Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити голубник своїми руками на дачі (фото, відео)

  1. Основні вимоги
  2. Розміри
  3. облаштування
  4. Популярні види
  5. навісні
  6. баштові
  7. горищні
  8. вольєри
  9. Як побудувати голуб'ятник своїми руками
  10. фундамент
  11. Підлога
  12. стіни
  13. дах
  14. облаштування голубники

голуби   в усі часи були не тільки захопленням, а й джерелом отримання додаткового доходу голуби в усі часи були не тільки захопленням, а й джерелом отримання додаткового доходу. І для розведення та вирощування цих птахів необхідні певні умови. Це можливо при вмісті пернатих в правильно побудованих приміщеннях - голубниках. Побудувати їх своїми руками не складає великих труднощів, потрібно тільки знати всі вимоги і правила до будівель.

Основні вимоги

До початку будівництва голубники, як і іншої споруди, спочатку потрібно скласти проект споруди, в якому необхідно врахувати:

  • розташування будинку для голубів щодо висотних будівель і зелених насаджень - близько розташовані будуть заважати птахам нормально злітати і сідати;
  • відсутність телефонних і електричних комунікацій, розташованих на опорах;
  • будівництво голубники щодо проникнення сонячного світла - лицьова частина споруди повинна перебувати з південного боку;
  • правильне облаштування житла пернатим, при якому температура в приміщенні влітку не буде перевищувати 20 ° С, а взимку не буде падати нижче -5 ° С;
  • обсяг голубники, який повинен відповідати породі голубів і їх кількості - птахам погано в маленьких приміщеннях;
  • вік голубів - молоді пташенята і дорослі птахи повинні мати окремі приміщення;
  • місце для зберігання кормів і необхідного устаткування для прибирання.

розташування будинку для голубів щодо висотних будівель і зелених насаджень - близько розташовані будуть заважати птахам нормально злітати і сідати;   відсутність телефонних і електричних комунікацій, розташованих на опорах;   будівництво голубники щодо проникнення сонячного світла - лицьова частина споруди повинна перебувати з південного боку;   правильне облаштування житла пернатим, при якому температура в приміщенні влітку не буде перевищувати 20 ° С, а взимку не буде падати нижче -5 ° С;   обсяг голубники, який повинен відповідати   породі голубів   і їх кількості - птахам погано в маленьких приміщеннях;   вік голубів - молоді   пташенята   і дорослі птахи повинні мати окремі приміщення;   місце для зберігання   кормів   і необхідного устаткування для прибирання

Важливо! Оскільки голуби можуть заражатися різними хворобами і передавати їх у важкій формі, при виборі місця для будівництва потрібно передбачити, щоб воно знаходилося якомога далі від будь-яких нечистот і споруд для утримання домашніх тварин.

Розміри

Перед початком будівництва своїми руками будь голубники потрібно чітко визначити кількість приміщень, їх розміри.

Накреслити план майбутньої будови ви можете на свій розсуд, але можна скористатися рішеннями, які були напрацьовані протягом:

  • в висоту кімната повинна бути не менше 2 метрів;
  • вікна можна виконати розміром 25 на 25 см, або ж площа скління береться 10% від площі підлоги. Влаштовуються з південного боку для максимального отримання сонячного світла;
  • віконні отвори відстоять від статі в залежності від містяться порід на висоті від 30 см до 90 см;
  • двері повинні бути шириною не менше 75 см і заввишки 180 см для зручного проходу людини;
  • льотки необхідні в кількості 2 штук висотою до 0,25 метра, шириною до 0,2 метра, можна використовувати коло діаметром 25 см;
  • гнізда - довжина не більше 25 см і ширина не перевищує 8 см.

Початківці голуб`ятники повинні враховувати: щоб птахам було зручно на одному майданчику, краще тримати не більше 10 пар голубів однакових параметрів. Якщо пара невеликого розміру, враховується 0,5 м3 об'єму приміщення на утримання, для великих голубів - 1 м3 обсягу.

облаштування

Для комфортного проживання птахів, будівництво голубники закінчують внутрішнім обладнанням. При цьому необхідно передбачити:

  • електропроводку для освітлення всередині будівлі і при необхідності - підключення опалювальних приладів;
  • двері подвійні: зовнішня з суцільного матеріалу, внутрішня з металевої сітки для гарного припливу повітря в літній період;
  • вентиляційний канал під стелею з гратами, яка на зиму обов'язково повинна закриватися;
  • вольєр з сітки для вигулу птахів;
  • жердини з дерева для сідала, де голуби знаходяться найбільше;
  • гнізда, щоб птахи не витрачали свої сили на їх будівництво. Робити їх можна з будь-якого підручного матеріалу, голуби - птахи невибагливі;
  • різні пристрої для роздачі корму і поїлки.

Чи знаєте ви? Голуби були одомашнені дуже давно. Ще Чингісхан і Юлій Цезар користувалися цими птахами в якості листонош. В XI-XII століттях голуб за ціною стояв на одному щаблі з породистим конем.

Популярні види

Щоб розібратися в тому, як побудувати відповідну голубник своїми руками, варто враховувати, що сьогодні існує різноманітність конструкцій і її вибір залежить від ваших бажань і можливостей. Розглянемо деякі конструкції будинків для голубів.

навісні

Ця конструкція є найпростішою і підходить початківцям любителям цих птахів. Її принцип дії дуже простий - короб з дерева закріплюється на стіні під дахом. Такі конструкції використовуються рідко через низку недоліків:

  • температурний режим витримати неможливо;
  • немає захисту від хижаків;
  • можна тримати невелику кількість птахів (не більше 3 пар).

температурний режим витримати неможливо;   немає захисту від хижаків;   можна тримати невелику кількість птахів (не більше 3 пар)

баштові

Такий тип голубники більш практичний і його використовують ті, хто постійно займається розведенням пернатих. Можна виконати в різних формах - у вигляді овалу або багатогранника. Переваги цього типу:

  • обсяг споруди дозволяє утримувати велику кількість птахів;
  • зовнішній вигляд можна підібрати для певного ландшафту ділянки ;
  • висота споруди від 4 метрів, дозволяє виконати ступінчасту конструкцію, зручну для птахів і власника. Нижній поверх використовують для інвентарю і зберігання корму, інші поверхи - для птахів.

Важливо! Така конструкція зажадає великі витрати на облаштування, але підсумок будівництва - дуже практична голубник.

горищні

Такий тип конструкції використовується в основному в індивідуальних будинках. Звідси і назва, оскільки для утримання голубів використовується горище будинку. За допомогою металевої сітки або фанери готова площа розбивається на зони, а слухове вікно переробляється під вигул птахів з пристроєм невеликого балкона. Висота такої конструкції не перевищує 3 метрів.

вольєри

Такі конструкції використовуються для голуб'ятень, побудованих в міських умовах серед багатоповерхових будинків. Промислове виробництво випускає типові конструкції для утримання 12 сімей голубів. Вольєр-голубник своїми руками являє собою каркас з дерев'яного бруса або труби, обтягнутий металевою сіткою.

Прилаштовується до будиночка для птахів на вулиці і займає частину території. Голуби, що живуть в таких будівлях, майже не схильні до захворювань за умови правильного розташування будови. Вольєр розраховують з умови, що одній парі птахів для комфортного існування необхідна територія площею в половину квадратного метра.

Чи знаєте ви? Голуби дуже прив'язані до будинку, де живуть. Цей факт підтверджує історія про барона Врангеля. Голуби, вивезені ним під час відступу з Севастополя, по одному повернулися додому, подолавши відстань у 2,5 тисячі кілометрів.

Як побудувати голуб'ятник своїми руками

У питанні про те, як можна зробити практичну і в той же час красиву голубник своїми руками, немає ніяких обмежень. Головне - це грошове питання і види голубів, які будуть там міститися. Процес побудови складається з декількох етапів:

  • зведення фундаменту;
  • установка стін;
  • пристрій покрівлі;
  • укладання підлоги.

Розглянемо більш детально ці моменти.

фундамент

Фундамент - основа побудови, і від його якості залежить термін служби голубники. У будь-якому випадку, якщо будова стоїть на землі - фундамент необхідний, оскільки вогкість в Голуб'ятники неприпустима. Якщо будиночок буде виконуватися з дерева, то можна просто трохи підняти його вище за землю, забивши по кутах колоди або виклавши ніжки з цегли. Якщо вся голубник будується із цегли - фундамент повинен бути грунтовним.

Розглянемо послідовність операцій:

  • по периметру майбутнього будинку для птахів роєм канаву глибиною близько 0,4 метра;
  • готуємо бетонний розчин, що складається з піску, щебеню та цементу в співвідношенні 2х2х1 частин. Цемент краще брати марки 400;
  • заливаємо розчин в підготовлену траншею. Для жорсткості по довжині канав закладаємо металеву арматуру;
  • даємо розчину добре застигнути (мінімум 24 години). У спекотну погоду фундамент потрібно проливати водою і притіняти, щоб не пішли тріщини.

Підлога

При дерев'яної конструкції голуб'ятника підлогу виконується тільки з дерева, яке укладається на підготовлений каркас. Дошка повинна бути ретельно остругана і покладена без зазорів, щоб птахи не могли поранити ноги. У цегляному будиночку підлогу можна виконати з бетону, зверху накривши його лінолеумом. Для гідроізоляції і тепла на бетон можна укласти спеціальну фольгу з утеплювачем.

стіни

Хорошим матеріалом для стін є дерево, але при його великій ціні стіни можна виконати із цегли або пінобетону. Зовні і всередині їх штукатурять і оббивають фанерою або іншим матеріалом. Якщо будиночок робиться дерев'яний, стіни необхідно утеплити, для підтримки взимку необхідної температури.

Як утеплювач для цегельних будівель можна використовувати пінопласт, наклеєний із зовнішнього боку і надалі оштукатурений. Будинок, виконаний з дерева, також можна утеплити зовні мінеральною ватою або пінопластом, оббивши потім фанерою, вагонкою або сайдингом. Для довговічності і красивого виду стіни потрібно пофарбувати.

дах

Залежно від проекту, покрівля в Голуб'ятники може бути як односкатной, так і двосхилим. Головне, щоб ухил даху був зручний для посадки пернатих мешканців. Каркас виконується з бруса і на нього укладається будь-який покрівельний матеріал - руберойд, дахове залізне полотно або шифер. Добре, якщо під покрівлю прокладена тепло-і гідроізоляція. Залежно від проекту, покрівля в Голуб'ятники може бути як односкатной, так і двосхилим

облаштування голубники

Після того як будівля готова, саме час зайнятися всередині голубники її облаштуванням.

Важливо! Приміщення необхідно обладнати так, щоб голуби відчували себе комфортно в будь-який час року і при будь-якій погоді.

Для цього необхідно:

  • провести світло для продовження світлового дня в зимовий період;
  • розділити приміщення перегородками для окремого змісту молодих птахів; крім цього, взимку самці повинні перебувати окремо від самок;
  • влаштувати сідала, кількість яких має залежати від чисельності птахів. Кожен голуб повинен мати власне місце - приблизно до 0,3 метра. Для цих цілей використовується брус з м'яких порід дерева (тополя, осика) перетином 3,5 см, який кріпиться під стелею на відстані близько 0,3 метра від нього;
  • виготовити гнізда, їх кількість повинна відповідати чисельності самок в приміщенні. Матеріалом може бути фанера, нетовсті дошки. Розмір гнізда залежить від породи птиці, збивається ящик завдовжки близько 35 см і шириною до 25 см, висота борта не більше 8 см;
  • закріпити гнізда на стінах на різних рівнях по висоті і більш темної частини приміщення. Бажано витримувати мінімальну відстань між ними близько 20 см. Ящики можна пофарбувати різними фарбами, оскільки ці птахи розрізняють відтінки;
  • всередині гнізд укласти сіно або тирса , Які періодично необхідно міняти, і розкласти по підлозі невеликі гілки, голуби самі облаштують свої місця;
  • розставити ємності для корму і води, пташенятам по можливості встановити автоматичні годівниці .

Ящики можна пофарбувати різними фарбами, оскільки ці птахи розрізняють відтінки;   всередині гнізд укласти   сіно   або   тирса   , Які періодично необхідно міняти, і розкласти по підлозі невеликі гілки, голуби самі облаштують свої місця;   розставити ємності для корму і води, пташенятам по можливості встановити автоматичні   годівниці

Важливо!Годівниці потрібно кожен разочищати від корму, щоб уникнути появи мишей і щурів і раз в тиждень проводити їх дезінфекцію, щоб птахи були здоровими.

Ваша фантазія, підкріплена знаннями про цих птахів, допоможе створити оригінальну голубник на дачній ділянці . І якщо всі роботи будуть виконані правильно і акуратно, то догляд за голубником буде віднімати трохи часу і сил, а пернаті мешканці порадують не тільки своєю красою, але і потомством, яке може принести певний дохід для сім'ї.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

42 рази вже
допомогла


Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама