Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кімнатні троянди: догляд і вирощування

  1. Роза кімнатна
  2. Світловий режим для кімнатних троянд
  3. Повітряний режим необхідний кімнатної троянді
  4. Земля для кімнатної троянди
  5. Полив кімнатних троянд
  6. Добрива кімнатних троянд
  7. розмноження троянд
  8. обрізка троянд
  9. хвороби троянд
  10. Догляд за трояндами взимку
  11. Догляд за трояндами навесні

Автор Green На читання 3 хв. переглядів 649

переглядів 649

Роза кімнатна

Роза кімнатна один з найпрекрасніших квіток, що вимагає ретельного і постійного догляду. Для того, щоб насолоджуватися цвітінням і пахощами кімнатної троянди потрібно дотримуватися певних правил, дотримуватися світловий режим і вчасно вводити підгодівлі.

На підвіконнях наших будинків розводять кімнатні троянди мініатюрні рожеві кущі - відносяться до чайно-гібридним, поліантовими, бенгальським і китайським сортів троянд. В даний час існує велика кількість сортів кімнатних троянд. Відмінними рисами є: форма бутонів, махрові або напівмахрові суцвіття, відтінків поєднання у квітці, а також різними конфігураціями пелюсток.

Світловий режим для кімнатних троянд

Перше, що потрібно зробити чітко, визначитися з місцем розташування майбутньої кімнатної троянди. Такі троянди одні з найбільш світлолюбних рослин, що потребують щоденного яскравого і довготривалого світлового дня. У літній період троянди найкраще розташовувати на південних вікнах, тим самим, забезпечуючи високу тривалість світлового дня, взимку потрібно підсвічування лампами денного світла.

Повітряний режим необхідний кімнатної троянді

Температурний режим повинен бути помірним, оптимальною є температура від 18 до 25 градусів. Для надходження в кімнату свіжого повітря потрібно забезпечити регулярні провітрювання, уникаючи протягів шкодять кімнатним трояндам і сприяють їх ослаблення і розвитку хвороб.

Земля для кімнатної троянди

Для гарного росту і розвитку троянд необхідна поживна земля, що складається: з 1 частці - перегнійної, листової і хвойної землі, 3-х частин дернової землі, і 1 частки піску. Також можна застосовувати готові грунтові суміші, розроблені спеціально для троянд або кімнатних рослин. Дренаж на дні горщика можна забезпечити за рахунок керамзиту, попередньо провівши його знезараження.

Полив кімнатних троянд

Помірний полив відстояною водою, кімнатної температури - запорука гарного розвитку рослин. Холодна вода ворог для троянди. У періоди жарких днів проводять обприскування листя (у вечірній час) один раз в декілька днів, здійснюють переміщення горщика з рослиною на піддон з водою.

Добрива кімнатних троянд

Рослини підгодовують з весни до зими, в осінній період поступово зменшуючи кількість вноситься підживлення. Добрива рідкі або у вигляді гранул вносять 1 раз в тиждень, що забезпечить появу великих бутонів. Також можливе здійснення підгодівлі обприскуванням.

розмноження троянд

Для цього використовують черешки троянд загальною довжиною до 15 см з розташованими на них нирками. На черешках може перебувати кілька листочків. Коріння з'являються приблизно через пару тижнів, пересадку на постійне місце краще виконувати, коли розвинеться міцна коренева система.

обрізка троянд

Її виконують як для формування куща, так і для поліпшення росту. Потрібно вчасно видаляти зів'ялі суцвіття і обрізати зайві слабкі гілочки. Кімнатним трояндам обрізку краще проводити навесні, під час набрякання бруньок. Чи не своєчасна обрізка призводить до погіршення росту і цвітіння кущів.

хвороби троянд

При порушенні рекомендацій в догляді за трояндами, можуть виникати різні захворювання і ураження кімнатних троянд борошнистою росою, павутинними кліщами і гусеницями-листовійки. Для лікування випускають спеціальні препарати.

Догляд за трояндами взимку

У зимовий період трояндам забезпечують помірний полив. Якщо троянда кімнатна стоїть недалеко від батареї центрального опалення, потрібно збільшити вологість повітря за рахунок піддонів з водою або мокрою галькою.

Догляд за трояндами навесні

З поява нових листочків і гілочок збільшують полив, вносять мінеральне добриво, або розчин пташиного посліду або коров'яку. Кімнатна троянда після відходу весняних заморозків зростає і розвивається на балконі під весняними променями сонця, і з кожним днем можна збільшувати тривалість перебування на сонці.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама