Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ялівець: посадка і догляд у відкритому грунті

Ялівець: посадка і догляд у відкритому грунті

Місце для посадки вибирають переважно сонячне, так як в тіні ялівці погано ростуть і втрачають декоративність. Деякі види переносять півтінь. висаджувати ялівець у відкритий грунт рекомендується в травні, коли грунт достатньо прогріється. Саджанці, вирощені в домашніх умовах можна пересадити і "під зиму", але до настання заморозків - на початку або в середині жовтня.

Глибина лунки для посадки - 70 см, кореневу шийку слід поміщати над землею. Відстань, яку бажано дотримуватися між рослинами залежить від виду культури: від 0,5 м (низькорослі види) до 1,5-2 м (високорослі).

Рекомендується дотримуватися наступний склад субстрату: пісок (1 частина), дерен (1 частина), торф (2 частини), співвідношення можна варіювати в залежності від складу грунту. Обов'язково підготуйте якісний дренаж з піску і уламків цегли шаром до 20 см, ялівець погано переносить застій вологи.

Детальну інформацію про вирощування ялівцю на дачі можна знайти в нашій статті .

Підживлення необов'язкові, так як ялівці невибагливі до поживності грунту. При бажанні можна навесні удобрювати "Кеміра універсал" (20 г на відро води), або нітроамофоски (30-40 г на 1 кв.м), щоб стимулювати розвиток. Деякий види, наприклад ялівець козацький, краще ростуть, якщо в грунт додавати вапно.

Більшість видів ялівцю посухостійкі, але краще відчувають себе в умовах нормальної вологості. Особливо чутливі до засух ялівці середній і звичайний. Тому рослинам необхідний полив, два-три рази за літо буде достатньо. Не завадить також рясне зрошення надземної частини, достатньо одного разу на тиждень, бажано ввечері.

Не завадить також рясне зрошення надземної частини, достатньо одного разу на тиждень, бажано ввечері

Низькорослий ялівець практично не вимагає поливу

У розпушуванні грунту ялівці не потребують. Неглибокої обробки верхнього шару грунту під час прополки бур'янів буде досить.

Мульчують торфом, трісками, або корою, роблять це одноразово, при посадці. Теплолюбні види - щорічно підсипають мульчею пізньої осені. Навесні мульчують матеріал прибирають від кореневої шийки, щоб уникнути її випрівання.

В укритті на зиму ялівці не потребують, хіба що в першу зиму після висаджування у відкритий грунт.

Обрізка - можлива і санітарна, і формує. Визначених термінів по її виконанню немає.

Визначених термінів по її виконанню немає

Ялівець - не тільки декоративну рослину, його ягоди, кора і хвоя використовуються в народній медицині

Ялівці володіють високою декоративністю, не вимагають складного догляду і особливих умов для вирощування. Важливо спочатку правильно підготувати грунт, а в подальшому - лише стежити за своєчасним добривом, і щоб ялівцеві посадки не загущающих.

Якщо ви вирощуєте ялівець на дачі, Вам напевно буде цікаво як приготувати з нього домашній джин .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама