Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити м'яту в домашніх умовах

  1. Яку м'яту вирощувати в домашніх умовах
  2. Види м'яти і способи її застосування:
  3. Вирощуємо м'яту будинку
  4. Коли збирати врожай
  5. чим підгодовувати

У цій статті ми збираємося в усіх подробицях розповісти вам про те, як виростити м'яту в домашніх умовах У цій статті ми збираємося в усіх подробицях розповісти вам про те, як виростити м'яту в домашніх умовах. В процесі вирощування кожному етапу необхідно приділяти належну увагу і намагатися дотримуватися всі зазначені вимоги. Тоді м'ята буде міцною, запашної і корисною.

Яку м'яту вирощувати в домашніх умовах

Перед тим, як готується в тому, як виростити м'яту в домашніх умовах, потрібно зрозуміти, для яких саме цілей зелень буде потрібна. Хтось заварює зі свіжої м'яти чай, інші додають її як приправу в блюдо. Багато хто використовує м'яту як продукт в миловарінні або створенні натуральної косметики. Для кожного з методів використання є свої сорти цієї зелені. До речі, ви знаєте, як садити розсаду помідорів будинку ?

Види м'яти і способи її застосування:

  • У кулінарних цілях можна сміливо можна використовувати м'яту кучеряву. У неї не буде ментолової смаку, яким відрізняється перцева м'ята;
  • Яблучний варіант цієї зелені має ніжний смак, а при нагріванні не дасть гіркоти. Тому, даний вид травички можна додавати в компоти та інші домашні напої;
  • Польова м'ята - прекрасний тонізуючий засіб;
  • М'ята з довгими листочками, вона так і називається, містить рекордну кількість аскорбінової кислоти і багато ефірних масел. Її можна застосовувати для домашньої косметології;

Важливо! Незалежно від обраного виду, цей вид зелені позитивно впливає на атмосферу в приміщенні. Приємний ніжний запах підвищує настрій і сприяє хорошому самопочуттю. А ось є список кімнатних рослин, які не можна вирощувати вдома . Всі ці поради актуальні і в разі, як вирощувати м'яту в домашніх умовах взимку. Пора року не має значення.

Вирощуємо м'яту будинку

Багато хто віддає перевагу вирощувати м'яту будинку живцями, тому що, це більш простий спосіб. Але з насіння також можливо виростити гарні міцні кущики. Потрібно знайти підходящі насіння (краще за все взяти насіння декількох видів). Тепер береться посудину з землею. Найкраще, якщо це буде довгий контейнер. Насіння висаджувати на глибину не більше 0,5 см. Уже через два тижні повинні з'явитися перші сходи.

Порада! В обраному посудині для вирощування обов'язково повинні бути отвори на дні. Перед тим, як висипати шар родючого грунту, потрібно зробити невеликий шар дренажу.

Щоб виростити міцну м'яту в домашніх умовах, потрібно забезпечувати рослині багато світла. Для цього, поставити посудину з землею і насінням потрібно на найсвітліше місце в квартирі. Потім, якщо на дворі зима чи рання весна, обов'язково забезпечити додаткове освітлення для рослини.

Важливо! Кущики починають витягуватися? Це поганий знак і він вказує на недостатність світла. Чим вище кущики стають, тим більша ймовірність, що незабаром вони загинуть.

Що стосується температури навколишнього повітря, то якихось конкретних вимоги тут немає. 20-25 градусів Цельсія незалежно від сезону буде цілком достатньо. Грунт потрібно обов'язково рихлити, щоб до коріння надходило багато кисню. Полив помірний: як тільки верхній шар грунту просох, можна додавати трохи води.

Коли збирати врожай

Важливо зривати аркуші не з одного місця куща, а робити це по колу. Причому, наступний листочок від щойно зірваного повинен знаходитися на відстані не ближче, ніж 0,5 см. Щоб новий пагін міг швидко вирости з листової пазухи, важливо зривати листя трохи вище їх кріплення до стебла.

чим підгодовувати

Найкраще підгодовувати м'яту на підвіконні розчином сечовини. Береться буквально два грами сечовини і розлучається в літрі води. Незалежно від сезону, підгодівлю потрібно проводити раз на місяць. Але, з початком весни можна зробити її більш активної, адже навесні рослина починає активно рости.

Навесні і влітку горщик з м'ятою можна перенести на балкон або лоджію. М'ята прекрасно адаптується до свіжого повітря і починає випускати більш сильний аромат: так їй добре на вулиці. Тільки важливо уважно стежити, щоб на рослину не падали прямі сонячні промінчики. Це основні правила, як виростити м'яту в домашніх умовах. Погодьтеся, що основні моменти вирощування досить прості і схожі з іншими рослинами на підвіконні. Однак є в цій справі і свої нюанси.

Кущики починають витягуватися?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама