нанесення декору з функцією утеплення.
  2. Іншим способом підготовки стін до декорування є монтаж гипсокартоновиє основи.

Надалі внутрішнє оздоблення будинку залежить виключно від дизайнерських поглядів господарів. Дійсно, в порівнянні з квартирами в міських будинках, метраж приватного котеджу дає можливість «розгулятися» фантазії:

  1. Класичне оформлення будинку в стилі міської квартири дає можливість використовувати абсолютно будь-які звичні оздоблювальні матеріали - плитку, шпалери, фарбу і т. Д.
  2. Цінителі стилю «еко» можуть вибрати варіант обробки під дерево. Витримуючи в єдиному стилі всі декоративні елементи, можна створити приголомшливо розкішний інтер'єр, що підкреслює натуральність матеріалів і загальне єднання з природою. Дерев'яні стельові балки, обшивка стін блокхаусом (блокхаусом), натуральний паркет додадуть кімнатах тепла як фактичного, так і емоційного.
  3. Якась брутальність теж може виявитися «до місця». Цегляна кладка без обробки, залишена на одній і стін кімнати, виділить загальний стиль будинку, додасть йому характеру і стилю.

Варіанти в даному випадку обмежуються лише уявою і бажанням господарів. Нехай головний біль з приводу вибору обробки буде єдиною проблемою в вашому теплом і затишному будинку!

Утеплення - всередині або зовні?
Що таке «мокрий фасад»?
Але, може бути, це і непогано - виїхати раз на місяць з міста на свіже повітря, щоб провести час на природі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама