Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування ананасів в теплиці + відео »eТепліца

  1. Вибір посадкового матеріалу
  2. Заготівля і вкорінення живців ананаса: інструкція
  3. Догляд за тепличними ананасами
  4. Укорінення і вирощування ананаса - відео

Як відомо, ананаси є дуже теплолюбними, тропічними рослинами, і, тим не менш, багато російських квітникарі не залишають надії «поселити» цих примхливих південних красенів у себе вдома Як відомо, ананаси є дуже теплолюбними, тропічними рослинами, і, тим не менш, багато російських квітникарі не залишають надії «поселити» цих примхливих південних красенів у себе вдома. Особливо завзяті ентузіасти вирощування ананасів намагаються культивувати екзотичні фрукти в звичайних квіткових горщиках, просто на підвіконнях, і, судячи з відео роликів в Інтернеті, часом їм вдається отримати пишні зелені кущики, однак виростити не тільки красиві, але і плодоносні рослини можна лише в опалювальній теплиці .

Вибір посадкового матеріалу

Теоретично ананаси можна розмножувати насінням, прикореневими дітками або живцями. Однак, дістати насіння настільки екзотичної культури непросто, та й робота з ними вимагає певних навичок, діток же можна відокремити лише від дорослого добре розвиненого рослини, а його-то якраз і немає у початківця квітникаря, тому для «плантатора-дебютанта» оптимальним способом отримання посадкового матеріалу є метод вегетативного розмноження.

Однак, дістати насіння настільки екзотичної культури непросто, та й робота з ними вимагає певних навичок, діток же можна відокремити лише від дорослого добре розвиненого рослини, а його-то якраз і немає у початківця квітникаря, тому для «плантатора-дебютанта» оптимальним способом отримання посадкового матеріалу є метод вегетативного розмноження

Оптимальний спосіб розмноження ананасів - вегетативний

Заготівля і вкорінення живців ананаса: інструкція

Придбайте в овочевому та квітковому магазинах:

  • кілька свіжих стиглих ананасів;
  • стимулятор коренеутворення (наприклад, «Корневин»);
  • торф'яні і глиняні горщики (діаметр друге повинен бути на 10-12 см більше ширини перших);
  • перліт, пісок і керамзит;
  • деревне вугілля;
  • сфагнум (мох);
  • субстрат для бромелієвих або цитрусових.

Порада. Купуючи ананаси, вибирайте середні по величині плоди з пишними, що не подвял, смарагдово-зеленими чубчиками.

Купуючи ананаси, вибирайте середні по величині плоди з пишними, що не подвял, смарагдово-зеленими чубчиками

Ананас для розмноження повинен бути свіжим, з яскраво-зеленим чубчиком

1. Принісши ананаси додому, гострим стерильним ножем зріжте з них верхівкові листові розетки (т. Н. Султани) разом з трьома сантиметрами м'якоті. Краї кожної фруктової верхівки ображати таким чином, щоб під зеленими чубчиком залишилася лише циліндрична серцевина плода. Всі зрізи припудріть товченим деревним вугіллям і підвісьте султани на м'яких вірьовках в темному і сухому куточку.

2. Через тиждень зніміть чубчики з мотузки, умочіть підсохлі серцевини в суміш товченого деревного вугілля і порошкового стимулятора коренеутворення.

3. На дно глиняних горщиків покладіть сантиметровий шар керамзиту, накрийте його мохом, поверх сфагнуму насипте тонкий шар піску.

4. Торф'яні горщики набийте субстратом, змішаним з перлітом, і посадіть в них живці ананасів.

Увага! Живці потрібно заглиблювати в грунт так, щоб земля злегка прикривала підстави розеток.

5. Закінчивши посадку, встановіть торф'яні стаканчики в глиняні горщики, порожнечі між стінками обох посудин заповніть піском.

Закінчивши посадку, встановіть торф'яні стаканчики в глиняні горщики, порожнечі між стінками обох посудин заповніть піском

Через 40-60 днів почнуть з'являтися перші паростки

6. Полийте саджанці ананасів теплою водою з крапелькою «Корневином» , Поставте горщики з живцями в добре освітлену теплицю і накрийте їх ковпаками з обрізаних прозорих пластикових каністр.

Увага! Оптимальна температура для вкорінення верхівкової розетки ананаса - 23-26 ° С.

7. Щоб саджанці не «задихнулися», виконайте в днищах каністр кілька невеликих отворів, крім того, через день на 10-15 хв знімайте ковпаки для провітрювання, поливу і обприскування живців.

8. Через 40-60 днів, коли саджанці приживуться і в центрах султанів почнуть з'являтися молоді, блідо-зелені листочки, зніміть ковпаки і розставте горщики з ананасами на полицях спеціально спорудженого широкого стелажа.

Через 40-60 днів, коли саджанці приживуться і в центрах султанів почнуть з'являтися молоді, блідо-зелені листочки, зніміть ковпаки і розставте горщики з ананасами на полицях спеціально спорудженого широкого стелажа

Ананаси необхідно вирощувати при температурі 25-30 градусів

Догляд за тепличними ананасами

Температура і освітлення. Навіть у найлютіші морози, стовпчик градусника в теплиці, де ростуть ананаси, не повинен опускатися нижче позначки 18 ° С, оптимальна ж температура для цих теплолюбних екзотів - 22-30 ° С. Крім тепла, тропічні неженки обожнюють сонце і насилу переносять тривале затінення. Чим більше світла в теплиці, тим краще почуваються, що ростуть в ній ананаси, тому в осінньо-зимовий період їх обов'язково потрібно підсвічувати по 7-8 годин на добу.

Полив. Поверхня субстрату в горщиках з ананасами завжди повинна бути вологою, але в піддонах при цьому не повинна застоюватися вода. Постійний надлишок вологи може привести до загнивання рослин, короткочасне ж повне висихання грунту загрожує загибеллю кореневої системи ананасів. Вода для поливу повинна бути не хлорованою, добре відстояною (а ще краще - дощової), підігрітої до 20 ° С.

Полив ананасів рекомендується проводити дощовою водою

Підживлення. З квітня по вересень ананаси підгодовують раз в 7 днів, в інші місяці - через кожні два тижні. Підживлення проводять поперемінно мінеральними комплексами і органічними добривами. Перед внесенням підгодівлі субстрат в горщиках добре проливають підігрітою в теплиці водою.

Обприскування. Зростаючі в теплиці ананаси щодня обприскують найменшої водяним пилом з пульверизатора з тонкої форсункою. Воду, яка при цьому накопичується в листових пазухах, відразу ж видаляють гигроскопичной серветкою.

Пересадка. У міру розростання коріння, рослини пересаджують в горщики, діаметр яких на 5 см більше, ніж у попередніх ємностей. При кожній такій процедурі використовують субстрат з усе меншою часткою піску та перліту.

Тільки при ретельному догляді ананаси зможуть порадувати плодами

Гігієна. Періодично дорослі (темні, з сизувато-блакитним відливом) листя ананасів протирають великим ватним тампоном, змоченим в злегка підкисленою лимонним соком дистильованої воді.

Дотримуючись всі перераховані вище рекомендації, ви неодмінно досягнете цвітіння своїх ананасів і незабаром зможете покуштувати перший екзотичний фрукт, вирощений власними руками.

Укорінення і вирощування ананаса - відео

Вирощування ананасів - фото

Вирощування ананасів - фото

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама