Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка картоплі по Мітлайдера

  1. Що таке вирощування картоплі по Мітлайдера?
  2. Садимо картоплю по Мітлайдера

Картопля - найцінніша агрокультура, без якої наше життя досить важко уявити. Це один найчастіших овочів на нашому столі, скільки страв без картоплі приготувати просто неможливо! Поживний і ситний, овоч відноситься до найбільш вирощуваних культур на ділянках більшості дачників. Для отримання високого і якісного врожаю картоплі необхідно враховувати безліч чинників. Чи не маловажной є і техніка посадки. Традиційною вважається та схема, при якій на грядці при посадці з'являються рівні ряди. Ми ж розповімо про посадку картоплі за методом Митлайдера.


Що таке вирощування картоплі по Мітлайдера?

Метод Митлайдера підходить для тих ділянок, де місця для грядок зовсім небагато. А тому город доведеться використовувати якомога продуктивніше. Так, наприклад, прихильники цього методу овочівництва запевняють, що, наприклад, зі 150 кв.м. можна зібрати до 700 кг картоплі. Погодьтеся, така кількість важливого овоча більш ніж достатньо для сім'ї.

Отже, якщо говорити конкретніше, грядки картоплі по Мітлайдера виглядають досить вузькими. Між рядами картоплі розташовуються досить просторі міжряддя. При цьому вузькі грядки зазвичай займають третину всієї площі, але врожаю з них отримують на 15% більше. Це досягається завдяки високій освітленості, тепла і достатнього харчування рослини через широких проходів. До речі, метод посадки картоплі по Мітлайдера підходить практично для всіх типів грунтів і кліматичних умов.

Садимо картоплю по Мітлайдера

Розглянемо цей метод докладніше. Для його здійснення важливо правильно підібрати ділянку. Це місце повинно бути добре висвітлюються і рівним. Ділянка треба підготувати, перекопавши його і ретельно очистивши від бур'янів і їх кореневищ. Якщо грунт забита, можна внести пісок і перекопати ділянку, щоб земля стала рихлою. Це все виконується восени.

Розбивка території здійснюється навесні. На кожному з чотирьох кутів ділянки під посадку картоплі необхідно вбити кілок висотою близько півметра. Розбивка ділянки передбачає, що кожна грядка буде шириною в 45 см. При цьому довжини може бути будь-яка. А ось прохід між рядами повинен складати не менше 60 см, в ідеалі близько метра. У вузькі грядки вноситься добрива та перекопують. Для кожного ряду слід сформувати з двох сторін бортики висотою до 10-15 см, щоб надалі при поливі вода витрачалася економно і залишалася в грядках. До речі, дерев'яні бортики дуже ефективні.

Лунки для посадки картоплі за методом Митлайдера потрібно формувати в шаховому порядку щодо центру грядки на відстані близько 30 см один від одного. Глибина лунок повинна становити 8-10 см. У кожну ямку рекомендується внести столову ложку добрива, наприклад, Агровит-кор, Пикса, біогумус і змішати з землею. За методом Митлайдера картопля акуратно кладуть на дно ямки і закопують. Потім грядку потрібно розрівняти.

Надалі посадженого картоплі необхідний правильний догляд. Він полягає у своєчасному поливі, підгодівлі і боротьбі з бур'янами . Полив повинен бути помірним, щоб бульби картоплі не стали водянистими. Однак при цьому потрібно стежити за тим, щоб грунт грядок не пересихала. Якщо грунт пухкий, мульчувати землю не потрібно. Немає необхідності і в розпушуванні і в окучивании.

Підживлення грядок картоплі по Мітлайдера здійснюються при появі сходів, при досягненні рослинами висоти 15 см і перед появою бутонів. Для цього використовуються спеціальні суміші. Суміш №1 готується з 40 г борної кислоти, 5 кг доломітового борошна і вноситься по 100 г на кожен метр грядки. Суміш №2 складається з 500 г сульфату магнію, 600 г амофосу, 1400 г аміачної селітри , 1100 г сульфату калію, 5 г борної кислоти і 5 г молібденової кислоти. На кожен метр грядки вноситься 50 г суміші.

До речі, в таких грядках, крім картоплі, можна вирощувати і інші культури - капусту, моркву, цибулю.

Що таке вирощування картоплі по Мітлайдера?
Що таке вирощування картоплі по Мітлайдера?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама