Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бегонія ампельна - вирощування і догляд

  1. Весняно-літній догляд за бегонією ампельної
  2. Догляд за бегонією ампельної взимку
  3. Як легше розмножувати бегонію ампельну

Незважаючи на складний догляд за бегонією ампельної вона все частіше з'являється в наших оселях. Незвичайної форми ефектні квіти, пофарбовані в різні тони бордового, оранжевого і червоного кольорів, полонили серця наших жінок.

зміст:

Якщо виникло бажання виростити бегонію ампельну у себе на підвіконні, необхідно подбати про місце її розташування. Справа в тому, що вона любить рясне сонячне освітлення. Чим більше сонця потрапляє на рослину, тим більше його квіти.

Бегонія ампельна цвіте з весни і майже до кінця осені. Кожна квітка в окремо живе приблизно 10 днів. На місці зів'ялої квітки незабаром з'являється новий квітка. Цей процес триває тривалий період, що забезпечує рослині рясне цвітіння до пізньої осені.

Весняно-літній догляд за бегонією ампельної

Бегонія ампельна любить комфорт і увагу. Висаджувати її бажано в підвісному горщику або в вазі на довгій підставці. Рослина пускає довгі пагони (30-40 см), які каскадами звисають вниз. Бегонія буде радувати чудовими квітами, якщо в кімнаті досить тепло (+ 18-20 градусів) і свіжо.

Влітку можна виставляти горщик з бегонією ампельної у дворі, щоб вона «подихати» свіжим повітрям. Тільки місце для горщика потрібно вибрати сонячне, Затишне і без протягів. Бегонія дуже ніжне рослина, вона боїться дощів і сильного вітру. Коли починається погана погода, горщик з квіткою краще занести в укрите приміщення.

Є безліч сортів бегоній. Майже всі вони примхливі і вимогливі у догляді. Новачкам, які вперше зустрілися з цією рослиною, буде складно дотримуватися всіх умов, які необхідні для повноцінного росту бегонії.

Бегонія любить рясний полив і не можна допускати, щоб коріння рослини пересихали - це призведе до неминучої загибелі квітки. Час від часу листя рослини потрібно обприскувати з пульверизатора, а іноді - влаштовувати їм теплий душ. Це благотворно позначиться на їх забарвленням, яка стане ще більш насиченою та яскравою.

Що стосується грунту, то бегонія ампельна воліє поживну і досить пухку землю із слабокислою реакцією.

Буває, що для бегонії створені всі умови для зростання, а вона продовжує чахнути: листя на кінчиках висихають і жовтіють, квіти блякнуть, а стеблинки неприродно витягуються. Це може відбуватися під дією декількох причин:

  • квітки недостатньо сонячного освітлення. Потрібно розташувати горщик з бегонією ближче до природного освітлення, а в сонячні дні - виносити на подвір'я на сонячні ванни;
  • квітки недостатньо місця в горщику. Бегонію необхідно пересадити в більшу ємність;
  • рослині не вистачає поживних речовин. Деякі види бегонії потребують частої підгодівлі мінеральними добривами. До таких видів відноситься бегонія бульбова.

До таких видів відноситься бегонія бульбова

Ранньою весною бегонію необхідно підгодовувати азотом, щоб стимулювати зростання. У весняно-літній сезон її підгодовують органічними добривами. Добриво вносять тільки у вологий грунт.

Бегонія ампельна часто піддається хворобам. Її найлютішими ворогами є борошниста роса і сіра гниль.

Догляд за бегонією ампельної взимку

У зимовий період для бегонії ампельної потрібно забезпечити затишне місце з хорошим освітленням. Якщо є утеплений балкон, можна залишити бегонію там, але коли балкон відкривається, бегонію слід забирати. Вона дуже чутлива до низьких температур і протягам.

Взимку бегонія не цвіте, але за рахунок пишної зелені вона виглядає досить декоративно. Полив бегонії не припиняють, але роблять його більш помірним. Поливають рослину в міру висихання верхнього грунтового шару. Щоб бегонія не відчувала постійну «спрагу», не варто розташовувати її поблизу від опалювальних приладів.

Якщо за зиму пагони бегонії витягуються, то в середині лютого їх можна підрізати. Але не слід обрізати рослину дуже коротко. Потрібно залишати на кожному пагоні по 3-4 міжвузля.

Як легше розмножувати бегонію ампельну

Розмножують бегонію ампельну насінням , Живцями і бульбами (Деякі види).

Насіння бегонії дрібні і для продажу їх зазвичай дражіруют (покривають оболонкою). Насіння висівають в пухкий зволожений субстрат і не присипають, тому що вони краще проростають на світлі.

Насіння висівають в пухкий зволожений субстрат і не присипають, тому що вони краще проростають на світлі

Бегонія ампельна легко розмножується живцями. Робити це можна протягом усього року. Найбільш швидко приживаються живці, висаджені навесні.

З отзімовавшего рослини нарізають живці довжиною до 10 см і опускають їх у воду. Через 9-10 днів у живців з'являються маленькі корінці. Їх вже можна висаджувати в землю, спеціально підготував для цього поживний склад. Щоб корінці надійно прижилися потрібно поливати їх теплою водою.

Щоб бегонія була пишною і красивою, в просторий горщик висаджують по 5-6 штук вкорінених живців. Верхівки живців можна прищипнуть, тоді рослина буде виглядати розкішніше, але цвітіння затримається на 2-3 тижні.

Якщо приділяти бегонії ампельної достатньо часу, вона щедро винагородить чудовими квітами, подарує море позитивних емоцій і створить гарний настрій.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама