Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пермські високольотні - Стандарти порід. Клуби голубівників - Бібліотека - Сайт для любителів миколаївських голубів

  1. Породні ознаки (стандарт)
  2. "Грівуни"
  3. "Цветногрудие" (Слізастие)
  4. "Білоголові - білохвіст" (Чубаров)
  5. "Одноколірні" (Суцільні)

Група провідних голубівників р Пермі в складі тт. Кунгурцева Н.В., Герасева В.С., Єрмакова Ю.К., Катаєва О.О., Клімашевського Н.А., Сергєєва В.П., Скосирева Н.В., Чикова Е.Д., Югова В .А. і Язвікова В.І. провели величезну роботу з підготовки матеріалів про приміських голубів. Ними дана коротко історія їх формування, опис стандартів, правил проведення змагання на тривалість польоту і системи оцінки на виставках.

Пермські високольотні голуби одноманітні за формою, але мають різний колір і малюнок оперення. Виведено вони голубівників р Пермі на початку XX століття. Пермські голубівники Шамеутдінов, Анісімов, Кошелев колись привезли з Сарапула, в Старков і Язєв з Іжевська бесчубих, голоногих голубів, по екстер'єрних даними близьких до пермським.

В ході цілеспрямованої селекційної роботи, шляхом схрещування приміських голубів з привізними, відбиралися і розлучалися лише льотні, здатні літати невеликими колами над своєю голубником тривалий час на великій висоті, ховаючись з уваги або в межах видимості, і повертатися на свою голубник.

За малюнком і кольором оперення відбиралися голуби з правильним обрисом контуру того чи іншого малюнка "грівуни" (з кольоровим плямою на шиї ззаду), цветногрудие (місцеве "слізастие"), а також одноколірні (без малюнка) але різних кольорів чорні (вороні), червоні, жовті та білі.

Основоположником розведення "грівунов" в 30-і роки був Суботін М.Є. за професією кухар. Голуби, придбані у нього, так і називалися "кухарські". Вони славилися високими льотними якостями і своєї чистокровністю.

Таким чином, була створена генетично стійка лінія породи приміських високольотні голубів, що володіють сильним корпусом, міцною мускулатурою, гладким оперенням, високими льотними якостями, хорошою пам'яттю і орієнтацією на місцевості. Популярність приміських високольотні голубів, особливо "грівунов", поширилася дуже широко, вони розлучаються голубівників багатьох міст нашої країни. За тривалістю і висоті польоту, гарної пам'яті можна з упевненістю сказати, що вони є однією, з кращих високольотні порід нашої країни і можуть успішно конкурувати з будь-якої зарубіжної породою такого класу.

Породні ознаки (стандарт)

Загальний вигляд - голуб середньої величини (загальна довжина 32-34 см), пропорційного будови. Корпус міцний, обтічної форми, з добре розвиненою мускулатурою. Посадка низька на коротких безпері ногах. Стійка має нахил в сторону хвоста. Оперення гладке, щільне без пір'яних прикрас. Пір'я в хвості і крилах досить жорсткі, в хвості - широкі. Весь вигляд голуба говорить про його високі льотних якостях.

Голова - середньої величини, помірно широка (найбільша ширина по лінії очей), злегка витягнута у самок і закруглена у самців. Профіль голови складається з трьох частин: лоб, тім'я, потилицю, які поєднуються між собою однією плавною лінією.

Лоб - широкий, добре виражений, злегка опуклий у самців і менш у самок, що спускається до дзьоба з невеликим перегином.

Тім'я - має слабо виражену площину з ухилом в бік потилиці у самок і більш овальне у самців.

Потилицю - короткий, дугоподібний, що переходить в шию.

Дзьоб - середньої величини (16-18 мм) світлий, щільно зімкнутий. Надклювье злегка нависає на подклювье. Кінчик наддзьобка може бути чорного кольору (у голубів з оперенням чорного кольору) і злегка синього кольору (у голубів з іншим кольором оперення). Подклювье поєднується з горлом у вигляді невеликої дуги і плавною лінією сполучається з шиєю.

Восковіци - невеликі, довгасті, білого кольору, щільно прилягають до дзьоба, у голубів у віці від 3-х років і старше - злегка збільшені.

Очі - невеликі, виразні, злегка опуклі, темні, майже чорні. У одноколірних (крім білих) райдужна оболонка солом'яного або трохи червонуватого кольору.

Повіки - вузькі, білого або рожевого (тілесного) кольору. У голубів старшого віку трохи збільшені.

Шия - середньої повноти і довжини, пряма, у голови тонше, до плечей, розширюється і плавно переходить в груди і спину.

Груди - з сильно розвиненою мускулатурою, піднята вгору, злегка висунута вперед. Кіль прямий, злегка подовжений.

Спина - пряма, в плечах досить широка, до хвоста звужується, опускається під невеликим кутом і прямо переходить в хвіст.

Крила - довгі, з неширокими, щільно зімкнутими маховими пір'ям лежать на хвості, кінцями трохи не дістають його кінця, але не стикаються між собою.

Хвіст - неширокий, має форму прямокутника, щільно зібраний з 12 широких пружних пір'я, зі спиною становить пряму лінію.

Ноги - короткі (3-4 см), середньоглибокі будови, плюсна і пальці безпері, малинового кольору, кігті світлі.

Малюнок і колір - у приміських голубів може бути різний. Малюнок повинен бути симетричним і мати чітке окреслення контуру. Кольорове оперення малюнка буває чорне, червоне, жовте, блакитне (сизе). Є голуби одноколірні білі, жовті, червоні, чорні. Забарвлення кольорового оперення повинна бути яскрава.

Назва приміських голубів походить від їх малюнка або кольору у одноколірних.

Група провідних голубівників р Пермі в складі тт "Грівуни"

Білий голуб з кольоровим плямою на тильній частині шиї. Кольоровий малюнок починається на 1-2 см нижче потилиці, проходить по шиї, не заходячи вперед за її середину, розширюється до плечей до основи шиї, не заходячи на плечі щитків, і у вигляді конуса покриває верхню частину спини, закінчується у вигляді кута, полуовала або хвоста.

"Цветногрудие" (Слізастие)

Оперення голуба біле, на тильній частині шиї кольоровий малюнок починається приблизно на 1-2 см нижче потилиці, охоплює шию на горлі, утворює білу манишку до 3 см, одночасно опускається на груди і спину, покриваючи шию, груди до черевця, плечі і верхню частину спини, малюнок на спині закінчується напівовалом.

"Білоголові - білохвіст" (Чубаров)

Оперення голови голуба біле, на тильній частині шиї кольоровий малюнок починається приблизно на 1-2 см нижче потилиці, охоплює шию, на горлі утворює білу манишку до 3 см, опускається на груди і спину, покриваючи верхню частину спини, шию, груди до черевця, пір'я, що криють крила (щитки) і вторинні махові; первинні махові пера однаково по 8-10 шт в кожному крилі, хвіст, надхвостье, подхвостье і черевце білі. Оперення голови голуба біле, на тильній частині шиї кольоровий малюнок починається приблизно на 1-2 см нижче потилиці, охоплює шию, на горлі утворює білу манишку до 3 см, опускається на груди і спину, покриваючи верхню частину спини, шию, груди до черевця, пір'я, що криють крила (щитки) і вторинні махові;  первинні махові пера однаково по 8-10 шт в кожному крилі, хвіст, надхвостье, подхвостье і черевце білі

"Одноколірні" (Суцільні)

Все оперення цих голубів одного кольору (білого, жовтого, червоного, чорного) без відтінків і наявності пір'я іншого кольору. Колір оперення яскравий блискуче і переливом на шиї.


джерело: http://mosdoves.narod.ru

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама