Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Творець інтернету передбачив крах Google і Facebook

Творець інтернету Тім Бернес-Лі заявив, що технологічні гіганти Google і Facebook стали настільки домінуючими в світі і зберігають стільки призначених для користувача даних, що їх необхідно розділити. На його думку, ці компанії мають більшу фінансове і культурний вплив на людей, ніж більшість держав.

На його думку, ці компанії мають більшу фінансове і культурний вплив на людей, ніж більшість держав

Сукупна ринкова капіталізація Apple, Microsoft, Amazon, Google і Facebook становить 3,7 трильйона доларів. Це відповідає розміру валового внутрішнього продукту Німеччини за 2017 рік.

Бернес-Лі також стурбований скандалами, пов'язаними зі зловживанням персональними даними користувачів. Він вважає, що переломним став момент, коли було оприлюднено інформацію про отримання компанією Cambridge Analytica персональних даних 87 млн ​​користувачів Facebook.

Творець інтернету вважає, що рано чи пізно може виникнути ситуація, коли тільки одна компанія почне домінувати на ринку. Іншої альтернативи, крім розпаду, у цій ситуації немає.

Нагадаємо, на початку жовтня Тім Бернерс-Лі представив проект Solid, покликаний децентралізувати інтернет і повернути звичайним користувачам контроль над своїми даними.

джерело: Reuters

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама