Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Способи посадки огірків: оригінальні ідеї вирощування на грядках з фото і відео

  1. Як виростити огірки, різноманітність пристосувань
  2. Як посадити огірки
  3. особлива методика

Огородник, який щорічно висаджує на своїй ділянці овочі, знає різні способи посадки огірків. Для оригінальних грядок можуть бути використані різні підручні матеріали.

Як виростити огірки, різноманітність пристосувань

На зміну стандартним способам посадки і вирощування овочевих культур приходять нові, сучасні і більш зручні методи.

При виборі оригінальних способів вирощування огірків потрібно враховувати деякі особливості, про які йде мова в наступних описах.

  1. Незвичайні способи вирощування огірків в пакетах або мішках для сміття побудовані за принципом вертикальної грядки.

Вибирати потрібно тільки щільні мішки. Посадка займе мало місця, за огірками легко доглядати, а плоди починають достигати раніше терміну. Покроково можна описати хід роботи в такий спосіб.

  • Для виготовлення поливальної системи знадобляться три пластикові трубки, по всій площі яких потрібно виконати отвори.
  • Приготований мішок повністю набивають грунтом, а посередині встромляють дерев'яний кілок. На верхньому краю палиці вбивають кілька цвяхів, до яких потім будуть прив'язуватися мотузки.
  • Навколо дерев'яного кілка вставляють пластикові трубки.
  • Потрібно зробити кілька невеликих надрізів на пакеті з одного боку.
  • В один мішок садять не більш трьох саджанців огірків.

В один мішок садять не більш трьох саджанців огірків

Через пластикові трубки вливають воду для поливу огіркових грядок, а за допомогою бічного надрізу визначають ступінь вологості грунту.

Як тільки на огірках з'являться вусики, потрібно встановити навколо мішка стовпи. Від них простягають товсту мотузку до дерев'яної палиці, розташованої посередині грунту в мішку.

  1. Серед незвичайних ідей не останнє місце займає посадка огірків в відра. Щоб виростити огірки в відрі потрібно знати кілька правил.

Для посадки огірків в відра підходять слабоветвістие і кущові сорти. У них не багато кореневих відгалужень і тому не вимагають багато місця. Головне, щоб відро не було менше обсягу 5 літрів. Матеріал може бути будь-хто. Обов'язково потрібно зробити дренажні отвори на дні ємності. Вирощували огірок в відрах в теплиці виходить соковитим, хрустким, без натяку на гіркоту.

Вирощування огірків в відрах має свої переваги. Відро можна завжди перемістити в інше, більш вдале місце або зовсім прибрати з грядки, якщо йдуть проливні дощі або заморозки. Огірки рідко піддаються хвороб і шкідників, плоди завжди чисті і їх зручно збирати.

У підготовлені лунки в відрах висівають по 2-3 зернятка. Як тільки у саджанця почнуть розгортатися листя і з'являтися вусики, над відром встановлюють дуги або іншу опору.

  1. У відкритому грунті можна скористатися і іншою ідеєю для вирощування огірків. Можна посадити огірки в непотрібні шини.

У вирощування огірків в покришках є свої переваги. У піраміді з коліс створюються всі необхідніше умови для вирощування огіркових грядок. У шинах добре зберігається тепло, займають мало місця, можна розташувати в будь-якому зручному місці і немає необхідності удобрювати цілу ділянку. Подібний варіант посадки можна використовувати і для тепличних сортів огірка.

Спочатку потрібно визначитися, куди поставити конструкцію. Під шинами обов'язково потрібно постелити картон або папір, щоб трава не проростала всередині. Спочатку встановлюється перша шина і в неї вкладається дренажний матеріал, добре підходять сухі гілки дерев. Зверху присипають грунтом.

На першу шину кладуть другу і заповнюють її сухою травою, а також харчовими відходами, які будуть служити хорошим добривом. Знову присипають землею. Третю шину заповнюють перепрілим гноєм, наступним шаром буде безпосередньо сам грунт.

По колу роблять лунки і сіють по дві насінини. При вирощуванні огірків в колесах відзначається хороша схожість, рослина менше хворіє. Якщо погода прохолодна, то можна накрити розсаду огірків плівкою.

  1. Компактним варіантом є варіант з ящиками.

Щоб виростити огірки в ящиках багато місця не треба. Беруть звичайні дерев'яні ящики, вистилають дно плівкою, в якій роблять кілька отворів. Наступним шаром виступає пісок (4,5 см). Після цього потрібно визначитися з постійним місцем в городі, щоб не перетягувати важкий ящик.

Після розміщення ящика, його засипають звичайної землею. Можна верхній шар грунту змішати з перепрілим гноєм. Приготовлені лунки поливають водою і сіють по дві насінини. Обов'язково потрібно прив'язати вертикально мотузки, щоб батоги огірків тяглися вгору.

Обов'язково потрібно прив'язати вертикально мотузки, щоб батоги огірків тяглися вгору

  1. Вирощувати огірки можна на мінеральній ваті.

Це особливий матеріал у вигляді кубиків, який дозволяє зволожувати і дренувати кореневу систему огірків . Корінь саджанця в достатній кількості отримує кисень, вологу і поживні елементи.

Ширина кубика повинна бути приблизно 25 см, висота близько 8 см. На кожен кубик садять два саджанця. Для розсади огірків використовують кубики менших розмірів.

Для розсади огірків використовують кубики менших розмірів

Як посадити огірки

Вирощують огірки двома основними способами: горизонтальних і вертикальних. При горизонтальній посадці огудина стеляться по землі, а при вертикальній - вгору по встановленої опорі.

Деякими городниками пропонується цікаво садити огірки у вигляді ялинки. При посадці огірків ялинкою, грядку роблять круглої форми (діаметр приблизно 1,5-2 метри). Круглу грядку перекопують, для утеплення в траншею укладають сіно і присипають землею.

Розсаду огірків на ділянці на дачі висаджують на відстані 45 см. Біля кожного саджанця вбивають дерев'яний кілок. Через 2,5 тижні приступають до підв'язування. У центр круглої грядки вбивають трубу, на кінці якої гачки. Потім натягують шпагат або товсту мотузку від кілочка близько саджанця до гачка. Виходить ялинка або подобу піраміди.

Якщо огірки посаджені ялинкою, то всі частини рослини отримують вільний доступ сонячного світла і повітря. Огіркові грядки вимагають мінімального догляду. Бур'яни з'являються зрідка, шкідники та хвороби, судячи з відгуків, турбують дуже рідко. Вирощені плоди зручно збирати.

Для розведення овочів городниками використовується і інший незвичайний спосіб вирощування огірків. У тепличних умовах будують фінські ковбаски - конструкцію з двох довгих дощок і рейок між ними. На відстані 30 см пропускають хомути. Виходить подовжений ящик, який застеляють плівкою з напуском по сторонам.

З досвіду овочівників: «Вирощую огірки методом фінських ковбасок не перший рік. На дно зроблених грядок засинаю щебінку, яка буде служити дренажем. Зверху розміщую фільтруючий покривний матеріал, а потім можна приступати до заповнення ковбасок грунтом. Землю вирівнюю, проливаю водою і загортаю плівкою, хомути зав'язую і залишаю конструкцію на добу.

Землю вирівнюю, проливаю водою і загортаю плівкою, хомути зав'язую і залишаю конструкцію на добу

Через день стики плівки розсовую і саджу приготований огірковий саджанець разом із земляною грудкою. Як тільки рослина досягне 15 см, простягаю вертикальну мотузку, по якій буде пущена огіркова батіг ».

Подібний спосіб посадки огірків в теплиці зводить до мінімуму хвороби овочів, відсутні бур'яни, тепло і волога довго затримуються в грунті. Урожай радує своєю кількістю і якістю.

особлива методика

Вирощування огірків за методом Митлайдера дозволяє вмістити грядки навіть в невеликому просторі. Урожай виходить багатий і якісний. Передбачається перекопувати землю не на всій ділянці, а тільки на грядках. В результаті бур'янів з'являється менше, і немає необхідності рихлити ґрунт.

Виростити огірки по Мітлайдера можна не тільки на городніх грядках, а й в ящиках. У ящики насипають суміш з тирси і піску в тому випадку, якщо грунт на ділянці кам'янистий.

У ящики насипають суміш з тирси і піску в тому випадку, якщо грунт на ділянці кам'янистий

Схема овочівництва на вузьких грядках проста. Досить смужки землі, ширина якої всього 45 см. Прохід між грядками повинен дорівнювати близько 95 см. Восени, після збору врожаю, в цих проходах розміщують все відходи овочів. Грядки для огірків повинні розташовуватися горизонтально і паралельно один одному. Довжина грядок при цьому не має значення.

Перед посівом обов'язково вносять добрива.

Спочатку на розмічену грядку огірків вносять вапняну суміш, потім суміш з азоту, фосфату і калію, зверху покривають фосфором, калієм і азотом. Після цього грунт перекопують і рівняють. За рахунок грунту в проходах формують бортики висотою приблизно 9 см по краях грядки.

Якщо садите огірки даними способом, то насіння сіють в два ряди і по краях бортика. В середину грядки насіння огірків не сіють. Можна висаджувати огірки і розсадою. Слід не забувати підгодовувати огірки кожні 8 днів.

Як тільки огіркові кущі сягають у висоту 18 см приступають до їх підв'язування. Над грядкою простягають два дроти. Один край мотузки прив'язують до стебла самого саджанця, а іншим чіпляються до дроту.

Огородник, який щорічно висаджує на своїй ділянці овочі, знає різні способи посадки огірків. Для оригінальних грядок можуть бути використані різні підручні матеріали.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама