Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Наскільки рентабельний бізнес на зелені: особистий досвід, поради експертів

  1. переваги бізнесу
  2. План робіт
  3. Вирощування і вигонка зеленої цибулі
  4. Тепличний бізнес: огляд ринку та поради експертів
  5. Види культур і прибутковість
  6. Підводні камені

Складна фінансова ситуація в країні змусила звернути увагу на землеробство. Це не тільки спосіб прогодувати сім'ю, а й заробити. професійне заняття сільським господарством вимагає серйозних фінансових вкладень, а також досвід і відповідні навички. Тому вирощування зелені вважається простим способом заробітку.

переваги бізнесу

Привабливим цей вид діяльності є тому, що вимагає щодо малих фінансових вкладень. Підприємці, котрі поділилися особистим досвідом по бізнесу на зелені стверджують, що вже на старті можна досягти прибутку в 65%. Організація теплиці на невеликій ділянці землі дозволяє отримувати дохід круглий рік.

Розведення зелені

Бізнес на зелені вигідніше вирощування овочів і фруктів, оскільки ці культури вимагають значних трудо- і времязатрат. Рентабельність цього виду діяльності забезпечується низькою вартістю посадкових матеріалів. Перша партія товару зазвичай готова через 40 днів, при цьому, за словами фахівців, з одного квадратного метра можна отримати до 4 кг продукції.

На користь цього виду бізнесу свідчить і її затребуваність. Ароматний пучок зелені доречний на кухні цілий рік. Велика кількість закладів громадського харчування і сектора готової кухні в продуктових магазинах тільки на руку підприємцям.

Разом, бізнес на вирощуванні зелені має ряд переваг, завдяки яким є найбільш віддається перевага способом для тих, хто хоче заробляти на вирощуванні землі. Бізнес на зелені вимагає мало вкладень, працює цілий рік, швидко приносить дохід і завжди затребуваний.

План робіт

Задумуючи бізнес на вирощуванні зелені, важливо визначитися з масштабом діяльності і метою. Деякі вирощують для власних потреб, а на продаж відправляють тільки надлишки.

Якщо є земля, то залишається вкластися в побудову теплиці, закупівлю садивного матеріалу та добрив. На рівень основного заробітку не вийти, але вкладення окупляться, та й на столі завжди свіжа, екологічно чиста зелень. Якщо землі багато, то і вкладень буде потрібно більше. Залежно від кліматичного поясу, робота може носити сезонний характер.

Вирощування і вигонка зеленої цибулі

Популярність вирощування зеленої цибулі обумовлена ​​невибагливістю культури. Вона скоро виростає навіть сама по собі, і тим більше з використанням всіляких сучасних технологій. У теплий період нестачі в ньому немає, а ось в холодний сезон попит залишається таким же високим, що впливає на вартість.

Вирощування зеленої цибулі простіше перетворити в вигідний бізнес , Проте доведеться врахувати всі тонкощі і підводні камені. Якщо вирощувати цибулю у великих кількостях, то краще націлитися на цілорічну роботу. Влітку його можна садити в полі, а для зимового періоду доведеться організовувати теплиці. В окремих випадках вигідніше не будувати, але орендувати майданчики у господарств. Для вирощування цибулі краще підібрати ділянку з площею від 20 соток. Навесні, коли заморозки минуть, цибулю висаджують насінням.

Важливо врахувати, що насіння цибулі «на головку» і для зелені відрізняються. Із зарубіжних постачальників часто віддають переваги японським і голландським культурам. Посадковий матеріал вигідніше купувати у виробника або закуповувати оптом. Таким чином насіння можуть обійтися від 2 до 5 рублів за кг.

Зелена цибуля

На зиму, як правило, висаджуються цибулини. Це скорочує терміни вегетації, а в готовому вигляді продукт має хороші смакові властивості.

Тим, хто має намір побудувати теплицю варто звернути увагу на сучасні матеріали. Замість традиційного скла краще використовувати полікарбонат, оскільки він обходиться дешевше і краще утримує тепло.

Кліматичні умови регіону вносять істотні корективи в продуктивність. Щоб мінімізувати втрати, доведеться використовувати засоби хімічного захисту, добрива та хімікати. Це допомагає підвищувати врожай і створювати презентабельний зовнішній вигляд.

Власне виробництво зеленої цибулі передбачає наявність сховища для товару. Для 100 кв. м грунту доведеться організувати місце зберігання до 30 кв. м. Великі виробництва наймають промислові приміщення. Якщо в зимовий період на вирощування відвести площу до 600 кв. м, то буде потрібно устаткування проточних водонагрівачів для теплової поливання, а також підйомників і печі для обігріву.

Для більшої ефективності частіше використовують покупної гумус з включеними добривами і підгодівлею. Освітлення можна забезпечити за допомогою денних ламп, а також ламп ультрафіолетового світла. Тільки при наявності всіх цих умов можна вирощувати зелену цибулю круглий рік високої якості.

Корисна площа в 80 кв. м дає в районі 400 кг пера. собівартість може обійтися від 10 до 60 рублів. На виростання лука йде до 21 дня. Процес можна прискорити в два рази, якщо застосовувати технологію аеропоніки. Однак вартість обійдеться до 4 тис. Рублів за кв. м, а окупатися буде кілька років. Аеропонние системи рекомендовані до застосування на великих виробничих площах.

Разом, задумуючи бізнес на зеленій цибулі, важливо поділитися з масштабом виробництва. При наявності невеликої ділянки землі використовувати полікарбонат для побудови теплиці, а для великого підприємства орендувати промислові об'єкти.

Тепличний бізнес: огляд ринку та поради експертів

Організація тепличного бізнесу починається з того, щоб визначитися:

  • що вирощувати
  • куди збувати
  • який тип будови робити

Зелень в теплиці

Ця сфера бізнесу постійно змінюється, з'являються нові технології, обладнання дорожчає, тому важливо весь час відслідковувати поточні процеси, а перед початком робіт скласти докладний бізнес-план.

Оцінивши загальну ситуацію в регіоні в тепличному бізнесі, важливо визначити для себе, чи буде це сезонним або постійним видом бізнесу. Для сезонного підходить використання звичайних фермерських пристосувань, для цілорічного знадобиться обладнати промислові, з обігрівом і освітленням.

Ще до початку робіт важливо продумати шляхи збуту і налагодити зв'язки з оптовиками, якщо не передбачається продавати продукцію самостійно на ринку.

У разі будівництва цілорічної теплиці доведеться отримати на неї проектну документацію, включаючи зовнішні мережі. У документі обмовляється специфікація на все обладнання. Таким чином можна точно дізнатися скільки коштуватиме обладнання.

Необхідно вказати де знаходиться теплиця, яку площу займає і що саме буде там рости. Також доведеться вказати і спосіб вирощування, будь то гідропоніка або аеропоніка. Також слід приблизно знати кількість врожаю, одержуваного з квадратного метра на рік, і можливих покупців.

Продумуючи мету бізнес-проекту, важливо врахувати попит в найближчих населених пунктах. Можливість збувати продукцію в довколишніх містах істотно знижує витрата на транспортування .

За рекомендаціями експертів підрахувати вартість запуску тепличного господарства також доведеться на початку. До загального результат повинні потрапити всі витрати: від покупки устаткування і насіння, до поточних витрат. Вони неминуче трапляються, оскільки всі нюанси все ж не передбачити, а значить, як стверджують експерти, повинні розрахувати можливі витрати до перших доходів.

Підприємці, які організували тепличний бізнес, рекомендують до початку робіт оцінити технічну сторону виробництва. Для цього важливо продумати ступінь віддаленості комунікацій від передбачуваного місця будівництва теплиці. Всі труби доведеться протягувати за свій рахунок, тому краще витрата включити до кошторису.

Необхідно підібрати місце для теплиці, куди буде просто організувати під'їзні шляхи. експерти рекомендують в разі нестачі землі орендувати або купити, хоча в цьому випадку може бути вигідніше придбати збірні теплиці, разом з якими можна переїжджати в будь-яке місце при необхідності.

Організовуючи обігрів, слід звернути увагу на саму нову технологію, оскільки вона може бути ефективною, а в цьому випадку від старої доведеться позбутися. Також експерти рекомендують певну суму відкласти на впровадження нових технологій, які можуть з'явитися після того, як виробництво буде запущено. Такий захід дозволить складати конкуренцію до тих пір поки теплиця не стане окупати себе.

Види культур і прибутковість

Оскільки різні види зелені є смачною і корисною приправою, вони користуються великим попитом завжди. Зелень входить в традиційні страви практично всіх народів країни, тому завжди затребувані:

  • петрушка
  • кріп
  • шпинат

Розведення кропу

Ці культури добре переносять властиві більшості регіонів країни низькі температури, що передбачає посів їх у відкритий грунт. Найчастіше петрушку вирощують з насіння. Технологія досить проста, передбачає витримування посадкового матеріалу у вологому середовищі протягом п'яти днів, а після проростання переносяться в більш холодне приміщення. Там вони повинні провести ще тиждень.

Після висадки проростають швидше і краще переносять перепади температури. Згідно посівної нормі на 10 кв. м потрібно до 20 грам. Укладаються під тупим кутом на невелику глибину. Відстань між насінням до 5 см. Після висадки необхідно рясно полити, а грунт ущільнити.

При організації правильного догляду, на квадратному метрі може вирости до 6 кг. У холодну пору року кілограм петрушки можна отримати від 180 рублів.

Трошки складніше виростити кріп. Його садять грядками в борозни, прокладені заздалегідь. Насіння викладають на глибину до трьох сантиметрів. Щільність посіву відповідає петрушці, а температурні перепади переносить гірше. Нижче 15 ° С може і не витримувати. Однак урожай дає багатий. У зимовий період незалежно від регіону збуту за кг можна виручити від 200 рублів.

Шпинат можна висаджувати ранньою весною. Насіння глибше півтора сантиметрів не рекомендується класти. Перший урожай з'являється через місяць. Стійкість до перепадів дає можливість вирощувати до осені.

Бізнес на вирощуванні зелені передбачає підбирати скоростиглі і витривалі сорти. Якщо одночасно вирощуються різні культури, необхідно дотримати черговість посіву.

Підводні камені

На думку експертів, що спираються на особистий досвід, зелений бізнес рентабельно робити в південних регіонах країни. Кліматичні умови в інших областях і краях передбачають створення спеціальних умов, що в свою чергу тягне істотні матеріальні вкладення. Будівництво капітальних теплиць передбачає прокладку опалення та освітлення, яких в зимовий період буде потрібно більше. У цьому випадку незалежно від масштабів витрати не окупляться.

Перед тим як зайнятися зеленим бізнесом, доведеться знайти ринок збуту, і щоб знизити витрату на транспортування, краще підібрати клієнтів в найближчому населеному пункті.

Бажано продумати заздалегідь, які культури користуються великим попитом, при цьому розрахувати періодичність засіву. Таким чином врожаї будуть змінювати один одного і ділянка не буде простоювати. Обов'язковим пунктом фахівці виділяють турботу про знищення шкідників, вони здатні знищувати до 30% продукції, а також добривах. Так можна істотно підвищити рентабельність .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама