Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рослини анемони Посадка і догляд у відкритому грунті Фото і відео

  1. Як посадити анемону на розсаду: підготовка грунту і матеріалу
  2. Грунт підійде пухка, суглинна з нейтральним лужним балансом
  3. Як посіяти квіти анемони дивіться на відео:
  4. Бульбові сорти потрібно «розбудити» від зимової сплячки, діставши з місця зимового зберігання
  5. Як посадити квіти анемони
  6. Лунка для бульби становить близько 30-40 см і 15 см в глибину
  7. Агротехніка анемони Догляд за рослинами у відкритому ґрунті
  8. Навесні грунт достатньо зволожений природним шляхом ..
  9. важливо
  10. Порада
  11. Догляд за вітрогонкою після завершення цвітіння
  12. Особливості догляду за анемони
  13. Розрізняють 2 типу анемона ..
  14. Видове різноманіття квітів вертихвістки
  15. Весняні види вітрогонки
  16. Літні, осінні види вітрогонки

Хочете створити на ділянці плавне розгойдування фарб від найменшого пориву вітру - посадіть анемони, багаторічна трав'яниста рослина з чарівними чашечками квітів. У дикій природі можна зустріти на відкритих ділянках помірного клімату.

Садівники полюбили квітка за незвичайні квіти і легкість рухів при подиху вітру. У народі її так і прозвали анемона. Яскравість фарб, вимогливі до догляду рослини сімейства Лютикова дозволяють оживити сад і надати йому динаміку.

Як посадити анемону на розсаду: підготовка грунту і матеріалу

Хочете створити на ділянці плавне розгойдування фарб від найменшого пориву вітру - посадіть анемони, багаторічна трав'яниста рослина з чарівними чашечками квітів

Анемона корончатая посадка на розсаду в домашніх умовах

Аналіз ділянки повинен виявити підходяще місце для рослини. Воно повинно бути просторим, злегка затіненим або тінистим, без протягів. Незважаючи на те, що це «анемона», постійного обдування вона не любить.

Грунт підійде пухка, суглинна з нейтральним лужним балансом

  • Для цього додають в грунт пісок, деревну золу, мульчу з сухого листя і перегній.
  • Коренева система не терпить щільних складів. Тому протягом літа кілька разів потрібно рихлити землю і додавати мульчуючі тирса, камінчики, пісок. Гіллясті коріння вимагають великого надходження кисню.
  • Іноді досить прополки, щоб забезпечити приплив свіжого повітря до коріння. Використовувати інструмент для розпушування потрібно з обережністю, щоб не пошкодити тендітні коріння.

Розмножується анемона за допомогою бульб, кореневищ і насіння. Найпоширенішим способом вважається бульбової у весняній і кореневищами у літньої. Насіннєвий використовують рідко, так як вимагає особливого догляду, а схожість насіння близько 25%. Незважаючи на складності насіннєвого вирощування, садівники іноді його використовують, щоб вивести здорові міцні кущі.

Незважаючи на складності насіннєвого вирощування, садівники іноді його використовують, щоб вивести здорові міцні кущі

Квіти анемони посадка і догляд в домашніх умовах

Насіннєвий спосіб.

  • Для збільшення схожості насіння використовують метод стратифікації, іншими словами залишають на холоді.
  • В умовах сніжних зим це можна зробити природним шляхом. З осені залишити насіння в ящиках, укривши сухим листям і снігом, а навесні дати насінню прорости. підвищить схожість промисловий активатор росту для універсального використання. Замочити відповідно до інструкції, залишити на добу перед осінньої посадкою.

Як посіяти квіти анемони дивіться на відео:


Підросли і зміцнілі паростки висадити на постійне місце, забезпечивши сприятливі умови: тепло, неяскравий світло, достатня кількість вологи. «Дорослими» цветоносами стають на третій сезон, тому потрібно запастися терпінням. Буяння фарб і трепет пелюсток того варті.

Бульбові сорти потрібно «розбудити» від зимової сплячки, діставши з місця зимового зберігання

  • Щоб прискорити зростання і отримати пишне цвітіння, потрібно бульби проростити.
  • Для цього можна на кілька днів поставити в воду.
  • Коли з'являться паростки посадити в горщики з живильним грунтом. Так пророщують до відступу снігового покриву.
  • Потім висаджують на клумби.
  • Через місяць буде розкішний букет з ніжних весняних квітів.

Пізнавальне відео як проростити бульби анемони:

Порада. Щоб прискорити проростання, можна бульби обернути вологою м'якою тканиною, змоченою розчином Епін, помістити в поліетиленовий пакет на 6 годин. Безповітряний тепле простір швидко виводить рослина з анабіозу, їх можна відразу висаджувати на клумбу.

Як посадити квіти анемони

Квіти анемони фото посадка

Труднощі можуть викликати бульби, особливо якщо раніше не було досвіду з бульбовими рослинами. Бульби після набрякання матимуть горбки-нирки, саме вони повинні прорости із землі. Якщо виникають сумніви, то можна орієнтуватися за формою бульби: верхівка плоска, низ - гострий. Висаджувати потрібно вістрям вниз, а плоскою частиною вгору. Якщо з'явилися паростки (білі, зелені або червоні точки, петельки або ниточки), то процес спрощується. Їх потрібно помістити вгору (це не коріння).

Лунка для бульби становить близько 30-40 см і 15 см в глибину

Велика ямка потрібна, щоб було комфортно кореневій системі, кисень з повітря міг безперешкодно надходити до коріння. Так квіти будуть більшими, а листя яскравіше, рясніше і більш насиченим. Кожну лунку пролити теплою водою, посипати перегноєм, мульчею, якщо потрібно, золою. Так буде підготовлена ​​живильне середовище.

Готовність розсади до висадки визначається за кількістю справжніх листків. Їх має бути не менше 4. Стебло стійкий висотою близько 15 см, можливо менше. Краще для паростків підібрати тінисте безвітряної місце. ще ослаблена розсада потребує постійного контролю і турботи. Свої перші квіти вони дадуть тільки через 3 роки.

Порада. Якщо збираєтеся висаджувати розсаду восени, то від заморозків посадку слід укрити хвойним гіллям або сухим листям.

Агротехніка анемони Догляд за рослинами у відкритому ґрунті

Анемона ніжна квіти анемона догляд

Процес вирощування анемони стандартний і знайомий будь-якому любителю квітника. Не залишати розсаду без води, забезпечувати постійно зволожений грунт, особливо в період формування бутонів. Добре мульчувати грунт не дозволяє воді застоюватися, що добре позначається на кореневій системі. Немає гнилі, небезпечних шкідників - слимаків, не ростуть вологолюбні бур'яни.

Навесні грунт достатньо зволожений природним шляхом ..

  • тому поливу 1 раз в тиждень достатньо для активного зростання і цвітіння.
  • Влітку полив тільки в посушливу погоду.
  • Для середньої смуги досить поливати вранці або ввечері до періоду сильної активності сонця.
  • Вода може бути холодною, але краще теплою, щоб не пошкодити коріння. Відмінно підійде дощова вода.

Анемона де Каєн посадка і догляд

Прополка забезпечує приплив кисню до коренів, залишаються поживні речовини. Краще боротися з бур'янами у вологу прохолодну погоду, коли грунт з легкістю віддає коріння бур'яну. То чи не буде завдано шкоди для квітки. Якщо клумбу атакували бур`яни з довгими корінням, то слід перекопати всю зону, пересадивши квіти анемони на новий тимчасовий місце.

важливо

Чи не використовувати хімічні засоби для боротьби з бур'янами. Коренева система розгалужена, дрібна, тендітна і слабка, може вийти хімічний опік.

Підживлення Анемоні потрібна протягом усього періоду вегетації: при посадці, зростанні і цвітінні, для зимової «сплячки». Особливо вимогливі до живильному середовищі під час цвітіння. Відмінно підійдуть рідкі добрива. Можна підібрати універсальні засоби з асортименту садової промисловості або приготувати самостійно.

Порада

Квіти не витримують дії свіжого гною, тому слід уникати застосування не перепрілої органіки.

Боротьба зі шкідниками полягає в обприскуванні спеціальними розчинами і знищення. Від слимаків та равликів допомагає розчин метальдегида, а мильний розчин допоможе від попелиці. Якщо в грунті помічена нематода, то позбутися без наслідків не вийде. Уражені рослини знищуються, а грунт підлягає заміні.

розмноження можна здійснювати не тільки бульбами і насінням, а й розподілом кореневища. Для цього кущ потрібно поділити так, щоб була хоча б одна нирка 5-7 см. Відростки з кореневищем висаджують на нове місце, дотримуючись такі ж процедури, що і при висаджуванні бульб.

Догляд за вітрогонкою після завершення цвітіння

Анемони фото квітів

В умовах суворої холодної зими бульби можуть замерзнути, тому радять викопувати на зберігання в прохолодний підвал або овочеву яму. Перед викопуванням зрізають всю бадилля, бульби залишають підсохнути на добу в провітрюваному приміщенні, наприклад, веранда або горище. Щоб бульби не засохли і не втратили форму, їх поміщають в ящик з торфом, тирсою або піском.

Легка атлетика з кореневищами НЕ викопують, але вкривають ялиновим гіллям або покривним матеріалом. Після засипають снігом. Високі кущі зрізають до землі, щоб уникнути вимерзання.

Прикрашайте сад, піклуйтеся про нього, а він скаже спасибі яскравими фарбами.

Особливості догляду за анемони

Квітка анемона многорассеченная

Сортове різноманіття налічує близько 160 найменувань, і всі мають свої особливості вирощування. Одні люблять тепло, цвітуть тільки в літній період, іншим важлива поживна підгодівля для рясного цвітіння. А деякі невибагливі до грунту і можуть радувати око без всякого догляду.

Розрізняють 2 типу анемона ..

з бульбами і кореневищами. Залежно від того, який тип рослини, використовують комплекс заходів по догляду. Перш ніж вибрати вид, необхідно ознайомитися з перевагами кожного виду. Так квітка буде приносити очікуваний пишність цвітіння.

Для кущів анемони з кореневищами умови вирощування можуть бути будь-які. Вони невибагливі в догляді, не вимагають частого поливу, але в посуху поживна волога необхідна всім. Стійко переносять зимові морози в землі, якщо добре укрити сухим листям і снігом.

Для бульбових сортів анемони потрібні свої особливості вирощування, невиконання яких може згубно позначитися для рослини. Воно не буде цвісти і може замерзнути. Чи не переносять зимові холоди, бульби зберігають в сухому прохолодному місці, наприклад підвал або овочева яма.

Чи не переносять зимові холоди, бульби зберігають в сухому прохолодному місці, наприклад підвал або овочева яма

Квітка анемона посадка і догляд

Для анемони потрібно:

  • обов'язкова підгодівля для пишних квітконосів: мінеральні добрива восени, органічні під час посадки і цвітіння;
  • полив в посушливу погоду, інакше не зможуть утворитися бутони, листя почнуть опадати;
  • розмножувати краще в середині весни, коли паростки починають з'являтися і досягають 5-7 см.

Не забувайте про обробку від комах-шкідників. Якщо на ділянці багато плодових кущів, то, можливо поява мурах і попелиці. Вони згубні для квітів, так як забирають живильне середовище, заважають нормальному росту.

Видове різноманіття квітів вертихвістки

Анемони посадка і догляд у відкритому грунті

Диких і окультурених анемона стільки багато, що садівники збилися з ліку. Деякі вибрали для себе певні сорти, за інші не беруться. Адже різний сорт і вид вимагає свого відходу, що не завжди зручно.
За часом цвітіння виділяють:

  • весняні з коротким циклом життя (цвітуть у травні, а в червні йдуть в сплячку до наступного цвітіння);
  • літні (ще називають осінні) цвісти починають в кінці літа і до перших осінніх заморозків, коли температура падає нижче -1-5 ° С

Весняні види вітрогонки

Анемона ніжна Вітрогонка ніжна фото

Анемона ніжна. Висотою всього 5-10 см трав'яниста рослина з бульбові повільно розростається кореневищем. У своєму сортовому арсеналі є ніжні пастельного кольору і махрові сорту . На весняній клумбі часто можна зустріти блакитну, бежеву, білосніжну, кремову, бузкову, рожеву анемону ніжну.

Анемона дібровна анемона дібровна

Анемона дібровна. У висоту досягає 20-30 см. Добре поєднується з іншими рослинами, утворюючи дме з однолітниками в одній клумбі. Кореневище крихке членисте, добре розростається. Тому краще захистити суцільними пластинами зону росту. Квіти відрізняються своєю невибагливістю. Незважаючи на свій непоказний вигляд, приносять багато радості в весняний сад.

Анемона лютічная фото

Анемона лютічная. У висоту невелика - 20-25 см з дрібними квітками діаметром до 2 см. У дикій природі частіше білого кольору. Коріння гіллясті, з численними відростками. В культурних сортах можна зустріти бузкові, блакитні та рожеві екземпляри. Головна особливість - може рости в будь-якому грунті на будь-якому місці. За це полюбилася ландшафтними дизайнерами.

Літні, осінні види вітрогонки

Анемона японська осіння

Анемона японська. Витончений кущ з декількома квітконосними стеблами . Висотою не більше півметра, якщо дотримуватися потрібні пропорції підгодівлі і поливу. Інакше анемона не досягне своєї сортовий висоти. Популярні серед садівників сорту: «Принц Генріх» яскраво-рожевого кольору, бордова «Паміна».

Анемона гібридна Паміна

Анемона гібридна. Високоросла рослина з міцною кореневою системою. Відмінно переносить морозні зими, якщо добре вкрити коріння, а зелену частину зрізати. Популярні сорти: Хонорені Джоберті (Honorene Jobert) з простими білими або рожевими квітами, Профьюжн (Profusion) яскравого насиченого темно-бордового кольору, Королева Шарлотта (Queen Charlotte) з незрівнянними яскраво-рожевими напівмахрових квітами.

Анемона корончатая фото

Анемона корончатая. Дивує своєю здатністю цвісти двічі за теплий період: на початку і наприкінці літа до середини осені. Її стебло відрізняється міцністю, він стійкий до сильних поривів вітру. Висотою сорти корончатой ​​анемони досягають півтора метрів у сприятливих умовах. Квіти мають соковиту забарвлення: червону «Дон Жуан», блакитну «Лорд Джим», «Містер Фокін». На кущі збирається до декількох десятків кольорів з різними відтінками. Все залежить від розташування: з північної сторони кольору більш насиченим і яскравіше, а там, де яскраве сонце - світлі відтінки.
Для створення гармонійно квітучої клумби краще використовувати кілька сортів і видів анемона. Тоді можна створити композицію, яка буде цвісти з ранньої весни до пізньої осені.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама