Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Міні-ферма Михайлова

  1. Особливості конструкції клітин
  2. секції агрегату
  3. харчування кроликів

Кролі давно перетворилося на прибутковий бізнес. Для ефективного ведення справ на фермі необхідно скласти точний бізнес-план, який дозволить працювати прибутково. Міні-ферма Михайлова - агрегат, який характеризується високою ефективністю в вирощуванні кроликів. Його винайшли для підвищення ефективності вирощування кроликів в промислових масштабах.

Клітка - найважливіший агрегат для вирощування, це будинок кролика, в якому він харчується, відпочиває, живе. Кролі багато чого досягла в розробці методик розведення кроликів. Ферма Михайлова - один з ефективних сучасних технік. У клітинах формують всі умови для кроликів, в яких вони б розвивалися гармонійно, були плідними, приносили велику, здорове потомство. Плодючість кроликів навіть перевищує норму в умовах технологічної ферми. У клітинах на фермі Михайлова використовується принцип самокормушек - людині не обов'язково годувати кроликів людині самостійно. Вихованці будуть забезпечені здоровою їжею і водою протягом декількох днів і, навіть, тижнів. Пристрій для утримання кролів не тільки забезпечить годування кроликів, але і необхідний підігрів води, регуляцію температури. Підігрів забезпечує зростання і розвиток здорового потомства.

Це тільки загальна характеристика експериментальної ефективної ферми для розведення кроликів, розташованої в Ленінградській області. Головна ідея ферми - автоматизувати процес вирощування потомства, стежити за розвитком кроленят, не турбуючи кролицю.

міні-ферма Михайлова міні-ферма Михайлова

У другій половині ХХ століття Ігор Михайлов розробив систему вирощування кроликів. Методика була інноваційної та ефективної. Кроликів поділили на дві групи: ретро і акселератів. Друга група була інноваційної - завдяки методиці Михайлова, ці кролики розмножувалися з дивовижною швидкістю, дуже швидко росли, майже не вимагали догляду, а смертність була дуже низькою.

Метод Михайлова зробив багатьох російських заводчиків успішними бізнесменами. Але і в сучасному кролівництві - це одна з найбільш популярних методик.

Головні досягнення методики:

· Кролики ростуть швидше в кілька разів. За 4 місяці кролики-акселерати набирають таку вагу, який ретро-кролики набирали за рік. За п'ять місяців від 5 кролиць з'являлося 20, через 9 місяців - ще в 5 разів більше.

· Плідність таких кроликів в рази вище, ніж звичайних кроликів. Причому, в збільшенні потомства спостерігається геометрична прогресія.

· Кролики-акселерати практично не схильні до хвороб. Причому за весь період функціонування методики жоден кролик не помер від хвороби. Всіх кроликів вбивали здоровими.

Чим керувався Михайлов в розробці методики? Тим, що вважав старі методики - деструктивними по відношенню до виду в цілому і вважав, що вони - лише спосіб знущання над тваринами. Автоматичний будинок для кроликів не давав їм хворіти, він їх годував у чистоті і ситості.

Кролики в фермі розробки Михайлова їдять частіше і, відповідно, зростають в рази швидше. На звичайних фермах кроликів годують по 2-3 рази. Михайлов довів, що це не природно і суперечить природі цієї тварини, яке в дикій природі приймає їжу до 80 разів. На фермі Михайлова створені умови, щоб кролики брали їжу стільки раз, скільки і в дикій природі.

Старі дослідження кролівників пропонували вже на 20-й день отсаживать кроленят від матері. Іноді це призводило до смерті потомства. Михайлов довів, що чим більше кроленя буде з матір'ю, тим більше він отримає материнського молока і поживних речовин з нього. На думку Михайлова, кроленя повинен бути з матір'ю до 3 місяців. Внаслідок цього акселерати дуже швидко розвиваються. Швидкий розвиток сприяє швидкому розвитку особин.

Технологія Михайлова постійно розвивається. Сучасні ферми Михайлова обладнають басейнами. Причина цього дуже проста: вольєри мають у своєму розпорядженні на вулиці, а влітку буває занадто спекотно. Температура вище 30 градусів може смертельна для кроликів. У басейнах вихованець може «освіжитися». Від цього кролики легше переносять спеку, у них поліпшується апетит, вони бадьорі. Такі кролики зберігають здоров'я і дають хороше потомство.

Позитивним моментом є матеріальна економія. Перш за все, економія на кормах. При стандартній методиці вирощування кроликів потрібно більше кормів для підростаючого організму вихованця. Оскільки при використанні методики Михайлова тварина виростає в кілька разів швидше, відповідно, і корми потрібно менше.

Особливості конструкції клітин

Ферма Михайлова використовується як приклад ефективної роботи з розведення кроликів. Її часто використовують заводчики, колгоспи. Пристрій ферми дозволяє утримувати досить велику кількість особин на обмеженій території. Шеди без стін розташовують зовні, на вулиці. Шеди складаються з рядів клітин, дах на них односхилий. В одній такій клітці можна розмістити близько 25 кроликів.

Різні яруси клітини спираються один на одного. Всього поверху в такій клітці три - нижній, верхній, підставка. Кролики живуть на верхньому ярусі, на нижньому розташована годівниця і напувалка. Північну частину клітини утеплюють, а південну, навпаки, відкривають, для забезпечення вентиляції всередині приміщення для проживання вихованців. Таким чином, кролики захищені від холоду і протягу, але і забезпечені свіжим повітрям.

Похила конструкція стелі створює ілюзію природного нірці кролика. Тварині там комфортно, а місця досить для нормальної життєдіяльності тварини.

Дно накривають гратами - послід повинен потрапити вниз, що полегшить очищення клітини. Кролики люблять чистоту, а сітка дозволяє постійно підтримувати клітку охайною. Назовні, через дах, виходить труба - через неї повинні входити гази з клітки. Завдяки конструкції клітини вона вимагає мінімального догляду - всього лише 20-30 хвилин в тиждень.

Рама-піддон відіграє важливу роль в конструкції агрегату. Там створюють бачок для посліду, куди він зливається з шахті. Підставку можна виготовити з матеріалу, який не іржавіє і не піддається пагубному дії морозу.

Виготовити таку клітину просто. Досить кількох листів фанери, покрівельного заліза, дошки, бруса, руберойду, фарби, ДПВ, паркану.

секції агрегату

Вигульний відділення клітини обладнано годівницею і поїлки. У вигульному відсіку розташований отвір, яке направлено в шахти. Рейки в секції захищені від щурів - вони оббиті смужками металу.

Гніздова секція. Тут розташовано відділення для догляду за послідом і спостереження окрола.

Поїлка. Розташована між відсіками. Вона працює автоматично. Кілька каністр розташовують на стінці вигульній секції. У пробках каністр проробляють отвори. Завдяки цьому вода зливається дозовано, в тій кількості, яка необхідно тварині. Розміри каністри і секції з поїлки залежать один від одного. Миска-поїлка в повному обсязі розташована в секції вигулу, тому можна помістити в приховану частину кип'ятильник. Він автоматично спрацьовує, коли температура повітря падає нижче 8 градусів. Якщо температура вище 12 градусів, нагрівач відключається - теж автоматично.

Годівниця розташована неподалік від поїлки. Вона оснащена утилізатором - він призначений для збору крихт і всього, що кролик вигрібає лапами. Верхня частина годівниці відкидається - туди можна завантажити корм. Годівниця обладнана ситом - дрібні частинки крізь нього потрапляють в утилізатор. Стан утилізатора і годівниці необхідно регулярно перевіряти.

Між ярусами знаходиться годівниця для грубого корму - сіна, коренеплодів. Кришку роблять важче, тому вона постійно підштовхує грубий корм до сітки.

харчування кроликів

Годувати кроликів необхідно різноманітними кормами. Харчування має включати зелені, грубі, соковиті і концентровані корми. Раціон не повинен бути одноманітним - це може привести до розладу травлення, а ці проблеми дуже серйозні, оскільки можуть призвести до летального результату.

Зелені корми - прекрасний варіант для літа і весни. Комбікорм потрібно давати зростаючим кроликам і кролиця, які готуються до окролу і повинні отримувати більше поживних речовин. Грубі корми - основа раціону кроликів. У грубих кормах присутній клітковина, її необхідно давати для поліпшення роботи організму. Кролики із задоволенням вживають в їжу овочі і деякі фрукти. Картопля, морква, буряк, гичка від овочів - все це можна перетворити в корм для кроликів.

Взимку кроликам можна дати зерно, комбікорм, овес, спеціальні кормові добавки. Мінерали необхідні вихованцям для активного зростання і розвитку. Такими добавками можуть виступати крейда, кісткове борошно, сіль. Обов'язкові мінерали для вагітних кролиць і кроленят.

Найголовніше для кроликів - вчасно їх поїти. Пристрій ферми Михайлова дозволяє не турбуватися за те, чи вчасно ви дали воду кроликам. Система управляється автоматично.

Секретом ферм Михайлова цікавилися навіть за кордоном. Багато перейняли цю методику, і вона ефективно працює вже багато років. Зібрати міні-ферму розробки Михайлова можна своїми руками. Досить запастися необхідними матеріалами - вони доступні, їх можна дістати в будь-якому магазині. Для побудови ферми потрібен креслення і будівельні інструменти. Ефективність ферми Михайлова дозволить перетворити бізнес з розведення кроликів в прибутковий і успішний. Особливість ферми Михайлова в тому, що в ній немає видимих ​​недоліків - тварини розвиваються швидко і гармонійно.

Відео: розведення кроликів в міні-фермах Михайлова

Чим керувався Михайлов в розробці методики?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама