Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що їдять голуби і чим краще годувати птахів на вулиці і в домашніх умовах

  1. Раціон вуличних птахів
  2. Чим погодувати домашніх вихованців

Голуб - специфічна птах Голуб - специфічна птах. Вона не належить до приручених. Якщо ви все ж зважилися містити її в домашніх умовах, подбайте про мінімально необхідний догляд. В першу чергу з'ясуйте, що їдять голуби.

Раціон вуличних птахів

Багато видів їжі, якими люди звикли годувати голубів на площі, насправді не підходять птахам. Більшість вуличних мешканців гине через патологій шлунково-кишкового тракту. Середній термін життя пернатих на підніжному кормі - 2-5 років. Природа ж відміряла птиці максимум приблизно в 20 років. Природний раціон голубів:

  • зелень;
  • насіння;
  • комахи.

Особливість виду - селитися в межах міста. Їдять голуби то, що більш доступно: харчові відходи у сміттєвих контейнерів або насипаний людиною корм. Птахи невибагливі. Зелень з повним набором вітамінів і мінералів в місті знайти майже неможливо. Є думка, що краще не підгодовувати голубів самостійно. В іншому випадку дотримуйтесь рекомендацій:

  1. Хліб та інші борошняні вироби повільно вбивають голубів. Крихти або великі шматки пригнічують апетит, не приносячи енергетичної цінності. Вони негативно впливають на внутрішні органи голубів.
  2. Сіль і складні жири з смаженого насіння також згубні для пернатих.
  3. Вибирайте для підгодівлі натуральні зернові. У продажу є дешеві різновиди круп. В ідеалі голубам дають спеціальний корм із зоомагазину, де містяться всі потрібні птиці мікроелементи.
  4. Чи не насипайте зіпсовану, запліснявілу або прострочену їжу.

Увага! Особливо небезпечний для птахів чорний хліб. Він викликає бродіння в шлунку. Підвищується ризик завороту кишок. Категорично шкідливі чіпси, кокосова стружка, солоні сухарі-снеки.

Пташенят на вулиці взагалі не можна чіпати і тим більше годувати. Батьки самі дадуть їжу (зобное молочко). До появи людини вони поставляться насторожено. Дорослі особини навіть можуть кинути гніздо з потомством, якщо відчують вашу присутність.

Чим погодувати домашніх вихованців

Домашні породисті голуби харчуються за іншим принципом. При подібному розведенні основу їх раціону складає зерно:

  • 40% денної норми - ячмінь;
  • 10% - просо;
  • інше зерно - кукурудза, соняшник, пшениця, бобові.

Порада. Частку ячменю іноді змінюють на перлову крупу.

Їдять голуби небагато: в добу - 20-30 г (легкі породи) або 30-50 г (великі різновиди). 70-80% становить частка зернових. У теплу пору до кормів додають свіжі вітамінні суміші з посіченої зелені кропиви, салату, щавлю, люцерни, шпинату, капусти.

Інші корисні мінеральні добавки - подрібнена яєчна шкаралупа, черепашки, крихта червоної цегли, деревного вугілля.

Порада. Норми харчування коригують залежно від активності голубів. Якщо голубник відкрита, птахи постійно літають, то і корми їм треба більше. З тієї ж причини взимку порції зменшуються.

Ще пернатим ще необхідно помірна кількість солі. Її подають в розчиненому вигляді - 20 г / л. Вихованці самі вип'ють стільки, скільки їм потрібно. Тільки подбайте про вільний доступ до води.

Птахам потрібно покращене харчування під час яйцекладки, линьки або в племінний період. Давайте пернатим корисну і смачну їжу: горох, сочевицю, вику, вівсянку (крупу), лущений овес. Слідкуйте за годівницями і постійно оновлюйте їх вміст. Траву для годування зберіть на чистих перевірених галявинах або виростите в кімнатному горщику.

Траву для годування зберіть на чистих перевірених галявинах або виростите в кімнатному горщику

Влітку голубів годують тричі на день. Птахам, які вільно літають, їжу видають невеликими порціями в якості догодовування. У холодну пору року природні пасовища їм недоступні. Пернатих переводять на 2-разове посилене харчування. Продумайте заміну вітамінів зі свіжої трави для другого, вечірнього годування.

Зміст таких вихованців не вважається складним. Подбайте про корм, який їдять голуби, щоб продовжити їх життя в будь-яких умовах.

Харчування голубів: відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама