Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гіркий перець: правила вирощування культури на дачі

  1. Коротка характеристика культури
  2. Правила посадки
  3. терміни
  4. Необхідні умови
  5. Як посіяти перець на розсаду
  6. підготовка насіння
  7. Як вибрати грунт і ємність
  8. схема посіву
  9. Правила догляду за розсадою
  10. Посадка гіркого перцю у відкритий грунт
  11. Особливості вирощування рослин
  12. Як і коли збирати врожай перцю

посадку гіркого   перцю   прийнято проводити через готову розсаду посадку гіркого перцю прийнято проводити через готову розсаду. Незважаючи на всі диспути овочівників, вирощувати гіркий овоч зовсім не складно.

Домогтися хороших плодів від чагарнику зможе навіть початківець городник-аматор.

Коротка характеристика культури

На сьогодні виведено майже 2000 сортів перцю. гіркий перець - овочева культура, що виділяється характерним гострим смаком. Пекучість овочу надають насіння і внутрішні пластинки, що містять алкалоїд капсаїцин. На сьогодні виведено майже 2000 сортів перцю

Окремі різновиди гіркого перцю настільки пекучі, що досить одного дотику до них, щоб викликати роздратування шкірного покриву.

Культура характеризується тривалою фазою вегетації : 90-180 діб. Рослина досягає висоти 60 см. Кущ має розлогі гілки, овальні листя, великі сірі або білуваті квітки. Культура характеризується тривалою фазою   вегетації   : 90-180 діб

Плоди малосочная: колір їх коливається від червоного і жовтого до чорно-оливкового, форма - від кулястої до хоботовідной. Гострі плоди прийнято просушувати, потім відокремлювати насіння і перемелювати м'якоть. В процесі просушування стручки набувають темно-червоний або оранжево-червоний відтінок. Плоди малосочная: колір їх коливається від червоного і жовтого до чорно-оливкового, форма - від кулястої до хоботовідной

Чи знаєте ви? Гіркий перець був окультурений ще 6 тисяч років тому на території сучасної Болівії. До Європи ця рослина була завезена Христофором Колумбом.

Гострий перець прийнято вважати однорічним рослиною. Насправді ж це є помилкою. Якщо ви дістанете восени чагарник, пересадите його в широку тару-рослина буде продовжувати плодоносити ще до весни або навіть довше.

Правила посадки

Гіркий перець широко вирощується як у відкритому грунті, так і в контейнерах. Невеликий чагарник з красивими яскравими плодами часто служить прикрасою саду або елементом декору приміщення. Гіркий перець широко вирощується як у відкритому грунті, так і в контейнерах

терміни

Насіння гіркого перцю, вирощування якого планується у відкритому грунті, необхідно сіяти на початку січня. Насіння кімнатного овоча можна сіяти в будь-який сезон, але потрібно забезпечити їм додаткове джерело світла. Освітлення потрібно до моменту закінчення фази пікірування. Залежно від регіону і кліматичних умов вирощування гострого червоного перцю рекомендовано під кінець травня - на початку червень .

Необхідні умови

Розглянемо основні умови, які необхідно забезпечити для успішного вирощування перцю чилі. Ця рослина вимагає добротного і регулярного догляду. Дотримуйтеся правільногорежіма температури, освітлення, а також вологості повітря і грунту. Насінням потрібно сонячний або штучне світло протягом 12 годин в день. Садову землю і перегній перед застосуванням пропарюють на вогні. Безпосередній посів необхідно проводити на прогрітий до 40 ° С грунтовий субстрат. Розглянемо основні умови, які необхідно забезпечити для успішного вирощування перцю чилі

Чи знаєте ви? Найбільш поширений вид гіркого перцю - кайенский сорт, названий на честь міста Кайєн (Південна Америка).

Як посіяти перець на розсаду

Для вирощування розсади в першу чергу будуть потрібні насіння цієї рослини. Підготуйте також торф'яні горщики і контейнери для розсади та золу .

підготовка насіння

Самостійна підготовка насіння складається в їх поділі на фракції і зануренні в спеціальний розчин (30 г солі на 1 літр води). Тримайте насіння в цій рідині протягом 10 хвилин: негідні насіння спливуть на поверхню, а якісні опустяться на дно. Злийте спливли насіння, а якісні ретельно промийте і просушіть. Самостійна підготовка насіння складається в їх поділі на фракції і зануренні в спеціальний розчин (30 г солі на 1 літр води)

Далі насіння розкладають на вологу тканину, накривають і витримують близько тижня при кімнатній температурі. Щоб захистити молоді сіянці від захворювань, зерна дезінфікують. Далі насіння розкладають на вологу тканину, накривають і витримують близько тижня при кімнатній температурі

Також з метою підвищення імунітету насіння можна загартувати стандартним способом протягом 3-5 діб. Однак загартовують тільки сухі непророщенние зерна.

Важливо! Початківцям садівникам краще придбати насіння (вже обробленими і підготовленими до посіву) в спеціалізованих магазинах.

Як вибрати грунт і ємність

Поки насіння проростає, вибираємо розсадну тару і субстрат. При схемі посіву 5х4 або 6х3 з одного квадратного метра корисної площі отримують 500 штук розсади. Якщо овочів потрібно трохи, розсаду можна проростити будинку - в невеликих стаканчиках. Поки насіння проростає, вибираємо розсадну тару і субстрат

У поживний склад суміші входять наступні компоненти:

  • листова або дернова земля (2 частини);
  • верхової торф (2 частини) або перегній (1 частина);
  • пісок (1 частина).

Збір перемішують і знезаражують проморожуванні, пропарюванням або прожарювання.

схема посіву

Готову грунтову суміш в рассадной тарі воложимо, накладаємо зверху решітку з підготовленою схемою посіву. Якщо у вас немає решітки, то за допомогою звичайної палички розкреслюють грунт на квадратики (за схемою). У центр кожного квадрата розміщуємо по 1-2 зернятка. Готову грунтову суміш в рассадной тарі воложимо, накладаємо зверху решітку з підготовленою схемою посіву

Накриваємо склом або плівкою і переносимо в тепле місце. У контейнерах сіянці виростають 30-32 днів. З появою 1-2 листочків сіянці пересаджуємо в нову ємність. Занурюємо сіянці у вологий грунтову суміш до сім'ядоль. Далі переносимо тари в легку півтінь. Сіянці в індивідуальних тарах НЕ пікіруються.

Важливо! Для отримання здорової і добре розвиненою розсади дуже важливо підтримувати в рассадном спорудженні оптимальний температурний режим - 22-27 ° С.

Правила догляду за розсадою

Догляд за розсадою гіркого перцю полягає в підтримці оптимальної вологості, температурного режиму і в забезпеченні корисними речовинами. Зрошення розсади проводиться через 2-3 дня. Грунт завжди повинна перебувати у вологому стані. Після появи 3-4 листочків міняємо режим поливу - тепер це 1 раз на добу. воду для поливу обов'язково підігріваємо до 20-25 ° С. Догляд за розсадою гіркого перцю полягає в підтримці оптимальної вологості, температурного режиму і в забезпеченні корисними речовинами

підгодовуємо розсаду азотними , Фосфорними і калійними добривами , а також деревною золою .

За півмісяця до висадки розсаду необхідно загартувати:

  • поступово обмежується полив;
  • знижується температура;
  • збільшується перебування в природних умовах.

Посадка гіркого перцю у відкритий грунт

Через 2 місяці після вирощування розсади перець можна пересаджувати у відкритий грунт. Через 2 місяці після вирощування розсади перець можна пересаджувати у відкритий грунт Про те, коли садити розсаду гіркого перцю , Підкаже прогріта до 16 ° С грунт: така температура допомагає уникнути загрози можливих весняних заморозків. Даний період потрапляє на третю декаду травня - першу половину червня. Перед посадкою розсаду рясно зрошують.

Особливості вирощування рослин

Крім усього вищесказаного складовими успішного вирощування рослини є систематичне розпушування грунту у кореневища і позбавлення від бур'янів . Також пам'ятайте, що по сусідству з гірким перцем небажано вирощувати солодкий перець . Таке сусідство часто призводить до перехресного запилення і трансформації смаків у обох видів.

Кращими кулінарними характеристиками відрізняються такі сорти гострого овочу:

  • ранньостиглі: «Ювілейний», «Горгона», «Аджика», «Вогняна діва», «Подвійне достаток», «Вогник»;
  • середньостиглі: «Задира», «Червоний товстун», «Слоновий хобот»;
  • пізньостиглі: «Геракл», «Маленький принц», «Хабанера», «Візир».

Як і коли збирати врожай перцю

Квітки на чагарниках здадуться досить швидко, а що з'явилися плоди будуть радувати вас до самої осені. Збір врожаю проводиться за певними правилами. Плід повинен мати злегка тверду структуру. Якщо ж плід м'якуватий -він ще не дозрів. Кілька недозрілих овочів зазвичай відбирають на розсаду до наступного року. Коли інші плоди остаточно затвердіють, збирайте урожай.

Чи знаєте ви? Жителі Азіатських країн дуже часто використовують в приготуванні їжі гострий перець - однієї з головних причин цього є антибактеріальні властивості овоча. Для зниження ризику отруєнь і поширення інфекційних хвороб гострий перець їдять і вагітні жінки.

Виростити червоний гіркий перець не так складно, як може здатися. І вже осеньюви будете використовувати пекучий овоч для приготування своїх страв.

Чи була ця стаття корисною?

Дякую за вашу думку!

Напишіть в коментарях, на які питання Ви не отримали відповіді, ми обов'язково відреагуємо!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Ви можете порадити статтю своїм друзям!

Так

немає

55 раз уже
допомогла


Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи знаєте ви?
Чи була ця стаття корисною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама