Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

СОРТИ І ВИРОЩУВАННЯ КУКУРУДЗИ

Однією з основних культур світового землеробства є кукурудза Однією з основних культур світового землеробства є кукурудза. Дана культура застосовується для різних цілей: близько 20% зерна йде на продовольство, 2/3 всього врожаю на корм тваринам, 15-20% використовують для технічних цілей.

Із зерен кукурудзи виготовляють крупу, консерви, борошно, пластівці, етиловий спирт, крохмаль, пиво, декстрин, цукор, масло, мед, сиропи, патоку, вітамін Е. Так само маточкові стовпчики використовують в медичних цілях. У технічних цілях застосовують стебла, листя і качани, для отримання лінолеуму, пластику, активованого вугілля, паперу, віскози, штучної пробки і ін.

Найбільшою силосної культурою є кукурудза, а її зерно - значущим кормом. Дана культура затребувана у вигляді зеленого корму. Крім того, сухе листя, стрижні, качани, стебла, йдуть на корм худобі.

Ця культура теплолюбна, при температурі грунту від 8 ° C зерна починають проростати. Інтенсивно зростає при середньодобовій температурі 20-23 ° C, в разі якщо вона спускається до 10 ° C, то зростання культури швидко припиняється. При заморозках до -3 ° C, зерна втрачають свою схожість. Гібридам також потрібен певний температурний режим, як і звичайних видах кукурудзи.

Кукурудзі потрібно інтенсивне сонячне освітлення, так як вона світлолюбна, особливо це потрібно на початкових етапах росту. При загущенні посівів урожайність знижується.

Виведено чимало всіляких видів і гібридів кукурудзи ранніх строків дозрівання. Для вирощування на зерно рекомендовані ранньостиглі і середньостиглі гібриди. На силос набагато краще застосовувати високорослі і пізньостиглі сорти кукурудзи, так само облиствені сорти і гібриди.

Сорти і гібриди кукурудзи

Кубанський ранньостиглий гібрид являє собою среднерослое рослина, яка росте до 150 сантиметрів у висоту, качани товсті, веретеновідние, до 30 сантиметрів завдовжки.

Гібрид Кубанський КХА4031 рекомендується садити на зерно і силос.

Атлет 9906770 це пізньостиглий гібрид, який прекрасно підходить для присадибних ділянок та невеликих фермерських господарств. Цей гібрид високорослий, досягає 220-250 сантиметрів у висоту. У цього виду качани циліндричної форми довжиною до 20 сантиметрів. Його застосовують для варіння, консервування та на силос.

Ауріка - досить ранній гібрид цукрової кукурудзи. Середньоросле рослина має високими смаковими якостями. На якому виникне 2 качана, довжиною по 20 сантиметрів. Найбільш поширений цей гібрид на території України і Молдови.

Віола - надзвичайно ранній гібрид, слабокустістий, середньорослий. Початки у вигляді конуса довжиною 19 сантиметрів.

Золоте руно - ранній гібрид, що володіє високоврожайними властивостями. Рослина середньоросле, слабокустістое. Початок у вигляді конуса довжиною 20 сантиметрів, призначений для продуктових і кормових цілей.

Перли високоврожайний середньоранній гібрид вдає із себе високоросла рослина, яке відразу формує 2 качана у вигляді конуса довжиною 18-20 сантиметрів. Цей гібрид підходить для застосування, як в свіжому, так і в консервованому вигляді.

Саратовська цукрова - це скоростиглий вид, який представляє собою среднерослое рослина, яке так само стійко до похолодань і посухи. Довжина качана становить від 14 до 18 сантиметрів, врожайність середня.

вирощування кукурудзи

Кукурудзу на зерно рекомендується вирощувати на чорноземних, заплавних, каштанових, темно-сірих суглинних і супіщаних грунтах. Вирощування кукурудзи на силос бажано проводити на осушених торф'яно-болотних і дерново-підзолистих грунтах.

Найкращими попередниками для кукурудзи вважаються озимі, картопля, зернобобові та ярі культури. Кукурудзу можна садити пару років на одному і тому ж полі при збільшеному внесення добрив.

Грунт потрібно обробляти з урахуванням особливостей даної кліматичної зони. Восени слід провести лущення після збирання попередника, а так само зяблеву оранку.

Продати кукурудзу фуражну можна за допомогою дошки оголошень від Агротендер.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама