Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як садити полуницю на чорне агроволокно. Інтернет магазин Наша Будівництво

  1. Що дає посадка полуниці на агроволокно?
  2. Як садити полуницю на спанбонд?
  3. Корисні поради

Полуниця - один з найулюбленіших, а головне корисних ласощів, як дорослих, так і дітей. На жаль, при промисловому вирощуванні полуниці часто використовуються у великій кількості хімічні сполуки - для вкорінення живців, для видалення бур'янів, для швидкого дозрівання ягід. Тому повністю бути впевненим в якості і безпеки споживаних ягід Ви можете, тільки виростивши їх власноруч.

Всім відомо, що вирощування полуниці досить трудомісткий процес. Необхідно стежити, щоб полуниця не росла сильно густо, що не заростала бур'яном, не пересихала. А в сучасному ритмі життя так мало часу вдається приділити вирощуванню корисних і екологічно чистих продуктів. Посадка полуниці на агроволокно - це ідеальне рішення описаних проблем!

Що дає посадка полуниці на агроволокно?

Що дає посадка полуниці на агроволокно

  1. Агроволокно або спанбонд - це неткане синтетичне волокно, схоже на флізелін. Використання спанбонду дасть вам можливість без прополки позбутися від бур'янів, уберегти полуницю від загустіння, зменшити кількість поливу, захистити коріння від заморозків взимку. Також не потрібно буде проводити мульчування. Чорне агроволокно зробить це все за Вас!
  2. Спанбонд пропускає дощову воду, перешкоджає пересихання і / або перезволоження, утворення «корки» на грунті. А все тому, що під ним утворюється необхідний мікроклімат.
  3. Навіть в дощову погоду ягоди у Вас завжди будуть чистими.
  4. Одним з найголовніших переваг використання чорного агроволокна - відсутність бур'янів. При його використанні в міжряддя і між кущами суниці не потрапляє сонячне світло, і бур'яни не ростуть. При цьому полуниця росте в спеціальних прорізах, зроблених вами в потрібних місцях.

Як садити полуницю на спанбонд?

Для посадки полуниці все-таки доведеться докласти деякий фізична праця. необхідно:

  • Підготувати землю - очистити від бур'янів і розрівняти. По периметру грядки зробити поглиблення.
  • Покласти агроволокно на грядку. Один край покласти в поглиблення і засипати землею або закласти камінням.
  • Розрівняти спанбонд, натягнути, краю по черзі покласти в поглиблення по краю грядки і також засипати землею. Краї агроволокна годі й присипати землею, а просто зафіксувати спеціальними кілочками . В такому разі не доведеться по периметру грядки робити поглиблення.
  • У полотні на відстані близько 30 см зробити хрестоподібні, круглі або прямокутні розрізи.
  • Через зроблені розрізи посадити саджанці полуниці.

Не забудьте полити кожен кущ теплою водою. Чи не поливайте саджанці холодною водою - це може привести до захворювань кореневої системи.

Якщо полуниця у Вас вже росте, ви також можете постелити чорне агроволокно (за умови, що кущі ще не дуже великі) Якщо полуниця у Вас вже росте, ви також можете постелити чорне агроволокно (за умови, що кущі ще не дуже великі).

  • Акуратно постеліть його з пророблену в потрібних місцях отворами, і простягніть через них кущ.
  • Краї агроволокна засипте землею, обкласти камінням, або зафіксуйте кілочками.

Враховуйте, що такий варіант вимагає більше фізичних сил і може привести до менш якісного результату.

І все! Тепер Вам не доведеться полоти, проріджувати, мульчувати. Посадка полуниці восени на агроволокно має велику перевагу в тому, що влітку ви вже будете насолоджуватися повноцінним урожаєм. І при цьому, Ви можете не переживати за вимерзання ще незміцнілих кущів.

Корисні поради

  • Відстань для посадки полуниці на спанбонд має бути приблизно 30 см між кущами. Можна садити саджанці в «шаховому» порядку.
  • Чорне агроволокно стелите і на міжряддя, що б не ріс бур'ян.
  • Дуже важливо! Купуйте сорту тільки у фахівців. По-перше, Вам продадуть саме той сорт полуниці, який Ви замовляли. А по-друге набагато менше ймовірність, що вам дадуть саджанці, заражені хворобою або шкідником.
  • Для посадки вибирайте ділянку землі з хорошим доступом сонячного світла. Полуниця не любить тінь.
  • Підготуйте місце заздалегідь, що б саджанців не довелося «чекати» в коробці - в такому випадку вони будуть слабшати і можуть загинути.
  • Перед посадкою саджанці полуниці замочіть в розчині Корневином або інших укоренітеля, якщо продавець цього не робив.
  • Чи не садіть різні сорти полуниці поруч, що б не зіпсувати сорт - вони можуть перезапиліться!
  • Чи не поливайте саджанці холодною водою! Це може привести до виникнення кореневої гнилі.
  • Вчасно відкидають «діток», що б вони не відбирали сили у куща.
  • Кожні три - чотири роки потрібно «омолоджувати» кущі полуниці - пересаджувати на нове місце.

Де ще можна використовувати чорне агроволокно? Його можна використовувати не тільки для полуниці, а й для дерев, розсади різноманітних рослин (помідор, огірків, капусти, перцю).

Що дає посадка полуниці на агроволокно?
Як садити полуницю на спанбонд?
Що дає посадка полуниці на агроволокно?
Як садити полуницю на спанбонд?
Де ще можна використовувати чорне агроволокно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама