Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що являє собою іпомея, особливості вирощування з насіння, посадки і догляду за квіткою, поради садівників

  1. характеристика іпомеї
  2. види іпомеї
  3. Вирощування іпомеї з насіння
  4. посадка іпомеї
  5. догляд
  6. Шкідники і хвороби
  7. Збірка насіння іпомеї
  8. Іпомея після цвітіння

іпомея   являє собою витка рослина іпомея являє собою витка рослина. Її часто вирощують в саду або на балконах. Вона задоволена невибаглива, добре переносить перепади температур і зміну клімату. Вона дуже популярна через своїх декоративних функцій. Посадка і догляд не представляє складнощів. Вирощується в основному в середній смузі Росії.

характеристика іпомеї

Інша назва цієї рослини - берізка. Вона дуже красива, але є отруйним квіткою. Листя у неї бувають у формі сердечок або воронкоподібні.

Найпоширеніший забарвлення квіток:

  • Малиновий.
  • Синій.
  • Фіолетовий.
  • Білий.
  • Рожевий.
  • Пурпурний.
  • Блакитний.
  • Смугастий.

Цвісти починає в середині липня і до осені. Її особливістю є висока світлочутливість, при поганому освітленні квітки закриваються, а в похмуру погоду можуть навіть і не розкритися.

види іпомеї

Найпопулярнішими видами іпомеї в нашій країні вважаються такі:

  • Каїрська.
  • Пурпурова.
  • Ніл.
  • Триколірна.
  • Плющевидная.
  • Лунноцветущая.
  • Квамокліти.

Вирощування іпомеї з насіння

Іпомею вирощують з насіння, які володіють схожістю навіть після чотирьох років з моменту збору Іпомею вирощують з насіння, які володіють схожістю навіть після чотирьох років з моменту збору. Висівають насіння в субстрат в середині травня, але перед цим у них спеціально порушують оболонку (скарифицируют) або замочують у воді на добу, щоб вони набрякли. Якщо вони не набухають, оболонку насіння проколюють голкою і знову замочують.

Кожен вид іпомеї вирощується в певному субстраті, тому складу грунту приділяють особливу увагу. Види африканського походження вирощують в грунті, що застосовуються для сукулентних рослин, обов'язково з додаванням дрібного керамзиту. Американські сорти не люблять грунт такого складу, тому для них складають суміш з перегною листя, з додаванням торфу, коксового волокна, вермикуліту і дрібного керамзиту.

Висаджують насіння в невеликі стаканчики з субстратом по кілька штук в кожен. Обов'язково потрібно накрити плівкою або склом для створення невеликого парника. Полив здійснюють по мірі необхідності, обов'язково потрібно провітрювати, прибирати накопичився конденсат, дотримуватися температурного режиму, який повинен бути в межах двадцяти градусів. Якщо все робити правильно, сіянці з'являться днів через десять.

Після того як сіянці досягнуть у висоту 15 сантиметрів, необхідно до основи паростка прив'язати шнурок, а другий кінець відтягнути вгору і закріпити, по ньому через невеликий проміжок часу буде дертися в'юн. У міру підростання розсади її необхідно пересадити в більшу ємність способом перевалки, інакше коріння можуть оголитися і пошкодитися. Для отримання більшої кількості бічних пагонів, розсаду прищипують.

посадка іпомеї

Висаджувати розсаду у відкритий грунт починають в кінці травня-початку червня Висаджувати розсаду у відкритий грунт починають в кінці травня-початку червня. Грунт до цього часу добре прогрілася, нічні заморозки вже не очікуються, які можуть згубно вплинути на молоді рослини.

Для пересадки молодих пагонів використовується спосіб перевалки, їх розсаджують на відстані в 20 сантиметрів один від одного, встановлюючи над ними опору у вигляді решітки з прутів або натягнутою волосіні.

Також можна вирощувати іпомею з насіння, висіваючи її у відкритий грунт. Зазвичай таке робиться в травні, коли мине загроза нічних заморозків. Місце має бути сонячне і добре захищене від вітру. Лунки також роблять на відстані 20 сантиметрів один від одного, в кожну кладуть по 2-3 насінини.

догляд

При вирощуванні іпомеї, за нею необхідно правильно доглядати. Догляд включає в себе наступні етапи:

  • Регулярний полив.
  • Підживлення.
  • Обрізка.

Полив іпомеї здійснюють систематично, не дуже рясно, щоб вода не застоювалася в корінні. З травня по серпень поливають іпомею, не чекаючи, коли грунт підсохне, а з вересня - обов'язково грунт повинен підсохнути.

Підгодовують рослина в період активного росту кожні 2-3 тижні, використовуючи добриво для декоративних квітів. Вносити потрібно тільки правильно розраховану кількість добрива, інакше його надлишок часто призводить до активного формування листя, але рослина цвісти не буде.

Періодично іпомею потрібно обрізати. Восени її приводять в порядок перед зимівлею, видаляючи хворі або пошкоджені пагони. Навесні за допомогою обрізки кущ проріджують.

Іпомея зростає дуже швидко. При вирощуванні для неї обов'язково роблять опору, щоб вона за неї чіплявся.

Рослина не переносить низькі температури. Якщо вона опуститься до +4 градусів, то листя в'януть, а при нульовій температурі кущ гине.

Шкідники і хвороби

Хвороби іпомеї:

  • Грибкові захворювання.
  • Вірусні захворювання.
  • Фізіологічне захворювання.

Грибковими захворюваннями іпомея заражається через грунт, особливо якщо вона постійно сильно перезволожений. Можна видалити підгнилі місця і обробити рослина фунгіцидом, але коренева і стовбурова гниль лікуванню не піддається, кущ необхідно знищити.

Вірусні захворювання теж не виліковуються, тому хвору іпомею спалюють, щоб не заразити здорові екземпляри.

Фізіологічне захворювання (білий набряк) виникає через те, що занадто часті поливи поєднуються з високою вологістю повітря і низькою температурою. В результаті на листках з'являються пухирі та шишки, які поступово стають коричневими. Через деякий час листя опадає. До цього захворювання схильні рослини, вирощувані в теплиці або квартирі.

Основними ворогами іпомеї є попелиця і павутинний кліщ. Попелиця знищується за допомогою обробки рослини мильною водою, а павутинний кліщ не терпить холодну воду. Ці методи дієві лише в тому випадку, якщо шкідники виявлені відразу. При більш пізньому їх виявленні способи боротьби включають в себе застосування системних інсектицидів.

Збірка насіння іпомеї

Збирають насіння зазвичай з другого і третього бутона Збирають насіння зазвичай з другого і третього бутона. Після того як квіти зав'януть, на їх місці повинна утворитися коричнева коробочка, після висихання вона повинна трохи відкритися. Насіння висипають з коробочки в паперовий пакет. Робити це необхідно дуже обережно, тому що насіння досить отруйні і ними можна сильно отруїтися. Схожість сухого насіння зберігається протягом чотирьох років.

Іпомея після цвітіння

Іпомея є однорічним рослиною. Восени, коли листя опаде, стебла обрізають, а землю перекопують, видаляючи кореневище. Наступної весни з насіння виросте інша іпомея.

Таким чином, вирощування і догляд за іпомеєю не являє собою нічого складного.

Красиві кущі іпомеї

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама