Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Флокси багаторічні: запашні хмари у вашому саду

Все частіше ми захоплюємося новими рослинами, хоч і вважаються багатолітниками, але не зимуючими в нашій суворій зимі

Все частіше ми захоплюємося новими рослинами, хоч і вважаються багатолітниками, але не зимуючими в нашій суворій зимі. Ось і доводиться нам тягати їх навесні з погреба, восени в льох. Але чомусь намагаємося не помічати краси тих рослин, які стійко переносять зиму, невибагливі в догляді, і які відомі нам з дитинства. До таких рослин можна віднести багаторічні флокси.

А як вони красиві восени! Пишні шапки суцвіть нагадують хмари: білі, рожеві, блакитні, бузкові! В даний час виведених сортів багаторічних флоксів і не злічити.

Восени, проходячи в саду повз квітучих флоксів, мені відразу згадується школа, 1-е вересня і букет з флоксів, чорнобривців, айстр і жоржин. Трояндами і гладіолусами ми не були розпещені, та й готові букети за радянських часів в глибинці не продавалися. Доводилося обходитися тими квітами, що росли в городах. Зате, з якою гідністю і любов'ю простягали ми ці букетики своєї улюбленій вчительці! Від квітів, трохи займаних легким морозцем, йшов п'янкий, ні з чим неповторний запах! Флокси назавжди залишаться для мене квітами дитинства.

Мої перші досліди з вирощування і розмноження рослин я проводила саме на флоксах. Пам'ятаю, що насінням садили тільки однорічники, а багаторічні рослини розмножували, в основному, розподілом кореневища і живцями. Найпопулярнішим було, звичайно ж, живцювання.

На початку літа, коли вже відростало стебла флоксів, можна було наламати живців від різних сортів, без шкоди самому рослині. Флокси росли на вулиці біля кожного будинку. Потрібно було тільки запам'ятати, де які ростуть. Наламавши живців, я бігла додому, швиденько втикала їх в землю і накривала скляною банкою. Моєму здивуванню не було меж, коли майже всі вони приживалися. Я старанно доглядала за ними, поливала. Восени я несла в школу букет зі своїми власними, вирощеними мною, флоксами. Може, тому вони мені так подобаються.

І ось тепер з'явилася можливість вирощування багаторічних флоксів з насіння. Посіяти їх можна відразу у відкритий грунт восени або на початку зими, закривши насіння на глибину 1,5 см. Навесні насіння благополучно проростуть і до осені зацвітуть.

При посіві в домашніх умовах насіння багаторічних флоксів потребують стратифікації. Ємність з посадженими насінням спочатку тримають в кімнатних умовах 15-20 днів, потім в холоді (від -2 до +4 0С) 15-25 днів. Після низьких температур ємність з насінням флокса поставте близько до скла і зробіть ширму від кімнати і нагрівальних приладів, щоб температура повітря була не вище +12 0С. Якщо насіння флоксів були посаджені в лютому, третій період припаде на квітень, тоді ємність з насінням флоксів можна сміливо виносити в сад під агроспан або п / е плівку. Оптимальна температура для проростання насіння флоксів становить від +5 до +12 0С.

Як тільки насіння проростає, закінчується важкий, виснажливий процес очікування: «може бути, я зробила щось неправильно; може бути, насіння погані; може бути...". Надалі, за сіянцями потрібно такий же догляд, як і за інший розсадою .

Маленькі сіянці флоксів в фазі двох-трьох пар справжніх листків розсаджують на відстані близько 20 см на грядку з родючим грунтом. Подальший догляд за флоксами полягає в систематичних прополка, розпушуванні грунту, поливах, підгодівлі. Поки сіянці флоксів ще невеликі, грунт між ними можна замульчувати скошеною травою. Це дозволить зберегти грунт м'якою і вологою, а також запобіжить ріст бур'янів.

Багаторічні флокси в суху спекотну погоду потребують поливах, проте саме в цей час існує ризик ураження флоксів септориозом , борошнистою росою . У цьому випадку потрібні обприскування фунгіцидами, інакше можна втратити рослина.

Влітку, як тільки рослини зміцніють, потрібно зробити прищіпку над четвертою-п'ятою парою листя. Це робиться для кращого кущіння флоксів. Цвітіння флоксів триває з липня до кінця вересня, але самий розпал доводиться на Серпень . Потрібно лише вчасно видаляти відцвілі суцвіття, тоді з пазух бічних листя з'являються нові квітконоси. Один раз в три-чотири роки в травні кореневище флоксів потрібно ділити . Це краще робити ранньою весною або в вересні, щоб пересаджені рослини встигли до зими вкоренитися.

Восени флокси потрібно обрізати, а кореневище на зиму замульчувати сухим торфом, рослинними залишками від квітів. Флокси відмінно виглядають з збірних рабатках і квітниках з солидаго , монардой , астильбой , Геліопсіси, КОСМЕЯ , чорнобривцями .

У палісаднику у моєї сусідки ростуть одні флокси, посаджені 30 років тому. Вона за ними особливо не доглядає, ростуть вони собі і ростуть, розрослися по всьому палісаднику. Але коли її флокси розквітають, я не перестаю дивуватися. Суцільний яскраво-малиновий килим! Дуже красиво!

Це я до того, що якщо у вас мало квітів, не женіться за їх кількістю. Приділіть більше уваги вже наявним, підгодуйте, позбавте від шкідників. І ваші квіти заграють новими фарбами, віддячать за вашу турботу рясним і запашним цвітінням.

також гарні однорічні махрові флокси .

також гарні   однорічні махрові флокси

Права на зображення належать thompson-morgan.com, flickr.com: dakotaduff, piratejohnny, thioboy, vadim_plessky, toby_garden, django_leinfelden, 36684008 @ N00, kurtq, 44468093 @ N04, django_leinfelden, lindadaley, sue_10512, v.plessky, KurtQ, cbiiidesigns, embem30, MidiMacMan, JG in SF

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама