Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як побудувати красиву голубник своїми руками з фото

  1. Вимоги до голубника Так як голуби досить полохливі птахи, які не переносять гучних і різких звуків...
  2. визначення розміру
  3. Будівництво
  4. фундамент
  5. стіни
  6. дах
  7. облаштування
  8. Відео "Як спорудити голубник"

Вимоги до голубника

Так як голуби досить полохливі птахи, які не переносять гучних і різких звуків і чужої присутності, то місце для пташника краще вибрати далеко від житлових мікрорайонів і автомагістралей. Польотів птахів не повинна заважати високі дерева, телекомунікаційні вежі, лінії електропередач.

Міські звалища і сміттєві баки, вигрібні ями - погане сусідство для пристрою голубники. Гниють в безлічі харчові продукти, щури, ворони, бродячі собаки і кішки можуть стати джерелами і переносниками небезпечних інфекційних захворювань. Також санітарією продиктована необхідність побудови голубники далеко від пташиних і скотарень. Міські звалища і сміттєві баки, вигрібні ями - погане сусідство для пристрою голубники Облаштування голубники зсередини дуже важливо. Пернаті не терплять протягів і різких змін температур, в пташнику повинна підтримуватися суха, здорова атмосфера. Голуби повинні відчувати себе в безпеці.

види

Проект голубники цілком залежить від фантазії виконавця і його матеріальних можливостей. Але, вирішивши побудувати голубник своїми руками, доведеться зупинитися на одній з наступних конструкцій:

  • Навісні споруди підходять для утримання невеликої кількості пернатих. По суті, це звичайний ящик, підвішений до даху або стіні заміського будинку, обладнаний вічком. Спорудити подібну голубник можна швидко і без зусиль. До мінусів навісних пташників відносяться їх незахищеність від погоди і хижаків. Утримувати дорогих породистих пернатих в навісних голубниках не рекомендується.
  • Баштова форма пташника з точки зору захисту птахів краще. Споруджений у формі циліндра з дахом такої пташник дозволяє на нижньому поверсі зберігати інвентар і корм, а горище віддається в розпорядження птахів. Зробити таку голубник своїми руками з цегли або дерева, не маючи досвіду непросто, навіть маючи на руках розміри, інструкцію і креслення. Але голубам такі форми подобаються, та й займають вони по площі трохи місця.
  • Маючи приватний будинок можна облаштувати приміщення для пернатих на горищі. Досить прилаштувати тільки вигульний майданчик.
  • Для того, щоб намалювати власний проект голубники, архітектурної освіти не потрібно. Фантазія, любов до птахів і тверезий розрахунок - це все, що необхідно для спорудження надійного і оригінального пташника.

визначення розміру

Будь-який пристрій голубники, хоч би якою вона була, починається з визначення габаритних розмірів, тобто місткості пташника.

Для того, щоб птахи відчували себе в новому приміщенні комфортно, не заважали один одному, не вступали в конфлікти з-за їжі та води, одній парі не дуже великих голубів досить половини кубічного метра об'єму. Представникам більших порід простору потрібно в два рази більше. Взагалі не бажано на одній площі містити більше 16 сімейств голубів схожих розмірів.

Для того, щоб мати можливість утримувати різні породи голубів, отсаживать молодняк і отримали травми птахів, краще розділити пташник на кілька «кімнат».

Для того, щоб мати можливість утримувати різні породи голубів, отсаживать молодняк і отримали травми птахів, краще розділити пташник на кілька «кімнат»

Схема побудови стовпової голубники на дві пари голубів

При влаштуванні голубники слід передбачити зимові квартири для пернатих. В холоду самки і самці голубів міститися окремо. Нещодавно вилупилося молодняк також слід отсаживать. Для кормів, інвентарю та інструменту знадобиться окрема комора. Природно, що перегородки вплинуть на загальні розміри помещенія.Обично висота стель не перевищує 2 м. Дверні прорізи споруджуються висотою 07-1,8 м, щоб людині бути зручно проникати всередину пташника. Для вікон стандартні розміри складе 200 х 200 мм. Віконні отвори при влаштуванні голубники для декоративних пташок розмічаються в метрі від підлоги. М'ясним птахам вікна потрібні нижче.

Перед тим, як побудувати голубник, необхідно визначитися з кількістю приміщень і зовнішніх прибудов і нанести їх на креслення. Розміри пташника дасть уявлення, в яку суму обійдеться будівництво і які матеріали слід закупити.

Будівництво

Якщо проект голубники на увазі земляні і кладок, то без допомоги фахівців і спеціального обладнання не обійтися. Навісні і горищні конструкції можна обладнати і самостійно, великих труднощів і вміння вони не зажадають.

Будівництво слід починати з планування, складання проекту та кошторису, закупівлі матеріалів та інструментів.

фундамент

Хоч ми розбудовуємо не монументальна споруда, викопати рів або котлован під фундамент на глибину до півметра все ж необхідно. Сучасні будівельні технології дозволяють звести фундамент із збірних конструкцій, але можна і по-старому - залити бетонним розчином. Хоч ми розбудовуємо не монументальна споруда, викопати рів або котлован під фундамент на глибину до півметра все ж необхідно Від того, наскільки точно буде відповідати фундамент розмірами зовнішніх стін, буде залежати стійкість будівлі, що зводиться. Не зайве буде подбати про гідроізоляцію. За правилами, фундаменту потрібно дати не менше року на усадку. Прикро, якщо вже на нульовому циклі будуть допущені помилки.

стіни

Зазвичай, при будівництві стін для пташників використовується дерево. Але в регіонах, де брус коштує дорого, можна використовувати і цегляну кладку, правда, і її слід обштукатурити і обшити вагонкою або фанерою. Для утеплення використовуються листи пінопласту, або інший матеріал. Зведення зовнішніх стін з сучасних матеріалів, будь то цеглина, шлакоблок, або брус, труднощів не викличе. Головне - точно слідувати кресленням і дотримуватися розміри. Для краси і захисту від вологи і вітру готові стіни можна і пофарбувати.

дах

Важливим моментом при будівництві голубники є покрівельні роботи. Для неспеціаліста вони можуть стати каменем спотикання. Покрівлю в пташнику можна спорудити двосхилим або односхилим методом. Принципового значення це не має, все залежить від проекту. Важливим моментом при будівництві голубники є покрівельні роботи На каркас із брусів встановлюють шифер, черепицю, залізо або руберойд. Якщо дозволяють кошти, можна використовувати тепло і гідроізоляцію. Ухил покрівлі повинен бути таким, щоб голубам було зручно на неї сідати.

облаштування

Закінчується будівництво голубники її обробкою зсередини, установкою дверей, підлог вікон і перегородок, штукатуркою стель і стін, завезенням обладнання та інвентарю.

Приміщення для голубів повинно бути обладнане так, щоб птахи комфортно почували себе в спеку і в холод, при сирій погоді і в посуху.

Наявність електропроводки - необхідна умова, вона повинна бути передбачена проектом. До електрики підключаються обігрівальні прилади і джерела світла. Наявність електропроводки - необхідна умова, вона повинна бути передбачена проектом Найкраще обладнати вхід в пташник подвійними дверима - металевою, дерев'яною, або з сітки або тонких рейок. Коли на вулиці тепло, суцільну двері можна відкривати. Приплив свіжого повітря птахам не зашкодить. Для кращої вентиляції, сантиметрах в 15-20 від стелі, слід залишити отвір, забране гратами. Взимку вентиляційні віддушини наглухо закриваються.

Настил підлог в голубника робиться з струганих дощок без зазорів. Зверху можна покласти старий лінолеум. Така підлога легко мити. Оборудуя голубник для декоративних і м'ясних птахів, потрібно передбачити в проекті вольєр з сітки. Зазвичай такі приміщення прилаштовуються на балконі, даху, біля вікон пташника. Можна спорудити вольєр і на землі. До речі, спортивним голубам такий прибудовах не потрібно, достатньо спорудити перед вічком посадкову дощечку.

Слід подбати і про гніздах, щоб птахи не витрачали зусилля на їх створення. Матеріалом для гнізд може бути що завгодно, голуби в цьому відношенні невибагливі. Підійдуть будь-які ганчірки, старі меблі, автопокришки тощо. Головне, щоб потомство виводилося в певному місці, яке вам відомо. Слід подбати і про гніздах, щоб птахи не витрачали зусилля на їх створення Основну частину часу голуби проводять на сідалах з дерев'яного бруса, встановлених під стелею. Пристосування для роздачі корму та питної води можна спорудити самому, або купити в магазині. Головне, щоб вони були.

Отже, в загальних рисах, як побудувати голубник ви знаєте, справа за малим - почати!

Відео "Як спорудити голубник"

На записі чоловік дає корисні поради щодо розведення голубів і розповідає про тонкощі облаштування голубники.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама