Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Анемона. Вирощування, розмноження та догляд

  1. особливості вирощування
  2. розмноження
  3. Ландшафтний дизайн з анемонами

Анемона, звана вітрогонкою за коливання пелюсток від найменшого вітру, прикрашала вінки ще давньогрецьких красунь. Сучасні анемони є переважно гібриди, квітучі дещо пізніше дикого рослини.

Даний рід представляють кореневищні і бульбові багаторічні рослини, що відрізняються висотою, часом цвітіння і будовою листя і квітів, якими вже століттями привертає до себе анемона.

Вирощування і догляд за такою культурою - справа нескладна і вдасться навіть початківцю садівникові.

особливості вирощування

Воліють мінливий світ, тому будуть раді рости під кроною дерева або в помірно затіненому кутку саду. Найкращих результатів вдається досягти на рівномірно вологих і рясно удобрених нейтральних легких ґрунтах. Для неї згубно скупчення води, і полив роблять у міру потреби, змочуючи грунт до залягання коренів. Влітку двічі за місяць рекомендуються підгодівлі і мульчування, проте свіжий гній вносити не можна. Взимку знадобиться укриття, особливо якщо мова про Анемоні корончатой ​​або гібридної.

Висаджують, враховуючи їх стрімке розростання в наступному році цілими колоніями. Тому краще заздалегідь відвести цим квітам власне місце, на якому ті будуть виростати кілька років, адже ці представники флори досить погано реагують на пересадку.

Якщо ж вільної території трохи, можна штучно обмежити площу розростання анемони, посадивши її в горщик без дна.

розмноження

Існує чимало способів розмножити анемону: діленням куща або кореневищ, насінням, бульбами. Однак в тому, який спосіб кращий, садівники не сходяться на думці. Насіння готові до посіву безпосередньо після дозрівання, тому їх відразу можна висівати в шухлядки під зиму. Робити це можна і в березні, в так звані холодні парники, де днем ​​з'явилися сходи відкривають, а ввечері вкривають від можливих заморозків. Через місяць-півтора прокльовується паросток. Вирощування і догляд сіянців обмежується своєчасним поливом і стимуляцією розвитку підгодівлею.

Рослина вкрай погано переносить пікіровку, тому при сильному загущенні посадку краще просто прорідити. В квітник молоді рослини відправляють, коли на них формуються бульби розміром з горошину.

Вегетативне розмноження особливо рекомендується для гібридних видів. В цьому випадку коренева частина ділиться на кілька разом з підрядними нирками. Така дія проводять до початку росту пагонів, бажано в березні. Висаджувати кущики можна також восени, хоча в цей час велика небезпека, що до холодів саджанці не встигнуть досить вкоренитися, тим більше, в цей період ще може тривати цвітіння.

Ландшафтний дизайн з анемонами

Ландшафтний дизайн з анемонами

Ефектні, але не занадто викликають садові прикраси. Вони створюють оригінальні квіткові поєднання на різних квітниках і красиво виглядають на балконах. Кущові види стануть хорошим фоном для яскравих кольорів зростом нижче, а для самої рослини найкраще тло - це дерева і великі чагарники.

Проте, краще створювати галявину з анемона злегка віддалено від інших культур, щоб кореневі системи не стикалися, заважаючи один одному. Досить часто вирощують Анемона і для зрізання, оскільки вона добре зберігає декоративність при транспортуванні і довго не в'яне.

Сподобалася стаття? Проголосуйте!
1 1 1 1 1 Рейтинг 3.67 [3 Голоси (ів)]

Сподобалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама