Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гранат кімнатний: догляд і розмноження в домашніх умовах. Вирощування кімнатного граната

  1. Сорти кімнатного граната
  2. Секрети догляду за гранатом кімнатним
  3. формування куща
  4. Секрети розмноження кімнатного граната

Зміст статті:

Декоративна рослина кімнатний гранат (Punica) - самий невибагливий карликовий чагарник для вирощування на підвіконні або в оранжереї. На батьківщині граната, в країнах з жарким і вологим кліматом його висаджують у відкритий грунт, прикрашаючи багаторічним листопадним чагарником газони. Декоративна рослина досить невибагливо до складу грунту і не вимагає частого поливу. У період цвітіння воно майже повністю покривається червоними суцвіттями, які визрівають в невеликі гранатінкі - символ палкого кохання у древніх греків.

Кімнатний гранат. догляд

Сорти кімнатного граната

Для домашнього квітникарства пристосовані кілька сортових видів кімнатного граната:

  • Punica Granatum «NANA» (Карликовий гранат);
  • Бейбі;
  • Карфаген.

Вони розрізняються по висоті (від 30 см до 100 см) і величиною плодів (5-7 см в діаметрі).

Секрети догляду за гранатом кімнатним

Любителі кімнатних рослин квітів цінують декоративне карликова рослина не тільки за його виняткові зовнішні якості, а й тому, що догляд за кімнатною гранатом не вимагає спеціальних навичок. Якщо дотримуватися деяких правил і створити карликовому чагарнику мінімум умов, воно віддячить пишним цвітінням з листопада по кінець січня.

Влітку кімнатний гранат прекрасно «живе» в саду або на балконі. Щоб уникнути опіків листя, що не висаджуйте його на сонячну сторону. Найкраще місце - затінена деревами східна або західна сторона.

Найкраще місце - затінена деревами східна або західна сторона

Догляд за кімнатним гранатом в домашніх умовах. фото

У жарку пору року рослина вимагає рясного поливу і обприскування.

Щоб міні-чагарник збільшив кількість зелених листочків для догляду за кімнатним гранатом в домашніх умовах краще вибирати азотні добрива, а для того, щоб з'являлися плоди - фосфорні добавки. Вибрати мінеральну суміш можна в будь-якому спеціалізованому квітковому магазині.

Втрата листя у рослини не завжди може бути ознакою його погане самопочуття. Гранат перед зимою скидає листя, звільняючись від густій ​​зелені. У цей час обов'язково потрібно підгодувати його калійним добривом.

Догляд за кімнатним гранатом дорослим і молодим відрізняється. Молоді рослини частіше потребують поливу, а дорослі можна поливати раз в 10 днів.

Для зимівлі краще підходить не спекотне місце, навіть засклена лоджія. Важливою вимогою є відсутність протягів і дуже низьких температур;

При пересадці рослини слід вибирати чорноземну грунт з додаванням дерну. Ідеально підійде комплексний грунт;

На дно горщика, в яке пересідає рослина, потрібно обов'язково укласти дренаж, щоб коріння не загнивали.

формування куща

При правильному вирощуванні кімнатного граната, рослина буде виглядати красиво і оригінально. Щоб домогтися естетичної форми і акуратного вигляду, квітникарі обрізають зайві пагони і формують кущ. Проводити обрізку краще всього на початку активного часу зростання або перед зимівлею - навесні і восени.

Догляд за кімнатним гранатом в домашніх умовах передбачає обрізання:

  • сухих гілочок;
  • жирують (не розвивається) пагонів;
  • гілок, які ростуть у напрямку вглиб куща.

Зовнішні пагони, якщо вони здорові, обрізати не слід. Щоб отримати гарний, повноцінний кущ, починати обрізку для формування краще у дорослих рослин, яким вже виповнилося понад 3 років. Молодий гранат в кімнатних умовах обов'язково потрібно пересаджувати. Роблять це щорічно, щоб замінити виснажений грунт на свіжу.

Секрети розмноження кімнатного граната

Карликовий чагарник - досить поширена рослина, яке можна придбати в будь-якому квітковому магазині і, принісши додому, пересадити в відповідний горщик. Але куди цікавіше виростити цю квітку самому, тим більше, що воно прекрасно розмножується як живцями, так і насінням.

розмноження насінням

Виростити рослину з насіння дуже просто. Головне створити йому правильні умови. Квітникарі рекомендують брати кісточки молодого рослини, вони мають велику життєву силу і краще пророщувати.

У невелику миску налийте будь-хто, куплений в магазині, стимулятор росту рослин і замочіть в ньому насіння.

Коли вони набухнуть, посадіть їх в грунт, накривши контейнер із землею плівкою.

Приберіть поліетилен, коли з'являться перші паростки, а сам контейнер розмістіть на підвіконні з сонячної сторони.

Зміцніле рослину можна пересадити в окремий горщик.

розмноження живцями

Розмноження і вирощування кімнатного граната з держака має один секрет. Якщо не правильно підібрати гілочку для живцювання, то рослина не буде давати плоди. Щоб відрізати держак, виберіть плодоносить гілку, на якій вже були маленькі гранати.

Держак помістіть в банку зі стимулятором росту.

Коли нижній зріз набрякне, вийміть держак і пересадите в контейнер з грунтом, накривши плівкою.

Як тільки на гілочці з'являться нові пагони, плівку можна зняти, а горщик помістити в добре освітлене, тепле місце.

Коли рослина почне формуватися і у нього з'являться молоді гілочки, пагони граната потрібно прищипувати. У цьому випадку воно буде збільшувати кількість гілок, буде пишним і красивим. Чи не роблять це тільки в тому випадку, якщо планують використовувати квітка, як бансай.

Багато хто вважає, що дуже складно домогтися цвітіння граната в кімнатних умовах і вже тим більше, щоб він давав плоди. Насправді, це не так. Якщо правильно доглядати за рослиною, то навіть невеликий гранат здатний зацвісти в перший же рік. Що стосується квіток, то мало хто знає, що у граната вони бувають чоловічі і жіночі. Розрізнити їх можна, розглянувши підставу. У чоловічих квіток воно худе, а у жіночих - більш товсте. Крім того, чоловічі квіточки майже відразу після розкриття, опадають, а жіночі під час цвітіння округлюються, утворюючи плід граната.

Не варто чекати цвітіння і утворення плодів на молодих, тільки що з'явилися гілочках. Як правило, вони з'являються на найдовших, дорослих пагонах. Знаючи всі ці нехитрі секрети, ви без праці виростите «квітка пристрасті» на своєму підвіконні.

Вирощування кімнатного граната відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама