Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Компост для печериць

  1. технологія приготування
  2. Коли готове?

На дачній ділянці можна вирощувати не тільки звичні овочі та фрукти, а й гриби На дачній ділянці можна вирощувати не тільки звичні овочі та фрукти, а й гриби. Вирощування грибів в домашніх умовах може стати не тільки хобі, а й бізнесом!

Корито-шампиньонницах, площею 2,5-3,0 квадратних метра, цілком забезпечить сім'ю смачним продуктом. Самим трудомістким і тривалим є процес підготовки компосту для печериць.

Якщо його приготувати неправильно, врожайність буде мінімальною, може не окупити витрати.

технологія приготування

Для компосту знадобиться по 100 кг соломи та пташиного посліду, 6 кг гіпсу або 8 кг гашеного вапна, 300-500 л води. Спочатку готується солома, її потрібно нарізати довжиною 15-20 см і замочити на 2-3 дні водою так, щоб вона стала не мокрою, а вологою. Як бачите - і садової техніки ніякий не треба.

Далі формується бурт, в якому буде зріти субстрат. Викладати бурт краще ша бетонну площадку або застелити грунт толем. Підстава бурту рекомендується робити розміром 1,5 х 1,2 м.

Першим шаром викладається солома, товщина шару складає 25-30 см, потім курячий послід і знову повторюється 3-4 рази. Верхній шар повинен складатися з соломи.

Зверху бурт можна прикрити плівкою, але не повністю, з боків повинен бути вільний доступ повітря.

Коли готове?

Через 3-4 дні можна вилами провести перемішування бурту, так звану перебивання, додати гіпс або вапно. Процес ферментації проходить 3 тижні, за цей час слід провести 3-4 перебивки суміші. Готовий компост являє собою пухку масу, вона однорідна, сипуча, темно-коричневого кольору, нагадує лісовий грунт , Не липне до рук і не пахне аміаком.

Взагалі, всі ці труднощі переборні, як тільки ви представите, як ви готуєте грибний суп-пюре з печериць .

Якщо курячого посліду немає, його Якщо курячого посліду немає, його   повністю замінить кінський гній повністю замінить кінський гній. При відсутності кінського гною, можна використовувати коров'ячий, тоді суміш потрібно збагатити азотом. Це досягається під час замочування соломи, в воду додається 0,5 кг суперфосфату і 2 кг сечовини, в останню кладеться ще 2,5 кг суперфосфату. Так і готується компост для печериць.


Коли готове?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама