Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка картоплі під агроволокно

  1. Підготовка насіннєвого матеріалу до посадки
  2. посадка картоплі
  3. Догляд за рослинами

Багато людей люблять поласувати ранньою картоплею, але не всі знають, як виростити ранню продукцію на своїй присадибній ділянці

Багато людей люблять поласувати ранньою картоплею, але не всі знають, як виростити ранню продукцію на своїй присадибній ділянці. Сьогодні є досить багато способів вирощування ранньої картоплі найбільш ефективним вважають вирощування бульб під агроволокном.

Підготовка насіннєвого матеріалу до посадки

Для отримання ранньої картоплі його потрібно витягнути з погреба вже в кінці січня на початку лютого. Прогрівати насіння потрібно в теплому (12-15 градусів), світлому приміщенні протягом місяця. Для пророщування краще вибирати ящики до 10 кг. Для рівномірного проростання бульб ящики потрібно переставляти раз в тиждень.

Важливо! Перед пророщуванням картоплі його потрібно перебрати забрати пошкоджені шкідниками і уражені хворобами бульби.

Щоб картопля швидше проростала його можна зволожувати до того ж бульби не будуть втрачати своєї маси. Протягом усього періоду пророщування в приміщенні потрібно регулювати температуру і режим освітлення. Дані фактори заставу отримання хороших проростків. На бульби не повинні потрапляти прямі сонячні промені адже вони знижують схожість картоплі.

Якщо немає власного насіннєвого матеріалу картоплі тоді потрібно його купити. Бажано купувати картоплю за місяць до посадки щоб він не пустив надто великі паростки. Для посадки картоплі на ранню продукцію потрібно вибирати відповідні сорти пристосовані до місцевих умов. Садити можна тільки не уражені бульби з хорошими товстими паростками.

Важливо! Картопля з обламаними паростками пізніше дає сходи і меншу врожайність.

посадка картоплі

З осені потрібно підготувати агроволокно. При виборі агроволокна потрібно враховувати його щільність і ширину. Ширина агроволокна залежить від розміру ділянки. Щільність агроволокна залежить від кліматичних умов де буде висаджуватися картопля.

Період посадки картоплі потрібно розраховувати залежно від погодних умов. Коли немає великих морозів, часто даний період припадає на середину лютого, можна проводити підготовчі роботи і потім саму посадку картоплі. В даний період грунт насичена вологою її досить на весь період до зняття агроволокна. Грунт потрібно скопати даний захід можна провести восени. Далі підготовлену ділянку потрібно накрити агроволокном і залишити запас по краях пів метра. Краї агроволокна бажано чимось прикласти. Зверху ділянки потрібно встановити дуги з плівкою. Готовий парник потрібно залишити на тиждень за цей період грунт встигне добре прогрітися.

Через тиждень можна починати садити картоплю. Потрібно знати плівку і агроволокно. Грунт потрібно розрівняти і сформувати грядки відстань між якими має становити 50 см, тоді можна висаджувати бульби на відстані один від одного 20-25 см. Картоплю треба прикопати можна полити теплою водою. Далі грядку потрібно накрити агроволокном, натягнути плівку і прикопати її краю.

Догляд за рослинами

Після появи сходів потрібно розпушити міжряддя і підгорнути картоплю. Даний захід допомагає боротися з бур'янами і покращує аерацію. Більшість городників для отримання ранньої продукції не хочуть використовувати хімічні препарати, так борються з бур'янами механізованим способом, а саме розпушуванням міжрядь і прополювання. Для боротьби з бур'янами до появи сходів можна обробити грунт Зенкор (0,5 кг на 1 га).

Порада! Вносити гербіцид бажано на вологий грунт, реакція препарату буде швидше і ефективніше.

Періодично рослини потрібно поливати в залежності від вологості ґрунту. Існує два найпоширеніші способи поливу:

  • дощування;
  • крапельне зрошення.

Вибір способу поливу залежить від можливостей городника адже обидва способи ефективні.

Важливо! Ні в якому разі не потрібно допускати перезволоження грунту адже це призводить до розвитку хвороб.

Через два місяці після сходів картоплю можна збирати. Збір картоплі виробляється вручну.

Переваги посадки картоплі під агроволокно:

  1. Можна отримати ранню продукцію картоплі.
  2. Створюються оптимальні умови для росту і розвитку рослин.
  3. Досить висока врожайність молодої картоплі.

недоліки:

  1. Трудомісткий спосіб.
  2. Вимагає додаткових витрат на матеріали.
  3. Ускладнений догляд за рослинами.
  4. Збір врожаю переважно виконується вручну.

Вивчивши всі відгуки по вирощуванню картоплі під агроволокном викладаємо найцікавіші.
Марія «У нашій родині всі люблять поласувати молодою картоплею. Для отримання ранньої продукції переважно висаджуємо картопля під агроволокно. Розмір ділянки у нас невеликий адже картопля використовуємо тільки для власних потреб. Агроволокна нам вистачає на кілька років тому економія значна адже ціна на ранню продукцію досить висока. »

Микола «Уже кілька років саджу картоплю під агроволокно, дійсно урожай можна збирати вже через два місяці після сходів. Того року випробував новий спосіб пророщування картоплі за допомогою нього отримав урожай на тиждень раніше. Суть методу полягає в проращивании бульб у вологому субстраті (перегній, тирса, торф). »

Василь «Важливу роль для отримання ранньої картоплі відіграє правильний вибір сорту. Вдале поєднання всіх складових (сорти, технології) допомагає одержати картоплю в найбільш ранні терміни. »

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама