Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Азалія садові: вирощування і догляд

  1. види
  2. Японська Petticoat
  3. Японська Ledikanense
  4. листопадна
  5. Купівля саджанців
  6. посадка
  7. Як краще посадити азалію садову?
  8. полив
  9. Грунт і підгодівля
  10. розмноження
  11. Підготовка до зими
  12. обрізка
  13. Хвороби і шкідники

Азалія садові є багаторічний чагарник відноситься до сімейства вересових. Батьківщиною рослини вважаються Китай, Японія і Північна Америка. У природі сортів азалій садових дуже багато.

[Зміст]

[Зміст]

Азалія садові

Азалія садові в висоту може бути від 30 см до 3 метрів. Листя маленькі, еліптичної форми. Квіти бувають однотонними або строкатими, махровими, плоскими або лійчастого, все залежить від сорту азалії.

Всі види садових азалій можуть бути трьох типо:

  1. раннецветущие, коли квіти з'являються в грудні;
  2. середньоквітучих. Вони розпускаються в лютому;
  3. поздноцветущие види можуть порадувати цвітінням в квітні.

Більш детально можна подивитися квітка на фото або відео. Садова азалія прекрасно підійде для висадки на дачні ділянки і створить цілий сад чудес завдяки своєму красивому цвітінню. Багато видів рослини морозостійкі, тому підійдуть для вирощування в центральній і північній смузі Росії. Вирощування і догляд за рослиною не становило жодних проблем, тому навіть початківець квітникар впорається з вирощуванням такого квітки.

Зміст статті:

види

Азалія японська садові

Азалія японська

У відкритому грунті легше всіх приживається японська азалія. Деякі листопадні сорти можуть витримувати мороз до -25- 30 градусів. Висадку чагарнику оптимальніше проводити в затемнених місцях.

Японська Petticoat

Це кущова азалія, яка у висоту може досягати 50 см. Період цвітіння настає пізно восени. Квіточки ніжного рожевого відтінку. Цей вид потребує постійного рясного поливу.

Японська Ledikanense

Це ще один різновид японської азалії. Вирощувати сорт рекомендується притінення місці. Період цвітіння припадає на весну. У цього сорту квіти насичено лілового відтінку.

листопадна

Така азалія в висоту може виростати до 1,5 метрів. Цвітіння триває близько 2-х місяців. Дерево в період цвітіння рясно вкрите яскравими квітами.

Купівля саджанців

Саджанці слід купувати тільки навесні. Саджанці повинні бути в широких контейнерах з родючим грунтом.

Земля в ємності повинна бути волога. Якщо вам пропонують купити рослина в сухому грунті, то від нього краще відмовитися. На вигляд саджанець повинен виглядати міцним.

При дотриманні простих рекомендацій рослина легко приживеться у відкритому грунті і не загине.

посадка

Правильний вибір місця для висадки - це запорука успішного вирощування садової азалії. Відповідне місце повинно бути в півтіні, так як рослина не терпить яскраве сонце. Вічнозелені види вимагають розсіяного освітлення. Листопадні сорти потребують більш освітленому місці, але під кроною широких дерев.

Як краще посадити азалію садову?

Коли місце для квітки підібрано, на цій ділянці слід викопати ямку, щоб в неї вмістився саджанець азалії.

Глибина ями повинна бути такою, щоб у неї увійшов саджанець з грудкою грунту і, крім цього, ще 15 см. Ями повинно залишатися. На дно ями першим шаром укладають дренаж, а потім готову грунт.

Саджанець слід витягати з контейнера разом з грудкою землі. Рослина ставлять посередині ями і зверху засипають новим субстратом.

полив

Кущова азалія потребує рясного поливу. Інтенсивність поливу можна визначити по верхньому шару землі. Якщо зверху ґрунт сухий, то необхідно полити квітка. Для садових азалій слід створити підвищену вологість. Протягом дня рослину можна обприскувати з пульверизатора. Поруч з квіткою потрібно розмістити кілька ємностей з водою.

Грунт і підгодівля

Догляд за садовими азаліями полягає в правильно підібраному грунті. Оптимальний субстрат повинен складатися з таких компонентів:

  • перегній,
  • пісок,
  • торф,
  • хвойна земля,
  • дернова земля,
  • листова земля.

Всі компоненти потрібно змішати в однакових частинах, трохи додати хвойної землі. Грунт повинен бути кислий і повітропроникний.

Грунт повинен бути кислий і повітропроникний

Rhododendron

Через 3 тижні після висадки квітки у відкритий грунт азалію потрібно підгодувати. Удобрювати можна будь-якими підгодівлею для декоративно-квітучих рослин. Наступну підгодівлю проводять через 20 днів.

розмноження

Розмноження рослини відбувається за допомогою живців. Живцювання можна проводити в літній період. Верхівковий держак повинен бути не менше 10 см., На ньому повинні бути 2 добре розвинених листа. Держак слід зрізати під косим кутом, а зріз обробити порошком для посиленого утворення коренів.

Посадка втечі відбувається в торф'яні стаканчики. Після висадки держака його обприскують і зверху накривають плівкою для створення високої вологості. Через 7 днів втечу можна провітрити, піднявши плівку на кілька хвилин.

Пересадка живця на постійне місце проводиться, коли втеча пустить коріння і збільшиться в зростанні. Найчастіше, на укорінення живця йде 50-60 днів. Далі доглядати за азалій в саду потрібно як за дорослим екземпляром.

Підготовка до зими

З настанням осені рекомендується подбати про рослину і правильно підготувати квітка до холодів. Для деяких кольорів азалії садової потрібне повноцінне укриття на зиму з ялинових гілок або щільного поліетилену. Рослина слід накрити зверху, щоб квітка спокійно переніс зимівлю.

обрізка

Чагарник щороку потребує весняної обрізування. Таку процедуру проводять для поновлення квітки і зростання нових нирок. Обрізка сприяє відмінному розгалуження і активному росту азалії. Пагони слід підрізати на 1/3 від загальної довжини. Обрізка робиться по всьому кущу, щоб створити рівномірну крону.

Хвороби і шкідники

Всі сорти садових азалій стійкі до хвороб і шкідників, але іноді через неправильне догляду рослина може постраждати.

Відсутність цвітіння - це найпоширеніша проблема. Виникає вона через те, що для рослини неправильно підібрали місце висадки. У густій ​​тіні або під прямим сонячним промінням азалія не дасть цвітіння.

Опадання листя може виникати через вапняної грунту. Рослина не переносить вапняк. В цьому випадку потрібно пересадити квітку на інше місце. Якщо це листопадний сорт, то це природний процес, а значить, нічого робити не потрібно.

Висихання рослини виникає через брак вологи. Врятувати рослину в такому випадку можна за допомогою лимонної води: потрібно просто полити квітка підкисленою водою. Якщо посадити чагарник прямо під палючим сонцем, то азалія швидко висохне. В цьому випадку допоможе тільки пересадка в більш затемнене місце і щоденні обприскування.

Azalea japonica

Популярні шкідники азалій - щитівки, кліщі і борошнисті червці.

Щитівку можна виявити, якщо листя стали блищати, і на них з'являються бляшки. При виявленні комах їх потрібно зняти вручну, а квітка обробити мильним розчином. Якщо після цього щитівки не зникли, слід обробити рослина інсектицидом.

Павутинні кліщі селяться на листках і обплутують їх тонким павутинням. Згодом квітка гине, тому що шкідники висмоктують з листя весь життєвий сік. Азалію слід обробити інсектицидом.

Якщо у листя азалії змінюється форма, це означає, що рослина вразили борошнисті червці. При слабкому зараженні досить обробити квітка мильним розчином. Якщо комахи оселилися на всій азалії, то квітка доведеться обробляти хімічними препаратами.

Як краще посадити азалію садову?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама