Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес ідея - Вирощування зеленої цибулі будинку, в гаражі, теплиці »Ідеї малого бізнесу

Кожен напевно колись замислювався: як же заробляти гроші працюючи на себе


Кожен напевно колись замислювався: як же заробляти гроші працюючи на себе? Все дуже просто, потрібна лише невелика кмітливість, велике бажання працювати і для початку трохи вільного часу. У цій статті я опишу такий вид заробітку як вирощування зеленої цибулі на дому, в підвалі, теплиці, вообщем де Вам буде зручніше.



Ми будемо говорити саме про зимовому сезоні, жовтень - квітень, так як влітку пропозицій на такий товар дуже багато. В основному цей вид бізнесу можна використовувати як додатковий дохід, але немає межі людської фантазії і можливостям і навіть такий малий бізнес цілком може приносити Вам стільки грошей, скільки вистачить на забезпечення Вас і Вашої родини. Почну я статтю з моніторингу ринку і зразкового підрахунку витрат і доходів.


Ціни на ринку сильно варіюють, залежно від регіону, наприклад на півдні більше можливостей для вирощування зеленої цибулі, отже більше постачальників, а ціна від цього як Ви самі розумієте не збільшиться. У більш північних районах складніше займатися таким родом діяльності через погодні умови, тому постачальників зелені тут менше, а отже і ціна на товар більше, особливо високо ціни піднімаються впредверіі різних свят, особливо таких як новий рік, паска і т.п.


Ціни на цибулю в оптовиків становлять від 80 до 140 рублів за кілограм, а якщо у Вас є можливість продавати його в роздріб, то це тільки плюс - роздрібна ціна на зелену цибулю становить 200 - 300 рублів за кілограм! Отже, з чого почати? Що потрібно для того щоб почати справу? Якщо у Вас абсолютно немає первинних грошей, то звичайно ж можна почати з малого, заодно і перевірити чи піде бізнес у Вашому селищі, місті, регіоні.


Вибираємо місце для вирощування: в південних районах з цим простіше - підійде невелика тепличка покрита плівкою, в більш холодних регіонах можна використовувати теплицю з полікарбонату, але вона буде коштувати грошей, а краще за все почати справу в гаражі або погребі. Будемо говорити про вирощування в гаражі. Перше що Вам потрібно, утеплити його, закласти щілини і діри, щоб не було протягів, зелена цибуля росте нормально при температурі 14-17 градусів вище нуля.


Так само потребуетсяхорошее освітлення, це можна організувати за допомогою ламп денного світла або простих енергозберігаючих лампочок. Так само щоб найбільш максимально використовувати площадб приміщення, будемо садити в 2 або 3 яруси, для цього нам потрібно виготовити стелажі, матеріалом дуже добре для цього послужить дерево. Робимо дерев'яні полиці, наприклад в 2 яруси, шириною 70-80 см, щоб зручно було діставати руками до краю стелажа при посадці.


Думаю всі уявляють що таке стелаж, а якщо немає, пошукайте фото в інтернеті. Стелажі готові. Застеляємо їх плівкою, на неї ми насипу грунту або ж пісок, шаром 5-6 см, цього достатньо. Плівка нужнадля того щоб часто не поливати цибулю, за допомогою плівки вода буде триматися кілька днів. Припустимо що загальна площа всіх ярусів у нас вийшла 10 метрів квадратних.


На один квадратний метр лягає близько 15 кілограм дрібного посадкового лука, значить все нам знадобиться 150 кілограм. Купуємо невеликий ріпчасту цибулю для посадки, ціна його становить майже 7- 10 рублів за кілограм, всього Вам буде потрібно близько 1500 рублів. Посадка цибулі так само проводиться дуже легко, просто ставимо цибулину на пісок і все. У щільну розставляємо цибулини на стелажах, поливаємо, включаємо освітлення (12-15 годин на день) і потихеньку чекаємо сходів.


Рясно поливати цибулю не варто, якщо він буде стояти в воді, то покриється цвіллю або того гірше взагалі сгніет.Прі температурах 15-18 градусах зелена цибуля виросте до товарного вигляду через 18-20 днів. Товарний вигляд це висота 40-50 сантиметрів. Вихід лука складає близько 40-50%, тобто з 150 кілограм посадкового лука Ви отримуєте приблизно 70 кілограм зелені. При продажеоптом Ваша виручка складе 5 - 7 тисяч рублів, при продажу в роздріб 14 - 20 тисяч рублів.


Раджу частину продавати оптом, частина в роздріб. Оптовики купують зелень ящиками, по вазі, а ось для роздробу краще розфасувати його пучками по 70 - 80 грам, загорнувши пучки в харчову плівку, так вони краще виглядають і покупці охочіше купують такий товар.


Оптом можна здати зелень на кожному продуктовому ринку, спробувати запропонувати магазинам на реалізацію, знайомим. Арифметика проста, Ваші витрати склали 1500 рублів на посадковий матеріал і незначні витрати на опалення, електроенергію і трансортіровку товару. Робочі Вам не знадобляться, з такими об'ємами Ви цілком впораєтеся самі. Отже, Ваш дохід за місяць від вирощування зеленої цибулі склав 10-15 тисяч рублів.


Але це все при площі 10 метрів квадратних! А якщо справа піде? Можна спорудити теплицю, а рази збільшити площі і розширити клієнтську базу! Ваша прибуток залежить тільки від Вас, від Вашого бажання і старань, дерзайте, щиро бажаю Вам успіхів у цій справі.




Бізнес курс:
«Відкриваємо свій фотосалон»

Якщо ви давно шукайте свій бізнес, перечитали гори книг, відвідали сотні сайтів, але не знайшли свою нішу в
бізнесі, не знаєте як почати свою справу то Ви потрапили за потрібною адресою ....
Вперше в інтернеті! Повний бізнес керівництво використання звичайного фотоапарата для побудови своєї справи, дізнайтеся всі варіанти використання фотоапарата для бізнесу! Ви вступите в цей чудовий красивий бізнес, які буде приносити вам десятки тисяч рублів на місяць.
А ціна вас приємно здивує!

Натисніть Сюди, Щоб Дізнатися Все Подробиці! >>

Кожен напевно колись замислювався: як же заробляти гроші працюючи на себе?
Отже, з чого почати?
Що потрібно для того щоб почати справу?
А якщо справа піде?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама