Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Цинерарія: вирощування з насіння

  1. Поради з вирощування цинерарія з насіння
  2. Полив і пікіровка цинерарія вирощеної з насіння

Вітаю вас друзі на сайті поради садівникам. Цинерарія (Cineraria) вельми поширені рослини сімейства айстрових родом з екзотичних Канарських островів, що заслужили вдячність садівників і дизайнерів ландшафту за оригінальний колір і форму ажурних листя, яскраве різнобарвне і рясне цвітіння. Вітаю вас друзі на сайті поради садівникам

Вирощування цинерарія з насіння

Разом з формою листя багатьох видів цинерарія залучають нагадує оксамит фактурою. Зазвичай це трав'янисті рослини, багаті квітами, такі форми добре підійдуть в колекцію кімнатних, і середземноморські чагарники , Їх вирощують фоном на квіткових клумбах.

Поради з вирощування цинерарія з насіння

Всі види можна добре розмножити за допомогою вирощування цинерарія з насіння. Особливих клопотів з вирощуванням розсади з насіння не представляє цинерарія срібляста, посадковий матеріал є сьогодні в кожній насіннєвий лавці. Також не забудьте прочитати, як вирощують гравілат з насіння .

Насіння всіх видів цинерарія дружно проростають при дотриманні правил посіву. Оптимальним часом для посіву цинерарія є березень, але в квітні теж не пізно.

Насіння можна посіяти кількома способами, на результат це не впливає. Можна просто не закладаючи насіння прим'яти їх в грунті і накрити термоплівкою.

В іншому випадку посіяти насіння на вологий грунт, злегка присипати дрібним піском, прикрити термоплівкою.

У третьому випадку насіння на вологому грунті прикривають папером, при появі сходів вони проб'ються через пухку папір, прикрити контейнер плівкою.

Прикриття склом або плівкою є обов'язковою умовою, під укривочний матеріалом забезпечується необхідна для проростання насіння вологість.

Полив і пікіровка цинерарія вирощеної з насіння

Своєчасний полив треба проводити обережно, сильним струменем є ризик вимити насіння, і буде порушена коренева система сходів.

Цілком прийнятно обприскування грунту пульверизатором, можна поставити контейнер з отворами для дренажу в піддон з водою для природного зволоження знизу.

Через 1-1,5 тижні після висадки насіння чекають сходи. Квіти цинерарія як південні жителі планети люблять світло, і контейнери зі сходами переносять на період підростання ближче до вікна.

З появою на стеблах двох справжніх листочків зміцнілі сіянці слід розсадити в окремі горщики, наповнені підготовленим грунтом.

Посадка цинерарія здійснюється пікіровкою:

  • Обережно виймають кому грунту з коренем.
  • Розміщуємо в лунку нового горщика.
  • Ущільнюємо грунт у стебла.

Маніпуляцію по пікіровки проводять ніжно, не пошкоджуючи волоски коренів. Розсада зазвичай непогано приживається і міцніє.

В кінці травня, як тільки мине загроза заморозка, розсаду висаджують, бережуть від надмірного перегріву, при необхідності затінюють, поливають для акліматизації.

До осінніх холодів рослини будуть радувати садівників декоративною зеленню і рясним цвітінням.

І вирощування розсади, і догляд за цинерарією не зажадає особливих старань. Рослина чудово відчуває себе на відкритих, обігріти сонцем клумбах, переносить півтінь, але треба знати, що у разі недостатнього освітлення воно втрачає ажурність і здатність рясно цвісти.

Розвивається цинерарія краще при періодичних, раз на місяць мінеральних підгодівлі з невеликою кількістю азоту.

поливати цинерарію слід рясно, з певною періодичністю, в нетривалу посуху рослина здатна глибоким корінням компенсувати недолік вологи.

Хворобливе рослина на клумбі видно відразу, у нього в'янучі і жовтіють листя, шкідники до рослини байдужі.

Садівники із задоволенням вирощують цинерарію криваву з овальними, салатного відтінку м'якими листям, ніжно рожевими облямівками на глянцево-білих пелюстках і яскраво червоною плямою в центрі віночка.

Чудове рослина цинерарія приморська з опушеними листами сріблястого кольору і яскраво-жовтими квітками. Хороша цинерарія витончена з великими різного відтінку квітками і пір'ястими кавалками листям.

Який би вид не вибрав садівник, він ніколи не пошкодує, що зупинив свою увагу на айстрових рослинах цинерарія.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама