Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Види і сорти сосни для вирощування в горщиках і діжках

Всі хвойні дерева надзвичайно красиві, вони видають цілющий приємний аромат і притягують до себе погляди людей, зачаровуючи своєю граціозністю і величчю

Всі хвойні дерева надзвичайно красиві, вони видають цілющий приємний аромат і притягують до себе погляди людей, зачаровуючи своєю граціозністю і величчю. Завдяки багатій палітрі відтінків і різноманіттю форм і розмірів хвойні дерева знайшли широке застосування в ландшафтному дизайні. Оформляючи оазис в саду або на клумбі серед представників хвойних завжди можна підібрати підходяще по висоті і формі рослина. У переважній більшості хвойні - це великі потужні або стрункі витончені рослини, які звикли до відкритому ґрунті на свободу і просторі, але деякі невеликі хвойні деревця можна вирощувати і в контейнерах.

Сосна по праву займає лідируючі позиції серед найкрасивіших хвойних дерев. Довга хвоя самих різних відтінків вкутує це дерево в шубу, схожу на хутро. Сосна протягом усього року може прикрашати будь-який сад, вона не втратить своєї привабливості ні під час пробудження природи від зимового сну, ні під час осіннього листопаду, а в зимовий період білосніжне оздоблення тільки підкреслить її виразність і красу.

Сосни відомі не тільки як декоративну рослину, вони достатні витривалі і стійкі, тому можуть займати самі північні куточки планети зі складним кліматом. Не багато інші хвойні рослини, за винятком сосни, здатні витримати умови спекотної жари або крижаного холоду, а також не втратити привабливості своєї вічнозеленої хвої під променями палючого сонця.

Такими якостями володіють абсолютно всі різновиди сосен, навіть невеликі декоративні представниці сімейства. Сосонки в контейнерах підійдуть для оформлення саду або майданчиків для відпочинку, а також для прикраси балконів або терас. Ці декоративні хвойні створять справжній оазис в будь-якому обраному Вами для них місці і будуть займатися озелененням його круглий рік.

Ці декоративні хвойні створять справжній оазис в будь-якому обраному Вами для них місці і будуть займатися озелененням його круглий рік

Багато сосни прекрасно себе почувають як в квіткових горщиках, так і у відкритому грунті. Якщо Ви всерйоз задумалися про придбання сосонки в контейнері, то вибрати є з чого. Перелік представниць декоративних сосен такий же великий, як і волелюбних, що вважають за краще відкритий грунт хвойних дерев. Різноманіття контейнерних хвойних дуже велике, вони відрізняють по силуету (від класичного до самого химерного), за кольором і розміром хвої. Тому у кожного бажаючого є можливість зробити вибір рослини з урахуванням свого смаку і інших переваг.

Сосна жовта (Pinus ponderosa) напевно припаде до душі любителям класики. У цій сосни довга хвоя золотистого забарвлення, гарний і величний контур. Рослина здатна прекрасно розвиватися навіть в невеликому горщику. Є й досить унікальні представниці цього сорту, із забарвленою в зелений колір хвоєю, який плавно перейшов в жовтий відтінок на кінчиках гілок. Таку забарвлення має сорт сосна гімалайська «Денса» (Pinus wallichiana 'densa'), яка має ще одну прикметну характеристику - оригінальну крону дерева.

Детально про сосну жовтої

Сосна гірська (Pinus mugo) вже протягом довгого часу займає лідируючі позиції серед найменших представниць лісових красунь. Найбільш класичними з сосен, які ростуть в невеликих горщиках, прийнято вважати такі сорти хвойних як светлохвойного «Бенджамін» (Benjamin) і складається із сотні пухнастих грудочок «Пікобелло» (Picobello). А титул наймодніших контейнерних сосен розділили між собою витончений і кучерявий «Гном» (Gnom), а також щільний і присадкуватий «Мопс» (Mops).

Сосна чорна (Pinus nigra) - в цей сорт також входять і карликові красуні. Серед них найбільшу популярність отримав сорт «Френк» (Frank), який давно полюбився багатьом садівникам і дизайнерам. Сімейство сосни чорної має і інших видатних представників. Це конусоподібний сорт «Хельга» (Helga), який усіяний густими і тонкими голочками; святкове куляста «Нана» (Nana); а також кучерявий темноголовая сорт «Schmidtii», форма якого нагадує кулю.

Різноманіття карликових хвойних рослин дозволяє кожному вибрати собі мініатюрну сосну за смаком і по душі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама