Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Особливості вирощування з насіння братків

  1. опис рослини
  2. Основні сорти
  3. Особливості розмноження насінням
  4. Підготовка і пророщування
  5. Терміни і тонкощі посадки у відкритий грунт
  6. догляд
  7. Відео
  8. Боротьба з хворобами і шкідниками
  9. висновок

Братки завжди були одним з найбільш поширених фіалкових сортів в наших краях. Його краса і невибагливість у догляді давно привертає досвідчених і початківців садівників.

Ця квітка досить просто виростити з насіння або розсади, та й особливо складного догляду він не вимагає.

опис рослини

Братки ( квіти віола або фіалка Вітрокка) - яскравий багаторічна рослина сімейства фіалкових, зазвичай досягає у висоту 25-30 см. Цвіте ця рослина з весни до осені, даючи кілька великих бутонів. Їх колір в залежності від сорту рослини може бути білим, синім, фіолетовим, жовтим, червоним. Характерним для даного квітки є наявність кольорових плям на пелюстках, зазвичай контрастного кольору по відношенню до основного фону. Розмір бутона у звичайних сортів цього виду досягає 4 см в діаметрі, тоді як у садових гібридів нерідко має і 7 см.

Основні сорти

У садівництві розрізняють низькорослі, крупноцветковие, а також велетенські сорти братків, які розрізняються між собою по висоті стебла, а також розміром і кольором квітки. Всі вони мають схожі умови вирощування і можуть бути обрані для висадки в різних регіонах. Найбільш ж популярними видами братків, насіння яких можна легко відшукати в спеціалізованих магазинах або замовити у садівників, є такі:

  • «Фаєр кінг» - мілкоцвітна гібрид з фіолетово-жовтими бутонами;

«Фаєр кінг»

  • «Абендглют» - великоквіткова сорт, який має малу висоту куща і великі до 7 см в діаметрі квіти вишнево-червоного відтінку з коричнево-червоними плямами;
  • «Айс кінг» - білий сорт квітки;

«Айс кінг»

  • «Вайс» - велетенський сорт з білими без вкраплень квітками, що мають хвилясті краї;
  • «Хіммельскенігін» - гібрид з квітами рівномірного синього забарвлення.

«Хіммельскенігін»

Дані сорти мають властивість перезапилюватися, даючи гібридам наступних поколінь змішані характеристики, що далеко не завжди радує садівника.

Саме тому тим, хто збирається в подальшому вирощувати у себе на ділянці братки з насіння, зібраних від готових гібридів у другому і третьому цвітінні, варто висаджувати квіти якомога далі один від одного на ділянці або ж вибрати всього один вид віоли, щоб в подальшому уникнути змішання ознак різних гібридів.

А ось як виглядає рудбекия багаторічна , Можна побачити в даній статті.

Особливості розмноження насінням

Братки можна розмножувати різними способами:

  • насінням при засівання безпосередньо на грунт;
  • вегетативним способом (поділом стебла);
  • насінням з попередньою підготовкою розсади.

Всі ці способи ефективні в тих чи інших кліматичних умовах і дають можливість повністю переносити характеристики гібридів навіть при самостійному зборі насіння. Садівникові ж серед них потрібно вибрати той, який з високою ймовірністю дасть більшу кількість здорових рослин.

Посів насіння в тепличних умовах - найпростіший і дієвий варіант розмноження братків в нашому кліматі. Його можна умовно розділити на два етапи: пророщування квітів в тепличних і умовах і подальша висадка саджанців на грунт. Кожен з цих етапів має свої особливості, про які йтиметься нижче.

Підготовка і пророщування

Якщо планується висадка братків на відкритий грунт вже до кінця весни, починати роботу з насінням рекомендується вже в лютому - на початку березня. Проводять її в такий спосіб:

  1. За добу до висадки рослини готують грунт під братки: вибирають невеликі вазони з дренажним отвором, засипають в них грунт і обприскують його марганцівкою.
  2. На наступний день насіння рослини розкладають на грунті, рясно змочують, потім накривають спеціальною плівкою або ж склом і поміщають горщик з ними в темне тепле місце.
  3. Через 2 тижні, коли братки дадуть паростки, переміщують ємність з ним і на підвіконня і стежать за тим, щоб розсада під плівки не перепарівалась.
  4. Через тиждень після появи паростків рослини пікірують і пересаджують в окремі горщики. Після цього рослини вже не накривають плівкою.

Як відбувається вирощування квіток Еустома можна дізнатися прочитавши цю статтю.

В кінці квітня необхідно починати гартувати розсаду. Для цього горщики з квітами виносять на вулицю спочатку на кілька хвилин, потім продовжуючи час перебування на відкритому повітрі до декількох годин. Як тільки на вулиці встановлюється стабільна тепла погода без заморозків на грунті, квіти пересаджують на грядку. Як правило, відбувається це вже на початку або ж середині літа.

Розсада братків

Терміни і тонкощі посадки у відкритий грунт

У червні - на початку липня рослину пересаджують на відкритий грунт. Якщо провести цю процедуру раніше, братки можуть важко перенести зимівлю і по весні не дати цвітіння. Коли вирішите посадити готову розсаду у відкритий грунт садівникові варто дотримуватися таких правил:

  • розсаджувати рослини на відстані 20 см і більше один від одного;
  • переносити саджанець разом з прикореневим бульбою землі (в іншому випадку братки будуть важко приживатися на ділянці);
  • відразу після переміщення розсади на грядки провести полив квітів і внести добрива;

У перший рік після висадки садівникові потрібно стежити за тим, щоб рослини швидко росли і розвивалися, але не цвіли. У нормі братки повинні давати свої бутони вже навесні наступного року. Якщо ж перші квіти починають з'являтися до початку осінь, їх слід пікірувати, щоб забезпечити рослині нормальний ріст.

як відбувається   посадка Еустома насінням   , Можна зрозуміти прочитавши цю статтю як відбувається посадка Еустома насінням , Можна зрозуміти прочитавши цю статтю.

Дізнатися про те як виростити обрієта з насіння, можна прочитавши статтю.

Як відбувається посадка і догляд за іпомеєю, можна прочитати в даній статті тут: https://2gazon.ru/ozelenenie/vertikalnoe-o/posadka-i-uxod-za-mnogoletnej-ipomeej.html

догляд

До умов зростання братки зазвичай невибагливі і вимагають від садівника мінімального догляду протягом усього періоду активного росту. Він передбачає:

  • полив. Його проводять рясно і регулярно, поливаючи рослина під корінь. У посушливу погоду в південних районах також до нього додають обприскування листя з пульверизатора. Але проводять такі заходи рідко, щоб не викликати появу на листках гнилі за рахунок підвищеної вологості;

Але проводять такі заходи рідко, щоб не викликати появу на листках гнилі за рахунок підвищеної вологості;

  • підгодівля. Проводиться з початку бутонізації рослини. Передбачає внесення в грунт сумішей, що містять азот, кальцій і мікроелементи. Регулярність її проведення залежить від типу грунту, в якій ростуть квіти. У нормальних умовах досить робити її раз на місяць-півтора, в бідних грунтах - раз в 3 тижні, не частіше;
  • розпушування грунту і усунення бур'янів. Проводиться в міру необхідності, зазвичай раз в 3 тижні.

Інтенсивний догляд за рослинами садівники забезпечують з червня по жовтень, поки братки знаходяться в стадії активного росту. З наближенням холодів квіти починають поступово готувати до зимівлі. Для цього поступово знижують обсяг поливу і підгодівлі, клумбу накривають тирсою торфом або іншими утеплювачами.

У холодних регіонах замість утеплення грунту рекомендується проводити пересадку братків з грядки в вазони, які за тим слід розмістити в теплиці або ж будинку, щоб рослини не загинули. Уже в кінці березня - початку квітня їх можна буде пересадити назад на відкритий грунт

Побачити як виглядає   Космея багаторічна   , Можна подивившись зміст даної статті Побачити як виглядає Космея багаторічна , Можна подивившись зміст даної статті.

Як виглядають квіти Катарантус, зазначено у статті.

Весь процес посадки і догляду за квітами Гацанія дуже докладно розписано в змісті даної статті тут: https://2gazon.ru/ozelenenie/cvety/gacaniya-tonkosti-vyrashhivaniya-i-uxoda.html

Відео

Детальніше про вирощування з насіння і догляді за братками

Боротьба з хворобами і шкідниками

Братки - квітка, схильний до різних захворювань і шкідників, з якими садівникам доводиться регулярно стикатися. Серед найбільш поширених:

  • борошниста роса. На листі і стеблі рослини з'являється рясний білий наліт, сама зелень під ним стає коричневою. При появі перших ознак цієї недуги найбільшу ефективність дає обробка братків фунгіцидами. На пізніх стадіях хвороби можна використовувати більш активні розчини: Чістоцвет, Топаз. Сильно уражені рослини рекомендується видаляти із загальною грядки;

Поразка борошнистою росою

  • сіра гниль. На рослині з'являється сірий наліт, листя і стебла стають м'якими, водянистими. З'являється така хвороба, як правило, в умовах підвищеної вологості, проте дуже швидко розвивається, вражаючи всю розсаду. При виявленні цієї проблеми садівникові слід видалити уражені рослини, а також скоротити полив, знизити температуру в теплиці (якщо рослина росте не на відкритому грунті). Також можна обробити братки фундазолом;

сіра гниль

  • бактеріальна плямистість. Виявляється у вигляді маслянистих жовтих або коричневих плям, рясно покривають листя. П ри виявленні такої хвороби потрібно терміново видалити уражені рослини з грядки і обробити залишилася розсаду Оксихлорид міді;

бактеріальна плямистість

  • тля. Її можна визначить по появі на жовтіючих листі і бутонах рослини клейких виділень попелиці. Квіти при цьому швидко гинуть. Справитися з такою проблемою садівникові можуть допомогти розчин мильної води, а також спеціальні препарати - Актеллік Зубр, Танрек. Їх рекомендують використовувати при сильному ураженні рослин;
  • слимаки. Визначити їх появу можна по формуванню на листках борозенок і дірок. Боротися ефективно равликами і слимаками можна шляхом ручного збору шкідників з рослини, а також зниження поливу. При рясному ураженні рослин можна обробити їх метальдегідом.

В якості профілактики вищенаведених хвороб рекомендується раз в сезон обприскувати листя Оксихлорид міді (в дощову погоду), а при пересадці обробляти рослини Гліокладіном. Ці препарати дозволяють уникнути появи гнилі, борошнистої роси та інших проблем.

висновок

В цілому вирощування братків в наших кліматичних умови-завдання не складна навіть для початківця садівника. Все, що йому потрібно для успішного його проведення: ознайомитися з основними правилами догляду за такими рослинами, а також строго виконувати Догляду процедури під час активного росту квітів. І тоді братки обов'язково стануть яскравою прикрасою вашого саду вже на наступний рік після висадки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама