Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи формування томатів у відкритому грунті

  1. час формування Правильно починати форміровку кущів томатів на початку червня, тому що з молодого...
  2. детермінантні сорти
  3. індетермінантні сорти
  4. супердетермінантние сорти
  5. Відео "Формування помідорів"

час формування

Правильно починати форміровку кущів томатів на початку червня, тому що з молодого віку пасльонові утворюють в пазухах листків бічні пагони. Саме їх найкраще видаляти, щоб рослина не розтрачувати корисні речовини на непотрібне побегообразованіе. Правильно починати форміровку кущів томатів на початку червня, тому що з молодого віку пасльонові утворюють в пазухах листків бічні пагони

Перше пасинкування проводиться через два тижні після висадки помідор. Далі, щоб не допустити переростання пазушних пагонів, процедуру пасинкування проводять з періодичністю 10-12 днів. Для посадки помідорів, як правило, вибирають сонячне місце, яке захищене від холодних вітрів. Варто уникати досить сирих ділянок. Також варто врахувати, що пасльонові дуже вимогливі до складу грунту.

Висаджувати розсаду у відкритий грунт відбувається, коли виключається загроза заморозків. При посадці розсади видаляється частина листя для того, щоб вона краще вкоренилася.

Не тільки добре удобрений відкритий грунт, а й вдале формування куща, дозволить вам отримати бажаний результат, який виправдає ваші очікування. Такий процес необхідно проводити для того, щоб позбавити рослину від зайвої зеленной маси, і направити його силу на плодоношення. Формування рослини проводять в залежності від кліматичних умов регіону. Не тільки добре удобрений відкритий грунт, а й вдале формування куща, дозволить вам отримати бажаний результат, який виправдає ваші очікування

формування томатів

Якщо не контролювати зростання пасльонових, то вони можуть на вашій грядці утворити джунглі, адже кожен стебло росте в висоту, а в пазусі кожного аркуша утворюються пасинки. У свою чергу кожен пасинок утворює новий стебло з квітами. І якщо ви думаєте, що таким чином у вас буде багато помідор, то помиляєтеся.

Формування кущів може залежати від багатьох причин, але визначальною причиною є тип зростання певного виду. Тому все пасльонові підрозділяються на сорти: детермінантні, індетермінантні і супердетермінантние.

У високорослих сортів дозволяється залишати по одному-три стебла. Здавалося б, формувати кущі помідор нескладно, але все ж дана процедура вимагає певних знань і навичок, і їй необхідно приділяти час, якщо ви бажаєте досягти результатів. Варто відзначити, що низькорослі сорти не особливо потребують пасинкування. Існує певна схема, що дозволяє формувати рослину в залежності від сорту.

Слід знати, що для високорослих томатів, як правило, потрібно залишати один стебло, на якому буде приблизно сім-вісім квіткових кистей. Добре буде розвиватися той пасинок, який буде залишений під першою квіткової пензлем. Формування кущів вимагає видалення нижніх листків. Це необхідно робити до тих пір, поки між листям і грунт не буде відстані в 30 см. Таке видалення листя допоможе уникнути захворювання рослини грибковими інфекціями і забезпечить циркуляцію повітря.

Після того, як ви сформували сім - вісім кистей, необхідно прищипнуть верхівку, таким чином, обмежується ріст рослини. Верхівку слід прищипнути так, щоб над кожною пензлем було по два листки. Це забезпечить приплив поживних речовин до плодів.

детермінантні сорти

Відмінною особливістю детермінантних сортів пасльонових вважають те, що у них досить низько знаходиться перший суцвіття. Після висадки у відкритий грунт таких пасльонових сортів, квіткова кисть формується після 5-7 листа. Самі суцвіття розташовуються через 1-2 листи. Відмінною особливістю детермінантних сортів пасльонових вважають те, що у них досить низько знаходиться перший суцвіття

Детермінантні сорти помідор від інших сортів відрізняються тим, що у них припиняється ріст після утворення 4-5 кистей. Але, з огляду на біологічні особливості, на головному пагоні можуть і далі утворюватися суцвіття. Існує певний спосіб формування, а саме-необхідно перевести точку росту на бічний пагін, і це значно збільшить період плодоношення. Рекомендується поєднати перший пасинкування з підв'язкою рослин на опори, щоб встигнути прибрати всі непотрібні пасинки до того, як зацвіте перша кисть. Найкраще пасинки прибирати руками, поки їх довжина не перевищує 4-5 см.

Такі томати є вигідними для вирощування у відкритому грунті, так як вони можуть рости не тільки на півдні, але і в східних регіонах.

індетермінантні сорти

Індетермінантні сорти відрізняються необмеженим ростом основного стебла, і, як правило, вони формуються за все в один пагін. Для досягнення високої врожайності, бічні пагони видаляються. Перша кисть у них повинна бути досить високо, а саме над 10-12 листом. Зазвичай зростання пасинків починається після появи першої квіткової кисті. Рекомендується на цьому пасинка залишити одну квіткову кисть, і після його прищипнуть, але не варто забувати, що над кистю треба залишити пару листя. Пасинкування проводиться виходячи з активності росту рослини, але не рідше ніж раз на тиждень.
Індетермінантні сорти відрізняються необмеженим ростом основного стебла, і, як правило, вони формуються за все в один пагін

супердетермінантние сорти

Ця група пасльонових характеризується слабким зростанням, а саме не більше 60 см, і скоростиглістю. Найперше суцвіття з'являється після 6-7 листа, всі наступні - через кожен наступний лист. Після появи третього - четвертого суцвіття, як правило, обмежується ріст пагонів. Ця група пасльонових характеризується слабким зростанням, а саме не більше 60 см, і скоростиглістю

Формувати супердетермінантние сорти можна декількома способами:

  1. В один стебло. У цьому випадку видаляються всі бічні пасинки за 30-35 днів, до останнього врожаю
  2. У два стебла. В такому випадку другий стебло можна отримати з пасинка, який розташовується в пазусі під першим суцвіттям.
  3. У три стебла. Якщо другий стебло утворюється з-під першого суцвіття, то відповідно третій - з пасинка листа під другим суцвіттям.

На закінчення, варто звернути увагу на те, що всі роботи, пов'язані з виломлюванням і прищипуванням листя, рекомендується здійснювати в теплу і сонячну погоду, так як ранка від прищипування швидко засихає, і це зменшує ймовірність того, що туди потрапить інфекція.

Відео "Формування помідорів"

У цьому ролику відео інструкція по формуванню томатів у відкритому грунті. Подивившись запис, ви дізнаєтеся, як правильно пасинкувати томати і як видаляти листя.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама