Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія вирощування цибулі на перо

Як виростити цибулю на перо?

Лук на перо вирощується багатьма способами
Лук на перо вирощується багатьма способами. Розглянемо послідовно всі способи.

Найбільш поширений це вирощування з севка. Спосіб відрізняється високою віддачею - висока рентабельність і швидкий термін отримання.

Севок отримую з чорнушки, методом загущенного посіву, висіваючи рядковим методом, сівалкою з щітковим механізмом розкладки. Ширина міжрядь 25-30 см. При такому способі отримують севок і вибірок, на зрідженому посіві лук може формувати вже продовольчого розміру головки.

Хімпрополку проводять грунтовим гербіцидом Стомп або Гоал 2Е. Обов'язковий прийом це обробка від пероноспорозу, із застосуванням системних фунгіцидів Ридоміл голд або кон. Так як цибуля має восковий наліт рекомендутся застосування пава Сільвет Голд чи інших доступних, вони збільшать проникність препарату і тим самим пролонгують його дію. Севок прибирають і висаджують на зиму, перед настанням морозів і прикривають гноєм або торфом або зберігають і висаджують на наступний рік.

Хімпрополка зеленних культур не рекомендується багатьма виробниками засобів захисту. Залежно від застосування можлива прополка стомп висадженого севка.

Ширина міжрядь 25-30 см. Відстань між рослинами 2-4 см. Можлива обробка контактним фунгіцидом.

Мульчування допоможе позбутися від бур'янів. Якщо не була проведена хімпрополка застосовують розпушування міжрядь.

Під час висадки севка необхідно перебирати його на фракції, для більш рівномірного зростання.

Вносити бажано комплексні добрива в зону рядка - локально. Для захисту від стрелкованія застосовують ошпаріваніе севка окропом, потім замочування.

Для отримання зеленого конвеєра з лука на перо висаджують севок поступово, невеликими плантаціями. Обов'язкове дотримання сівозміни та просторової ізоляції.

Ще один спосіб отримання лука на перо - їх вибірка, схема посадки і технологія така ж як у севка, але потрібно відзначити, що висаджувати вибірок краще на зиму, він краще зимує.

Вирощування з насіння і чорнушки.

Для вирощування цибулі на перо з насіння використовують сівалки з щітковим висіваючих апаратом і з міжряддями в 30 см. Термін формування пера в 1,5 рази довше ніж з севка, тому необхідний захист від хвороб і шкідників - цибулевий муха і пероноспороз.

Отримання пера з чорнушки можливо, технологія як і у цибулі на перо з насіння.

Внесення добрив локально в зону рядка. Підживлення при поливі. Внесення мікроелементів і регуляторів росту по листу або при поливі.

Хімпрополка бажана почвенниками - Стомп або його аналогами на основі пендиметалін.

Після збирання культури обов'язкове прибирання рослинних залишків і оранка.

Як виростити цибулю на перо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама