Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити ананас в домашніх умовах

  1. Як правильно?
  2. Догляд за рослиною

Кожна людина хоч раз у своєму житті їв ананас. Він відрізняється приємними смаковими якостями і неперевершеним ароматом. До того ж цей плід ще і дуже корисний. Він стимулює травлення, відбувається санація кишечника, знижується в'язкість крові. При цьому в великих кількостях його вживати не можна, так як ананас руйнує білок в організмі.

Нас часто відвідує думка про те, як погано, що ця рослина не може рости у нас. Як виростити ананас у себе вдома? Все не так складно. Але не варто забігати вперед, про все по порядку.

Але не варто забігати вперед, про все по порядку

Екзотичну рослину цілком можна виростити в наших умовах.

Своє походження ананас бере з Бразилії. Він є багаторічною рослиною, що не перевищує метра в довжину. Його довгі листи на кінцях мають колючки, це заважає при зборі врожаю, тому що плоди збирають вручну. Квітка красивого синього кольору. Плід - це суцвіття безлічі маленьких ягід жовтого кольору, що злилися разом. Вага ананаса коливається від восьмисот грамів до п'ятнадцяти кілограмів і складається на 86% з води. До його складу входять вітаміни групи В, С, А і хімічні елементи, що робить його по істині цілющим.

Як правильно?

Тепер можна відповісти на наше головне питання про те, як виростити ананас в домашніх умовах.

Для цієї мети використовують верхню частину плоду, як посадковий матеріал. Найскладнішим буде отримання коренів у рослини. Якщо набратися сил і терпіння, то можна вирощувати кімнатний ананас у себе на підвіконні. Не варто, звичайно, чекати природного розміру рослини, але зменшеного родича все ж отримати реально. Для цієї мети нам треба придбати добре визріли плід з живими зеленими листками. Потім міцно взявшись за листя, їх необхідно трошки провернути. В результаті в руці у нас повинен залишитися чубчик з маленьким стеблом. Після цього нам буде потрібно видалити нижні листочки так, щоб оголити частину стовбура - там будуть утворюватися коріння. Далі ми залишаємо цю частину рослини для підсушування мінімум на два дні.

Далі ми залишаємо цю частину рослини для підсушування мінімум на два дні

Для того щоб у нас утворилися коріння рослини, візьмемо склянку і помістимо туди підсушену частина ананаса. Заллємо водою. Вона повинна покривати стовбур, де видалені листочки. Потім наш догляд за рослиною буде полягати в наступному. Стакан зі стеблом розмістимо на підвіконні. Воду необхідно часто міняти, стежити за її рівнем. Через три тижні повинні з'явитися перші корінці. Після досягнення коренів трьох сантиметрів, ананас пересаджують в грунт.

Грунт для висаджування ананаса береться та, що і для кімнатних рослин з додаванням торфу і піску. У невеликій горщик слід покласти дренаж, потім насипати грунт, яка повинна бути постійно зволожена, але не залита. Саджанець не варто розміщувати під прямим сонячним освітленням, але він не повинен бути в тіні. Протягом декількох місяців ананас добре вкоренитися і показником буде поява нових листочків. Якщо цього не відбулося, то слід знову висаджувати нову рослину.

Коли ананас прижився, то старі листочки почнуть темніти і відмирати, на їх місці почне з'являтися нова зелень. Старі листочки слід акуратно видалити. Надалі ананас поливається один раз в тиждень. Після закінчення року кущ пересаджують в просторий горщик. Грунт використовують за складом як для кактусів. Знову-таки не варто забувати про дренаж, це є обов'язковою умовою, так як ананас не любить застою води.

Декоративний ананас вирощений в домашніх умовах.

У зимовий період кущ уповільнює зростання - це час спокою. Навесні він починає свій розвиток, але якщо цього не сталося, то, швидше за все, слід оновити грунт.

Догляд за рослиною

Ананас не вимагає особливого догляду, по суті, він невибагливий, але є особливості його змісту:

  1. Освітлення і температура.

Як писалося вище, батьківщиною ананаса є тропіки. Виходячи з цього ясно, що холод йому протипоказаний. Він повинен знаходитися на добре освітленому місці не менш п'яти годин в день в будь-який час року. У літній період кущ можна виносити з приміщення, свіже повітря буде діяти тільки позитивно на його зростання.

Взимку ананас повинен перебувати в кімнаті, яка не має протягів, а також подалі від центрального опалення. Краща температура для його життєдіяльності до 25 градусів за Цельсієм.

  1. Харчування і полив.

Ананас нормально переносить посуху, але полив повинен бути здійснений раз в тиждень. Грунт повинна бути вологою, а повне висихання небажано. На відкритому повітрі можливо додаткове обприскування. Коли ананас активно зростає, то його треба поливати частіше.

Підживлення проводитися раз на місяць. Для цієї мети використовують добрива в рідкому вигляді, які продаються в спеціалізованих магазинах. Їх підливають безпосередньо під корінь.

  1. Можливі хвороби та шкідники.

Якщо ананас буде отримувати належний догляд, то зовнішній вплив шкідників буде невеликим. Але буває таке, що різні кліщі і борошнистий червець можуть все-таки нападати на нього. Ця неприємність зникає після промивання рослини мильним розчином або спеціальними засобами, які діють на них згубно.

Ще одним неприємним явищем є гниль серцевини. Вона викликається грибком. При цьому листя чорніють і висмикуються. Позбутися від цього можна тільки за допомогою фунгіциду. Якщо він позбавить ананас від інфекції, то з'являться додаткові пагони, а старі доведеться видалити.

  1. Плодоношення.

У природі ананас дає плід після закінчення двох років. У квартирі ж він може з'явитися при належному догляді через півтора року. Це відбувається, коли рослина буде перевищувати 25 сантиметрів у висоту.

На плодоніжки по центру почне рости бутон. Через два місяці розкриється перша квітка. Їх у нього багато. Кожен відкривається тільки на один день. Квіти у ананаса яскравого синього кольору, які зацвітають по рядах. Як тільки засохне останній квітка - у рослини почнеться розвиток плода. Його дозрівання відбувається до півроку. Багато що залежить від того, як сорт міститься. Під час дозрівання плоду у ананаса з'являється багато відростків з боків, які можна розсаджувати і отримувати нові кущики. До речі, приживаються вони краще, ніж чубчики.

Також хочеться відзначити, що з'явилося багато сортів декоративних ананасів. По виду вони дуже схожі зі звичайним рослиною, але плід його НЕ їстівний. Тому якщо ви хочете отримати у себе вдома маленьке диво, то спробуйте виростити справжній ананас.

Як правильно?
Як виростити ананас у себе вдома?
Як правильно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама