Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Черешкова селера вирощування і догляд

  1. Черешкова селера посадка і догляд у відкритому грунті
  2. Вирощуємо врожайну розсаду селери
  3. Висаджуємо розсаду селери на грядку
  4. Як доглядати за черешкові селерою
  5. Особливості вирощування селери

Тема здорового харчування залишається актуальною і важливою в усі часи і в зв'язку з цим такий запит в інтернеті як «Черешкова селера вирощування і догляд» дуже популярний. Давайте спробуємо його детально розібрати в нашій статті. Люди все частіше віддають перевагу корисним натуральним городнім культурам , Які так необхідні здоровому організму. Селера черешкова безперечно можна віднести до одних з найбільш корисних рослин.

Плоди цієї культури містять в собі багато вітамінів і мікроелементів, тому стебловий селера відмінно підходить в їжу тим, хто має намір схуднути. У цій статті городники зможуть дізнатися всі секрети вирощування селери черешкові, і також детально розглянуть способи посадки і догляду за рослиною.

У давні часи стебловий селера вважався рідкісним рослиною, тому його вирощували виключно в лікарських цілях. В наші дні корисні властивості черешкові селери гідно змогли оцінити сучасні кулінари.

Селера черешкова набирає все більшої популярності серед поціновувачів свіжої та вітамінної зелені, навіть, незважаючи на свій характерний аромат. Найбільше селера цінують через корисних якостей, які він віддає людському організму. Саме тому досить часто стебловий селера вирощують на городніх ділянках і використовують як гарнір і кулінарний інгредієнт багатьох страв і салатів. Набагато більше інформації, присвяченій корисними якостями і вітамінним властивостями селери, можна знайти в різних статтях і відео на просторах інтернету.

Технологія вирощування черешкові селери на дачній ділянці вважається досить непростий. Вирішивши зайнятися рослинництвом цієї незвичайної культури, городникам слід заздалегідь вивчити всі особливості обробітку і розведення цієї рослини.

Використовуючи теоретичні знання про висадку і правилах по догляду за листовим видом селери, початківці городники з легкістю можуть виростити цю екзотичну культуру у себе на дачній ділянці.

Черешкова селера посадка і догляд у відкритому грунті

Відомо, що стебловий селера можна розмножувати за допомогою насіння. Для цього городникам необхідно завчасно підготувати ділянку під посадку. Висадка селери відбувається у відкритий грунт з удобреному родючим грунтом. Земля повинна мати гарну дренажною системою для позбавлення від надмірної вологи. Перед посадкою селери, грунт удобрюють компостом або вносять гній .

Після добрива грунту можна приступати до заготівлі насіння селери. Більшість городників знають, що селера - досить примхлива культура, яка потребує особливої ​​уваги. Тому найкраще для отримання хорошого врожаю, висаджувати селера за допомогою розсади. Зазвичай посадка насіння селери відбувається на початку березня. У зв'язку з цим подбати про зручні ємностях для посадки необхідно завчасно.

Черешкова селера взагалі має дивну особливість. Адже як показується технологія рослинництва, з роками схожість насіння селери підвищується. Тому городники можуть не використовувати всі упаковки з насінням відразу, а відкласти їх в темне і сухе місце на 3-4 роки. Згодом з цього насіння можна виростити дуже міцні і сильні саджанці.

Слід приділяти увагу також вибору сорту селери для посадки. Особливо якщо городники планують вирощувати стебловий селера в домашніх умовах. Від правильного вибору сорту селери залежить, наскільки високоврожайний буде посадкова культура. Також вибір сорту визначає смакові якості і вид селери.

Вирощуємо врожайну розсаду селери

Для того, щоб виростити урожайну розсаду селери з насіння, необхідно дотримуватися наступних правил посадки:

Підготовлені посадочні ємності або дерев'яні контейнери наповнюють грунтовим субстратом;

Необхідно трохи зволожити посадковий грунт і потім рівномірно розподілити насіння селери по поверхні грунту;

Злегка натискаючи пальцями, насіння селери необхідно опустити в грунт. Однак не сильно глибоко. І потім накрити контейнер скляною кришкою або плівкою, щоб створити парниковий ефект.

Дізнатися більш детальну інформацію про правила висадки насіння селери, можна подивившись це відео.

Для того, щоб на поверхні грунту з'явилися перші сіянці селери, знадобиться близько трьох тижнів. У цей період необхідно стежити за правильним ростом саджанців в домашній міні-теплиці. Правильний догляд за розсадою черешкові селери передбачає наступні етапи:

  • Дотримуємося регулярного поливу сіни за допомогою легкого обприскування водою;
  • Підтримуємо теплу температуру в місці дозрівання розсади;
  • Не забуваємо про провітрюванні приміщення на протязі всього дня;

Цей режим необхідно дотримуватися навіть під час появи перших зелених листочків на сіянцях, аж до пересадки розсади у відкритий грунт дачної ділянки. З огляду на, що стебловий селера розвивається досить неспішно, городникам необхідно терпляче доглядати за сходами протягом усього періоду росту розсади.

Висаджуємо розсаду селери на грядку

Братися за висадку розсади черешкові селери у відкритий грунт на ділянці, варто тільки після того, як пройдуть морози, і погода на вулиці стане теплою. Зазвичай висадкою розсади цієї культури, городники займаються з приходом травня. Крім того, на той час розсада селери досить зміцніє для пересадки.

Висаджують пророщений селера в заздалегідь удобрений грунт виходячи їх схеми 25х25 см. Після того, як розсада селери підніметься до 5-7 см у висоту, поруч з нею проводять мульчування грунту. Для цього використовують тирсу або солому, і потім притрушують грунт. Якщо паростки розсади ще не зміцніли, необхідно змайструвати підручний укриття з пластикових стаканчиків без денця. Тільки після цього, грунт біля слабкою розсади селери можна мульчувати. Після першої посадки розсади селери у відкритий грунт, городникам необхідно внести рідкі добрива для підвищення врожайності рослини.

Серед городників відомі сорти черешкові селери, які можна вирощувати без попереднього виведення розсади з насіння в домашніх умовах. До таких сортів селери черешкові прийнято відносити: сорт Золоте перо і сорт Юта.

Якщо городники вирішать висаджувати насіння селери прямо у відкритий грунт, то після появи сіянців слід обов'язково проріджувати сходи, дотримуючись відстані між ними в 30-40 см.

Як доглядати за черешкові селерою

Якщо дотримуватися всіх правил агротехніки, то виростити міцну і врожайну культуру селери не так вже й складно. Однак важливо знати, що крім стандартних технік по рослинництву, розведення селери має ще кілька важливих особливостей, які потрібно пам'ятати:

Не варто забувати про регулярне і помірного поливу селери. Все залежить від потреб даної культури, мульчування, температури і умов погоди. Грунт не повинна засихати, тому варто стежити за вологістю грунту. Крім того, не можна щоб вода в грунті застоювалася.

Необхідно використовувати рідкі органічні добрива для підживлення селери. удобрювати культуру слід раз в десять днів;

Також потрібно приділяти увагу підгортання. Зазвичай підгортання використовують для тих сортів селери, які можуть відбілюватися самі по собі. Такі сорти слід підгортати в міру зростання кісткової, приблизно один раз в три або три з половиною тижні. Застосовувати процедуру підгортання потрібно досить обережно, щоб грунт не засипала підставу куща селери, в тому місці, де дозрівають листя.

Особливості вирощування селери

Черешкова селера по своїй особливості примхливий, тому при розведенні цієї культури городники можуть зіткнутися з деякими труднощами:

Якщо селера отримує недостатню кількість води при поливі, то середня частина черешка рослини стає непридатною в їжу. При цьому визначити, що черешок селери став неїстівним з першого погляду, практично неможливо, так як рослина продовжує виглядати цілком свіжими смачним на вигляд.

Посадка слабкою або переросла розсади селери черешкові, може стати причиною зростання квітконосів, які непридатні в їжу;

Варто стежити за тим, щоб гнильні бактерії не проникали всередину серцевини рослини, так як це може викликати загнивання плоди зсередини, що так само неможливо визначити на перший погляд.

При недостатній волозі або відсутності необхідної кількості азоту в ґрунті, черешки селери можуть погано розвиватися і розтріскуватися.

Найнебезпечніші шкідники , Які загрожують зростанню селери на дачній ділянці - слимаки і равлики. Цих шкідливих молюсків привертає грунтова волога, яка так необхідна селері для дозрівання.

Для того, щоб не привертати шкідників на грядки, городникам слід проводити очистку дачної ділянки від бур'янів і трав біля кущів селери.

Статистика говорить про те, що вирощування селери черешкові вимагає особливого догляду і уваги. Добриво грунту, постійний полив і інші етапи догляду за селерою - досить делікатне праця, яка вимагає від городників терпіння і уваги. Проте, дотримуючись вище наведеного опису, любителі селери можуть виростити у себе на дачній ділянці корисну і здорову овочеву культуру.

Сподіваємося стаття «Черешкова селера вирощування і догляд» вам сподобалася!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама