Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Крокуси - вирощування і догляд

  1. посадка крокусів
  2. Догляд за крокусами
  3. розмноження крокусів
  4. Хвороби і шкідники крокусів.

квіти >> цибулинні >> Крокуси

У весняному саду в числі перших зацвітають групи низькорослих крокусів (crocus) самих різних забарвлень. Цей рід клубнелуковічних налічує близько 80 видів. Назва квітки має грецьке походження - «kroke» ( «нитка»). До речі, висушені рильця крокусів певних видів є сировиною для приготування приправи «шафран».

Природними умовами виростання диких видів крокусу є Північна Африка, Азія, Середня і Східна Європа, Кавказ.

В ландшафтному дизайні широко використовуються крупноцветковие або гібридні види крокусів різних забарвлень (блакитні, кремово-жовті, білі, фіолетові, сині, двокольорові поєднання).

посадка крокусів

Бульбоцибулини крокусів потрібно купувати в серпні-вересні, коли настає період спокою. При покупці слід вибирати тільки здорові бульбоцибулини, без паростків і пророслих коренів, з цілої оболонкою. Під час висадки крокусів потрібно враховувати час їх цвітіння: рослини осіннього цвітіння висаджують до кінця серпня, а весеннецветущие - з початку вересня.

Для вигонки в горщиках бульбоцибулини висаджують в залежності від бажаного часу цвітіння.

Для висадки крокусів потрібно вибирати сонячні місця, оскільки в тіні квітки не розкриваються. Масове цвітіння рослин триває 2-3 тижні, а термін настання цього періоду залежить від погодних умов.

Крокуси погано ростуть в кислому ґрунті. Якщо земля важка, в лунці необхідно зробити дренаж, оскільки при застої води бульбоцибулини гинуть. Ідеальним грунтом для посадки крокусів є легкі супіски з достатнім рівнем вологості.

Якщо грунт в саду пухка, цибулини висаджують на глибину, що дорівнює їх подвійній висоті. Під час висадки в важку грунт висаджують на висоту цибулини. Оскільки у крокусів утворюються втягують коріння, з часом цибулини самостійно заглиблюються в грунт.

Якщо висадка проводиться в родючий грунт, в посадкову лунку додається тільки компост , Без внесення добрив.

Догляд за крокусами

Якщо під час цвітіння крокусів варто посушлива погода, рослини помірно поливають. З настанням періоду спокою рослини не поливають. Недолік вологи в грунті стримує зростання крокусів, і вони не досягають максимальної своєї висоти.

У період активного росту крокуси підгодовують, прополюють і розпушують ґрунт. Однак свіжий гній під рослини вносити не можна, оскільки він провокує розвиток грибкових захворювань, через які крокус гине.

надлишок азотних добрив погіршує розвиток крокусу. У період цвітіння корисно підгодувати рослина фосфором . Після того, як крокус відцвіте, рослина потрібно підгодувати калійним добривом , Це дозволить клубнелуковіц сформуватися здоровими, міцними.

розмноження крокусів

Розмноження проводиться дочірніми клубнелуковицами. Таким чином, у рослини зберігається сортність, без втрати ознак.

У крокусу розвивається дрібна клубнелуковица злегка плескатої форми. Залежно від сорту, за сезон у рослини може розвинутися 1 10 діток. За 3 роки вирощування крокусів без викопування на одному місці утворюється «гніздо» крокусів, рослинам стає тісно, ​​тому їх потрібно розсаджувати.

Пересадку клубнелуковиц осеннецветущие крокусів проводять з червня по серпень (в період спокою рослини), весеннецветущих - з липня до вересня. Оскільки дітки у крокусу дрібні, зручніше «гніздо» викопувати після пожовтіння листя - так можна зібрати всі дочірні цибулини. Викопані бульбоцибулини зберігають при температурі 17-20 градусів.

Крокуси також можна розмножувати насінням. Їх висівають під зиму на постійне місце проживання. Якщо сівши проводять навесні, насіння необхідно стратифікована.

Хвороби і шкідники крокусів.

Найбільшу небезпеку становлять слимаки , гусениці , Не проти поласувати клубнелуковицами кроти і миші. З хвороб крокус найчастіше уражається хлорозом, грибковими та вірусними захворюваннями.

Використання. Гарне поєднання з іншими цибулинними і рослинами-первоцвітами дозволяє використовувати крокуси в різних комбінаціях. Для досягнення декоративності, крокуси висаджують групами, мінімум 15-20 клубнелуковиц на одне місце.

Для того щоб після в'янення крокусів місце не залишалося порожнім, навколо них саджають багаторічники , А в лунку до них можна підсіяти літні рослини. Крокуси особливо добре підкреслюють красу хвойних рослин.


Дивись також:

- Мускари (мишачий гіацинт);
- Багатоядні шкідники городніх рослин;
- імбир вирощування

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама