Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Петунія вирощування і догляд -YavDerevne.ru

Петунії - невибагливі і красиві квіти, які радують своїми яскравими фарбами протягом усього літа до самих морозів Петунії - невибагливі і красиві квіти, які радують своїми яскравими фарбами протягом усього літа до самих морозів. Вони можуть розмножуватися самосівом або посівом відразу у відкритий грунт.

Але для більш раннього цвітіння краще заздалегідь посадити розсаду і висаджувати на клумбу вже готові до цвітіння рослини.

Для вирощування розсади потрібно підготувати пухку і поживну грунтову суміш. Землю слід ущільнити і рівномірно полити, не допускаючи застою води.

Насіння петунії продають двох видів: дрібними і покритими оболонкою. В оболонці знаходяться необхідні для початкового розвитку поживні речовини. Такі гранульовані семяна знаходиться в невеликих капсулах, зазвичай кілька штук, не більше десятка. Гранули крупніше насіння, садити їх набагато легше.

Гранули крупніше насіння, садити їх набагато легше

Дрібних, НЕ гранульованих насіння зазвичай в пакеті знаходиться в більшій кількості.

Дрібних, НЕ гранульованих насіння зазвичай в пакеті знаходиться в більшій кількості

Дрібні насіння петунії рівномірно розсипати по поверхні грунту, не заглиблюючи їх, гранули теж не засипають ґрунтом. Посіяне насіння потрібно акуратно збризнути з пульверизатора, особливо добре потрібно змочити гранули, які повинні зруйнуватися від води.

Коробочку з посіяної петрушкою накрити плівкою, склом або пластикової прозорою кришкою. І поставити в тепле (22 - 23 градуси) місце, обов'язково на світло.

Я свою коробочку помилково прибрала в темне місце і схаменулася тільки на четвертий день. Ось так виглядали мої бідні петунькі, які з усіх сил прагнули схопити хоч трохи світла.

Ось так виглядали мої бідні петунькі, які з усіх сил прагнули схопити хоч трохи світла

Через три - чотири години під люмінесцентною лампою паростки випростались.

Через три - чотири години під люмінесцентною лампою паростки випростались

Потрібно відкривати коробочку для провітрювання, але стежити, щоб грунт не пересохла, адже насіння лежать на поверхні і ще не встигли зачепитися як слід за грунт.

На п'ятий день з'явилося помітно більше проростків. Ті, що проросли вже під лампою виглядають набагато міцніше, вони не так витягнуті.

При появі хороших сходів можна знизити температуру і тримати кришку відкритою довше. Як тільки саджанці добре укореняться, кришку можна прибрати зовсім.

Перші тижні зростання розсади важливо тримати землю досить вологою, при необхідності поливається дуже обережно. Я для цього використовую шприц.

Я для цього використовую шприц

При появі першого справжнього листочка дають грунті злегка підсихати між поливами. Коріння в цей час вже досить великі, можуть тягнути воду з дна. Я трохи відтягаю одну сторону коробочки і тонкою цівкою ллю воду на дно. І так по всіх сторонах, вода по дну рівномірно розподіляється і промачівают всю грунт.

І так по всіх сторонах, вода по дну рівномірно розподіляється і промачівают всю грунт

У минулому році я пробувала проростити насіння петунії на вологій серветці в закритій пластиковій коробочці. Проростають вони добре, але після посадки в землю ростуть дуже повільно, так що з таким способом не варто зв'язуватися.

Тижнів через три при хороших умовах розсаду петунії вже цілком можна пікірувати.
Ось так я розсаджувала підросли петунії в минулому році.
Для розвитку міцних корінців пересаджені рослини потрібно тримати при 20 градусах тепла протягом тижня. Потім температуру можна знизити.

На постійне місце висаджують рослини не надто часто: від 15 до 30 см в залежності від сорту (багатоквіткова, крупноквіткова або ампельна).

Видалення відцвілих граммофончиків сприяє утворенню більшої кількості квіткових бутонів.


Буду вдячна, якщо поділитеся статтею в соціальних мережах:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама