Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

зимуючі птахи

  1. Юні слідопити. Спостереження за зимуючими птахами на прогулянці Найцікавіше для дітей - це спостерігати...
  2. Зимуючі птахи. Картинки для дітей.
  3. Мовна гра «Скажи навпаки»
  4. Мовне вправа «Назви ласкаво»
  5. Граємо в хованки.
  6. Ігрове завдання по темі «Зимуючі птахи» - «Розклади марки» (для дітей 5-7 років)
  7. Хочете вірте - хочете перевірте.
  8. Презентація для дітей »Зимуючі птахи»

Юні слідопити. Спостереження за зимуючими птахами на прогулянці

Найцікавіше для дітей - це спостерігати за живими пташками на прогулянці. Часто у малюків з'являються серед пташок свої улюбленці, яким вони дають імена і навіть стверджують, що можуть відрізнити їх від всіх інших пташок двору.

Зробіть годівницю, насипте в неї корм. Дуже скоро птиці звикнуть до того, що тут постійно є для них корм, і почнуть прилітати на Вашу годівницю. Поспостерігайте з малюком за ними. Найкорисніше та найцікавіше провести цілу серію таких спостережень. Серія спостережень дасть малюку набагато більше для його розумового і мовного розвитку, ніж просто читання оповідання про зимуючих птахів або перегляд пізнавального фільму. Адже фільм швидше за все швидко забудеться без закріплення і застосування отриманої інформації.

У спостереженнях живої природи дитина буде вчитися порівнювати, робити висновки, задавати питання і шукати на них відповіді, описувати, знаходити точні слова для вираження своєї думки.

Що ж ми можемо побачити в таких спостереженнях? На що звертати увагу дітей?

1.Чем відрізняються птиці один від одного за зовнішнім виглядом? Чим вони схожі? (У них є голова, очі, дзьоб, щоб клювати насіння, крила щоб літати, тулуб, лапки, хвіст, тулуб вкритий пір'ям)

Порівняйте, наприклад, горобця і ворону - чим вони відрізняються, а чим схожі? (Ворони великі. А горобці маленькі, сіро-коричневі, прилітають зграйкою, спритні, стрибають на двох лапках. Ворони сіро-чорні, прилітає ворона одна. Ходить ворона перевалюючись, важливо, повільно). Чим схожі і чим відрізняються горобці і голуби? (Воробей менше голуба, він іншого кольору. Воробей стрибає, а голуб ходить. Воробей цвірінькає, а голуб воркує)

2.Чем відрізняються повадки різних птахів:

  • як вони клюють корм в годівниці (відразу ж сідають на годівницю або виявляють обережність і спочатку сідають на кущі, і тільки потім підлітають до годівниці),
  • сваряться чи ні, чи поступаються один одному,
  • як літають і як ходять птиці,
  • близько вони підходять до людей,
  • живуть поодинці або в стайках,
  • який корм вони люблять (синички і дятли люблять їсти несолоне сало, сало можна підвісити на нитці до годівниці, снігурі і омелюхи - ягоди, насіння їдять все птиці, а ось овес і пшоно люблять горобці і вівсянки)
  • в який час дня прилітають вони на годівницю (коли світло),
  • в яких випадках птахи видають звуки - кричать, перегукуються, а в яких випадках вони мовчки клюють зерна,
  • який дзьоб у пташок і чи можна за формою дзьоба здогадатися, чим харчується птах (Можна, у птахів, що харчуються комахами дзьоб тонкий і вузький, а у тих птахів, що харчуються зерном дзьоб тупіший і товщий)
  • які сліди залишають птиці на снігу? (Спробуйте їх замалювати і навчитися читати «пташині історії» слідами - які пташки прилітали, з ким вони на годівниці зустрілися, скільки було птахів на годівниці?). Це завдання дуже подобається дітям. Вони відчувають себе справжніми слідопитами.
  • чому, коли підлітає ворона розлітаються горобці і голуби? (Ворона велика, у неї сильний дзьоб, і маленькі пташки її бояться. Саме тому ворону краще годувати окремо, щоб вона не забирала корм у маленьких пташок)

Ось кілька заміток для спостережень з дітьми повадок зимуючих птахів.

Горобці - верткі, веселі, рухливі, часто сваряться. Вони задираки, люблять вихопити з-під носа синички її насіння, тримаються зграйкою.

Ось прилетіли чечітки. Вони галасливі, перегукуються один з одним. Клюють насіння. Чечітки можуть бути різні. Є чечітки бурі з сірої грудкою, а є з червоною грудкою. Чечітки - наші гості. Вони прилітають до нас на зиму з півночі.

Голуби повільні, спокійні, не такі полохливі, близько підходять до людини.

Снігур - спокійні, статечні птиці. І звук голосу у них особливий - вони тихо посвистують (дзвенять, як дзвіночки). Якщо їм треба кудись перелетіти, то вони пожвавлюються, перегукуються і всієї зграйкою відлітають. Снігурі дуже люблять їсти ягоди, зерно, насіння ясена та клена. Вони прилітають до нас з півночі - вони теж наші гості.

Ворони, сороки, галки - це все «рідня ворони». Вони взимку прилітають до нас з лісу. У лісі вони завжди летять від людей, а в місті вони людей менше бояться. Увечері вони літають зграями над містом, а потім прилітають в парк, сідають там на гілки дерев і засипають до ранку. Ворони розумні, близько не підходять до людини, обережні, ходять перевалюючись. Сороки великі, сірі, а голова і крила чорні. Бока у неї білі. Тому сорок називають «строкатими». Сорока підстрибує. Вона любить їсти несолоне сало на годівниці.

Синички мають жовту грудку і чорну шапочку на голові, білі щічки. Вони люблять клювати сало, розгойдуючись на мотузці, за яку сало прикріплено до годівниці.

Щиглики прилітають зграйками. Вони дуже красиві - на лобі червону цятку, а на чорних крилах жовті смужки. Вони дуже рухливі - справжні гімнасти! Щиглики верткі, галасливі, постійно кричать, сваряться, шумлять, присідають, їдять насіння.

Під час спостереження можна прочитати дітям вірші про ці пташок. Вірші про зимуючих птахів для самих маленьких і старших дітей Ви знайдете в цій серії статей. Дуже зручно виписати або роздрукувати вірші на картки (розміром з чверть альбомного листа) і носити з собою на прогулянку в кишені або сумочці. У будь-який момент можна дістати картку і прочитати потрібне вірш або загадати загадку.

Зимуючі і кочують птиці в казках, іграх, розповідях, загадках і завданнях для малюків

Дуже часто ми, дорослі, самі не знаємо, яка це пташка, не можемо цікаво розповісти про неї дітям або відповісти на численні запитання наших чомучок. Тому я вирішила зробити на «Рідний стежці» своєрідну хрестоматію для малюків і дорослих, підготувала картинки зимуючих птахів, розмальовки, ігри, пізнавальні розповіді і казки, завдання, вірші і загадки на цю тему. Ця хрестоматія буде складатися з декількох частин. і про кожну зимуючу або кочующую пташку Ви знайдете окрему статтю з казками, оповіданнями, картинками і завданнями, мультфільмами.

Я спеціально не стала розподіляти цей матеріал по віковим групам дітей. Ви можете самі вибрати вподобані вам уривки, ігри, заданія.я казки, вірші та використовувати їх для розвитку Ваших малюків і ознайомлення їх з навколишнім світом

Зимуючі птахи. Картинки для дітей.

Порівняйте разом з малюком пташок на цих картинках. Чим схожі дві пташки на кожній картинці? Чим відрізняються?

За таким парним картинкам дуже зручно згадувати загадки-описи зимуючих птахів. А відгадувати загадки і придумувати їх люблять всі малята! Ви описуєте пташку (не називаючи її) - говорите про те, які у неї крила, грудка, голова, як вона ходить, що їсть, а малюк вгадує, кого Ви загадали. Потім малюк зможе і сам загадати Вам загадку, описавши пташку.

Потім малюк зможе і сам загадати Вам загадку, описавши пташку

Мовна гра «Скажи навпаки»

У цій мовної грі малюк навчиться вживати слова, протилежні за значенням заданого слова (ми - дорослі - такі слова називаємо антонімами).

Завжди спирайтеся на досвід дитини, придумуючи завдання для подібних ігор. Показуйте пташок на зображенні, фото або справжніх пташок на годівниці.

Зразкові завдання для дітей на тему «Зимуючі птахи»:

  • Ворона велика, а горобець - який? (Маленький)
  • Сорока довгохвоста, а горобець - який? (Короткохвостий)
  • Дятел Длінноклювий, а горобець - який? (Короткоклювих)
  • У ворони дзьоб великий і товстий, а у горобця який? (Маленький і тонкий)
  • У Снігура грудка червона, а у синички - ...?
  • Снігур підлетів до лісу, а горобець - ...?
  • Снігур сидить на верхній гілці, а горобець на ...?

Мовне вправа «Назви ласкаво»

Ця вправа спрямована на розвиток мовного чуття, яке дозволяє дитині експериментувати зі словом і придумувати його нові варіанти.

Можна проводити цю гру в «чарівному варіанті». Ви даєте дитині «чарівну паличку», і малюк перетворює велике в маленьке (чарівна паличка - це звичайна, але красива ручка або олівець, для отримання чарівної палички можна обмотати олівець фольгою або декоративним папером). Помах «чарівної палички» - і з птиці вийде маленька пташка, а з великого хвоста маленький хвостик. Ось приблизні слова для гри по темі «Зимуючі птахи»

  • Птах - пташка
  • Перо- ... (пір'їнка)
  • Крило - ... (крильце)
  • Хвіст - ... (хвостик)
  • Дзьоб - ... (дзьобик)
  • Синиця - ... (синичка)
  • Пташеня - ... (пташеня)
  • Воробей - ... (горобчик)
  • Ворона - ... (воронушка)
  • Голуб - ... (голубок)

Граємо в хованки.

Гра «Чиє? Чия? Чиї? »За темою« Зимуючі птахи »

Скажіть малюкові: «Ти вже знайомий з багатьма зимуючими птахами. Вони вирішили пограти з тобою в хованки. Як ти гадаєш, хто від тебе сховався за гілочкою? »(Мовна граматична гра« Чиє? Чия? Чиї? »- вчимося вживати присвійні прикметники - голубиний, горобиний, сорочий, вороняче, Синиця, снегіріний і т.д.). Не обов'язково використовувати готові картинки. Можна ховати картинки за своєю долонькою, показуючи малюкові тільки частина зображення - наприклад, хвостик пташки або тільки грудку пташки. А дитина з цієї деталі дізнається, що це за зімующая або птах, що кочує.

Ось мої картинки-загадки для малят. Всі ці картинки в хорошій якості і дозволі є в презентації в кінці статті. Презентацію можна завантажити безкоштовно.

Презентацію можна завантажити безкоштовно

Відгадки на загадки:

  1. Хвостик, дзьоб і грудка Снігура. Снегіріний хвостик, снегіріний дзьоб, снегіріная грудка. Запитайте малюка, як він здогадався, що це дзьоб Снігура, адже у інших птахів дзьоб дуже схожий? (По червоній грудях)
  2. Це горобині пір'ячко і хвостик теж гороб'ячий. Горобця легко дізнатися по сірому з коричневим оперення.
  3. Голова і дзьоб голубині. Голуба легко дізнатися по сизим пір'їнок.

Ігрове завдання по темі «Зимуючі птахи» - «Розклади марки» (для дітей 5-7 років)

У цій грі малюк навчиться класифікувати картинки і виділяти в групі птахів три підгрупи: зимуючі птахи, які кочують птиці і перелітні птахи.

Розкажіть дитині історію. Поясніть, що таке марка і навіщо вона потрібна, чому без марки лист не дійде до адресата. А потім розкажіть історію про хлопчика Вані.

Ваня вирішив збирати марки із зображенням різних звіряток, комах і птахів. Ось які марки у нього є.

Попросіть дитину: «Допоможи Вані розкласти марки в його альбом». Ваня так придумав. На одній сторінці альбому будуть перелітні птахи. На іншій - зимуючі (ті, що і влітку, і взимку живуть поруч з нами). На третій - кочують (наші зимові гості). Але він заплутався, які птахи де зимують. Допоможеш йому розібратися? »

  • Подивися, ось Ванін альбом для марок. Це сторінка з зображенням пальми. Як ти думаєш, марки з якими птахами будуть на цій сторінці? Правильно, тут будуть марки з перелітними птахами, які відлітають на південь і там зимують.
  • А ось друга сторінка. На ній зображені дощик і сніг, літо і зима. Значить, які птахи на ній будуть? (Зимуючі птахи, які живуть поруч з нами і влітку і взимку).
  • А ось намальована бурулька. Це наш курорт «Бурулька» з казки. Тут будуть наші зимові гості - кочують птиці.

Подивися на Ваніно марки. Які марки ти б помістив на сторінці з пальмою? Як називають цих пташок? (Це перелітні птахи - ластівки, лелеки)

А які кочують птиці є на Ваніно марках? (Снігур, омелюхи) На яку сторінку альбому потрібно Вані помістити ці марки?

Які птахи живуть з нами і влітку, і взимку? (Горобець, ворона). На яку сторінку альбому ми поставимо ці марки?

Можна використовувати й інші варіанти проведення цієї гри:

1.Распечатать картинки із зображенням марок і зображенням альбому на принтері. Тоді вийде лист із завданням, в якому дитина проведе лінії від птиці до потрібної сторінці альбому з марками.

2. Дати дитині картинки з птахами і попросити розкласти їх на три групи.

3. Якщо вправа проводиться з групою дітей, то можна кожній дитині в руки дати картинку з зображенням птаха. А на підлозі намалювати крейдою три кола. В одне коло покласти картинку з пальмою, в другій - картинки літа і зими, в третій картинку з сосулькамі- знак кочових птахів, які прилетіли до нас на курорт «Бурулька».

Діти зображують птахів. За сигналом «день» пташки починають літати. За сигналом «По домівках!» Діти шукають свою зграйку і біжать в потрібний коло. Перелітні птахи тікають в коло із зображенням пальми, які кочують - в коло із зображенням птаха, що летить і т.д. Потрібно встигнути знайти свій будинок і свою зграйку пташок до сигналу: «Ніч!». Тоді пташки засипають - кожна зграйка в своєму будиночку. За сигналом «День» пташки знову починають літати, клювати зернятка, махати крилами. Далі знову звучить сигнал «По домівках!» І пташки летять до своїх зграйок.

Можна вводити в гру додатковий персонаж - кота чи сову, яка буде ловити пташок вночі. Правило - ловити можна тільки тих пташок, які не встигли сховатися в свій будиночок. Якщо пташку спіймали, то вона стає котом (або совою) в наступній грі.

4. Можна вводити в гру навмисну ​​помилку - наприклад, дати дитині картинку білки разом з картинками птахів. Коли малюк почне розкладати картинки на три групи, запитати, куди він покладе картинку з білкою, адже вона теж не деревах живе? Це проблемна ситуація для дитини, адже і справді, білка живе на дереві! Що ж робити з цією картинкою?

Але чи схожа білка на птахів? Виводить вона пташенят? Чи має крила? Чим вона не схожа на птахів? Чи можна її віднести до однієї з цих трьох груп птахів? Ні!

У таких проблемних завданнях малюк вчиться виділяти головне від другорядного, а це дуже важливо для його інтелектуального розвитку! А ще він вчиться відстоювати свою думку і не піддаватися на провокації!

Хочете вірте - хочете перевірте.

Народні прикмети про зимуючих птахів

  • Горобці дружно цвірінькають - значить буде відлига.
  • В який бік ворона села носом - звідти і буде вітер.
  • Ворони ховають дзьоб під крило - до холодів.
  • Птахи сідають на верхівки дерев - буде тепло.
  • Синички з ранку пищать - значить буде мороз.

У наступних статтях Ви можете познайомитися з зимуючими пташками ближче. Ми поговоримо з кожної з них, послухаємо казки про них, відгадає загадки і дізнаємося цікаві ігри. По цій темі Ви можете почитати:

Цікава казка про зимуючих і перелітних птахів «Як Воробьішко Африку шукав», а також веселі навчальні фільми для дітей про перелітних і зимуючих птахів, картинки і мовні ігри.

Птахи взимку. Частина 2. Пізнавальні розповіді, ігри, вірші, логічні завдання, казки для дітей про дятла.

Воробей: дітям про природу. Народні ігри, пізнавальні казки, вірші, мульлтфільми і багато іншого.

Клест: дітям про природу. Яка птах виводить пташенят взимку? Чим дивовижна ця птиця? Загадки, вірші, оповідання, казки про шишкар і інших лісових мешканців для дітей. Пізнавальна казка в картинках «Клест і дятел». Мультфільм для малюків.

Як зробити годівницю для птахів? Чим годувати птахів взимку? Пізнавальні казки, логічні задачі і загадки для дітей про зимуючих птахів

Хто як до зими готується. Пізнавальне відео для дітей з діафільмів Г. Скребицкого

Про те, як інші тварини до зими готуються і зимують, читайте в статтях сайту:

Хто як зимує: пізнавальні розповіді і казки в картинках для дітей, загадки, діалоги.

Як риби зимують.

Як звірі готуються до зими. Частина 1.

Як тварини готуються до зими. Частина 2.

А разом з дітьми Ви можете подивитися картинки цієї статті в високій якості у вигляді презентації тут. Для перегляду картинки в повноекранному режимі натисніть значок в правому нижньому кутку.

Презентація для дітей »Зимуючі птахи»

Презентацію для дітей з картинками з цієї статті в високій якості для роздруківки або показі дітям на екрані ви можете скачати безкоштовно тут за цим посиланням , А також в нашій групі Вконтакте «Розвиток дитини від народження до школи» (див. Розділ групи »Документи» під відеозаписами спільноти).

До нових зустрічей в рубриці "Світ навколо нас"!

Що ж ми можемо побачити в таких спостереженнях?
На що звертати увагу дітей?
1.Чем відрізняються птиці один від одного за зовнішнім виглядом?
Чим вони схожі?
Чим схожі і чим відрізняються горобці і голуби?
Спробуйте їх замалювати і навчитися читати «пташині історії» слідами - які пташки прилітали, з ким вони на годівниці зустрілися, скільки було птахів на годівниці?
Ому, коли підлітає ворона розлітаються горобці і голуби?
Чим схожі дві пташки на кожній картинці?
Чим відрізняються?
Гра «Чиє?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама