Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Бізнес-план по вирощуванню огірків: тепличний бізнес на огірках

  1. Цілі і завдання
  2. вибір сорту
  3. спосіб вирощування
  4. аналіз галузі
  5. аналіз ринку
  6. Аналіз конкурентів
  7. аналіз ризиків
  8. маркетинговий план
  9. Виробничий план
  10. необхідні площі
  11. Обладнання та інвентар
  12. Купівля посадкового матеріалу та інших елементів для роботи
  13. Технологія вирощування огірків
  14. організаційний план
  15. необхідний персонал
  16. Графік відкриття
  17. Фінансовий план

Багато людей вважають за краще вживати в їжу свіжі фрукти і овочі не тільки в літню пору, а й взимку, що призводить до розвитку різних видів тепличного бізнесу. Вирощування огірків в теплиці взимку - це затребувана, цікава і нескладна діяльність, доступна кожному підприємцю. який має грамотний бізнес-план по вирощуванню огірків.

який має грамотний бізнес-план по вирощуванню огірків


За рахунок високого попиту, вся вирощена продукція буде оперативно продаватися, причому не тільки приватним особам, але і різним посередникам, в якості яких виступають магазини. Постійними покупцями будуть різні заклади громадського харчування. Щоб отримати високий результат від діяльності, важливо розібратися в її основних аспектах і особливостях, а також визначитися з технологією і місцем висаджування огірків.

Цілі і завдання

Метою даного бізнесу є отримання високого врожаю круглий рік, в результаті чого підприємець буде заробляти високий прибуток від діяльності. Для цього вирішуються численні завдання:

  • визначається оптимальний формат роботи;
  • вибирається місце для вирощування огірків;
  • купуються саджанці або насіння;
  • забезпечується їх правильна висадка;
  • створюються оптимальні умови для росту рослин;
  • гарантується високий урожай.

визначається оптимальний формат роботи;   вибирається місце для вирощування огірків;   купуються саджанці або насіння;   забезпечується їх правильна висадка;   створюються оптимальні умови для росту рослин;   гарантується високий урожай

Важливо! Вирішення вищезазначених завдань виступає основою успішного бізнесу.

до змісту ↑

вибір сорту

Перед безпосередньою роботою важливо визначитися, який сорт огірків буде вирощуватися. Бажано орієнтувати на такі сорти, які є невибагливими, тому без проблем будуть вирощуватися в тепличних умовах. Найбільш часто для цих цілей вибираються сорти:

  • Ємеля;
  • Аннушка;
  • Геркулес.

Ємеля;   Аннушка;   Геркулес

Всі вищевказані сорти є невибагливими і стійкими перед зміною температури, а також до різних хвороб. Якщо планується висаджувати огірки насінням, а не саджанцями, то для позбавлення від порожніх насіння перед безпосереднім їх застосуванням необхідно замочити їх у слабкому розчині марганцівки. до змісту ↑

спосіб вирощування

Вирощувати огірки можна двома методами:

Метод вирощування Його особливості У відкритому грунті В цьому випадку займатися діяльність можна виключно в літній час, тому взимку прибуток буде відсутній. Для такої роботи бажано вибирати сорти, запилюється бджолами. У теплицях Цей метод вибирається підприємцями, які прагнуть створити великий і стабільний бізнес з продажу огірків. Вибираються для теплиць самозапильних сорти огірків. Важливим моментом є правильне облаштування теплиці, для чого в ній встановлюється обладнання для обігріву, освітлення, поливу і вентиляції. Це несе за собою істотні початкові вкладення в бізнес.

Важливо! Цілорічне вирощування огірків вважається ідеальним вибором для будь-якого підприємця, причому саме в зимовий час буде отриманий високий дохід за рахунок низької конкуренції і високого попиту.

до змісту ↑

аналіз галузі

Перед роботою проводяться дослідження ринку і конкурентів . Визначаються підводні камені і ризики бізнесу.

аналіз ринку

Перед вирощуванням огірків слід визначитися, чи є на ринку конкуренти, а також який потенційний попит на продукцію. Для цього неодмінно проводяться маркетингові дослідження, причому бажано з цим питанням звернутися в спеціалізовані консалтингові організації. Вони проведуть аналіз, за ​​результатами якого будуть отримані найважливіші відомості:

  • основні конкуренти;
  • попит на огірки в різні пори року;
  • потенційні покупці.

основні конкуренти;   попит на огірки в різні пори року;   потенційні покупці

Всі ці фактори дозволять визначити ефективність і доцільність складених планів. до змісту ↑

Аналіз конкурентів

Негативно на результати підприємницької діяльності можуть впливати прямі конкуренти, які займаються аналогічною діяльністю. Вони можуть працювати тільки в літній час або круглий рік.

Важливо визначитися, скільки всього на ринку конкурентів, які сорти огірків вони вирощують, хто виступає в якості їх основних покупців, а також якими мінусами вони володіють, щоб використовувати їх недоліки в своїх цілях.

до змісту ↑

аналіз ризиків

Діяльність, пов'язана з вирощуванням огірків круглий рік, супроводжується багатьма ризиками:

  • поломка обладнання в теплиці;
  • відсутність врожаю з різних причин;
  • висока конкуренція;
  • зниження платоспроможності населення, що призведе до суттєвого спаду попиту на продукцію

маркетинговий план

Важливо заздалегідь продумати грамотний і постійний збут продукції, оскільки вирощуються продукти харчування, що володіють обмеженим терміном придатності. Тому важливо налагоджувати такі канали збуту, щоб відразу продавати вирощені огірки.

Реалізувати продукцію можна різними способами:

  • самостійно через невеликі торгові точки, розташовані на ринках або в інших місцях високої прохідності;
  • через інтернет безпосереднім споживачам або великим компаніям;
  • різним кафе і ресторанах;
  • посередникам, в якості яких виступають різні великі і дрібні торгові точки.

самостійно через невеликі торгові точки, розташовані на ринках або в інших місцях високої прохідності;   через інтернет безпосереднім споживачам або великим компаніям;   різним кафе і ресторанах;   посередникам, в якості яких виступають різні великі і дрібні торгові точки

Для підвищення популярності нової компанії, що займається вирощуванням огірків, використовується сайт в інтернеті, а також розміщуються оголошення в різних ЗМІ.

до змісту ↑

Виробничий план

Визначаються земельні ділянки, необхідні для роботи. Купується якісне обладнання для вирощування огірків. Вибирається оптимальний посадковий матеріал і технологія процесу.

необхідні площі

Для вирощування огірків необхідно правильно вибрати земельні ділянки, що володіють оптимальним розміром. Важливо, щоб була родюча і якісна грунт, придатна для вирощування сільськогосподарських культур.

Земельна ділянка може бути придбаний або оформлений в оренду.

Важливо! Для підвищення якості врожаю рекомендується, щоб земля була розташована на значній віддалі від різних заводів, доріг або міста.

до змісту ↑

Обладнання та інвентар

До основного обладнання належать самі теплиці. Вони можуть бути куплені або зроблені самостійно. Найбільш часто вибираються конструкції з полікарбонату або скла.

Готові вироби відрізняються легкістю і простотою установки, а також в них є всі елементи для проведення комунікацій і установки устаткування.

Готові вироби відрізняються легкістю і простотою установки, а також в них є всі елементи для проведення комунікацій і установки устаткування

Для посадки огірків буде потрібно додатково інвентар для земляних робіт. до змісту ↑

Купівля посадкового матеріалу та інших елементів для роботи

Висаджувати огірки можна насінням або саджанцями, причому під час їх вибору враховуються фактори:

  • купується посадковий матеріал виключно у перевірених і надійних селекційних компаній;
  • не рекомендується вибирати продукцію, випущену зарубіжними організаціями, так як вона може бути непридатною для російських кліматичних умов;
  • допускається вибирати гібриди, так як вони невибагливі і приносять хороший урожай.

купується посадковий матеріал виключно у перевірених і надійних селекційних компаній;   не рекомендується вибирати продукцію, випущену зарубіжними організаціями, так як вона може бути непридатною для російських кліматичних умов;   допускається вибирати гібриди, так як вони невибагливі і приносять хороший урожай

Одночасно з посадковим матеріалом необхідно придбати добрива, а також спеціальні профілактичні засоби, що запобігають захворювання рослин. до змісту ↑

Технологія вирощування огірків

Для отримання якісного і гарного врожаю необхідно розбиратися в особливостях вирощування огірків:

  • грунт повинна бути якісною і родючою, а також насиченою киснем, тому перед висадкою посадкового матеріалу здійснюється розпушування;
  • висадка виконується в лунки або борозенки, причому поглиблюються насіння всередину на 4 см;
  • між ними важливо залишати відстань до 15 см;
  • під час посадки вносяться підгодівлі, причому найбільш часто використовується для цих цілей суперфосфат;
  • вимогливі огірки до вологи, тому важливо забезпечити регулярний і правильний полив, причому найкраще створити систему крапельного поливу;
  • взимку в теплиці має бути тепло, а інакше рослини загинуть, тому організовується якісна обігрівальне система;
  • збирати урожай можна через 50 днів після цвітіння огірків, причому дотримується інтервал в 2 дня.

Важливо! Якщо забезпечити огіркам правильні умови для зростання, то буде за короткий проміжок часу отримано хороший урожай, причому огірки будуть соковитими, смачними і екологічно чистими.

до змісту ↑

організаційний план

Здійснюється офіційна реєстрація бізнесу, а також наймаються професійні працівники. Розробляється графік відкриття справи.

необхідний персонал

Якщо вирощується на перших етапах невелика кількість огірків, то підприємець сам може впоратися з роботою, але в міру збільшення засадженої площі землі, потрібно наймати помічників.

Бажано користуватися послугами бухгалтера, причому допускається оформити його в штат або оплачувати разові послуги.

ЛПГ не рахується бізнесом, але якщо планується співпрацювати з великими покупцями, до яких відносяться магазини або ресторани, то доведеться офіційно зареєструвати діяльність. Для цього вибирається ІП , А також спрощений режим для сільськогосподарських виробників.

до змісту ↑ до змісту ↑

Графік відкриття

Процедура відкриття бізнесу по вирощуванню огірків ділиться на етапи:

  • 1 місяць - реєстрація, пошук приміщення і працівників;
  • 2 місяць - покупка і установка теплиць, придбання і монтаж устаткування для них;
  • 3 місяць - придбання і висадка саджанців або насіння.

Таким чином, приблизно через 2,5 місяці після виконаних робіт можна буде очікувати перший урожай.

Фінансовий план

Для відкриття даного бізнесу буде потрібно 652 тис. Руб .:

  • покупка 6 теплиць - 300 000;
  • реєстрація бізнесу - 2 000;
  • придбання обладнання для цілорічного вирощування огірків - 200 000;
  • покупка насіння, саджанців і добрив - 150 000.

Щомісячні витрати дорівнюють 111 тис. Руб .:

  • оренда землі - 25 000;
  • придбання посадкового матеріалу - 30 000;
  • заробітна плата працівників - 40 000;
  • податки - 5 000;
  • комунальні витрати - 11 000.

оренда землі - 25 000;   придбання посадкового матеріалу - 30 000;   заробітна плата працівників - 40 000;   податки - 5 000;   комунальні витрати - 11 000

Вартість 1 кг огірків влітку може бути дорівнює 20 руб., А взимку перевищувати навіть 150 руб. Середня ціна дорівнює 70 руб., Тому в рік виручка буде приблизно 3 млн. Руб. Витрати на рік рівні 1 млн. 332 тис. Руб., Тому чистий прибуток річна дорівнює 1 млн. 668 тис. Руб. Щомісячний прибуток складе 139 тис. Руб. Окупаються витрати за півроку роботи.

Таким чином, відкриття бізнесу, заснованого на вирощуванні огірків - це перспективна і цікава для кожного підприємця діяльність, що приносить високий дохід. Вона не вимагає істотного вкладення коштів або наявності спеціалізованих знань і умінь.

З якими проблемами можна зіткнутися пі вирощуванні огірків:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама