Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування часнику як бізнес

  1. Переваги такого напряму
  2. Рентабельність: приблизний розрахунок
  3. Суть технології з орієнтацією на хороший урожай
  4. Реалізація

У селі з голоду не помреш - це факт! Звичайно, потрібно працювати не покладаючи рук, але з іншого боку зусилля ці завжди окупляться, як мінімум смачними корисними домашніми продуктами на столі. Ми ж рекомендуємо поглянути дещо по-іншому на роботу на землі. Навіть, якщо у вас немає «гектарів», а всього лише кілька соток, то на них можна почати власну справу, яка принесе чималий дохід. Як варіант успішного землеробства пропонуємо розглянути вирощування часнику як бізнес.

Як варіант успішного землеробства пропонуємо розглянути вирощування часнику як бізнес

Переваги такого напряму

Знавці сільськогосподарської галузі в один голос стверджують, що часник відноситься до найбільш високорентабельним культурам. Це пояснюється просто:

  1. На ринку основна маса цього овоча представлена ​​низькоякісним продуктом, вирощеним з поганого вітчизняного насіннєвого матеріалу. Причому про необхідність дотримання спеціальної агротехнології також мало хто з «приватників» чув.
  2. Як варіант насичення ринку - імпорт часнику з Китаю. Правда до цієї продукції питань ще більше, в тому числі і через низький вміст ефірних масел.

Увага! Вітчизняний часник відмінної якості дуже цінується і користується підвищеним попитом. Тому часник як бізнес - завжди високоприбутковий вид діяльності.

Рентабельність: приблизний розрахунок

  • Вартість озимого часнику оптом в середньому дорівнює 100 рублів за кілограм. Тут мається на увазі і добірної, який можна реалізувати за 120-150 рублів, і дрібніший, призначений для посадки в новому сезоні за ціною 70-80 рублів.
  • Якщо в процесі вирощування озимого часнику будуть дотримані всі агротехнології, застосований високопродуктивний крапельний полив, то варто очікувати врожайність від 13 тонн з гектара. Якщо навіть взяти по мінімуму врожайність, то собівартість 1 кг часнику буде дорівнює 40 рублів за кілограм. Тобто чистий прибуток буде в районі 500-600 тисяч рублів.

Важливо! На врожайність, безумовно, впливає правильно вибраний сорт. На сьогодні пропозиція часниковий сортів широко і різноманітно. Свої «розробки» пропонують і вітчизняні селекціонери, і зарубіжні фахівці, наприклад, добре себе зарекомендували голландські сорти.

Суть технології з орієнтацією на хороший урожай

  1. Вирощування часнику як бізнес гарантує відмінний фінансовий результат якщо ділянка для вирощування обраний на супіщаних грунтах.
  2. Підготовка ґрунту проводиться заздалегідь за пару тижнів. Для посадки насіннєвий матеріал відбирається ретельно - тільки здорові презентабельні головки, які поділяються на зубки безпосередньо перед посадкою.
  3. Глибина борозенок залежить від типу грунту і розміру зубків. Якщо посадити занадто дрібно, то великий ризик, що взимку часник вимерзне.
  4. Термін посадки визначається кліматичними умовами регіону: на півдні і заході - кінець жовтня, північ і схід - середина грудня, цент - кінець грудня. Сприятливий температурний режим - 10-12 ° С.
  5. Догляд стандартний - прополка і боротьба з бур'янами.

Увага! Фахівці рекомендують використовувати високоефективний гербіцид Тотріл. Він ефективно захищає посіви часнику ( лука теж) від бур'янів.

  1. Найбільш відповідальний період - поява «стрілок», які видаляти можна тільки вручну. На насіннєвому ділянці, звичайно ж, ці відростки не чіпають, оскільки на них будуть формуватися коробочки з насінням.
  2. Прибирання проводиться, коли підсихають і жовтіють верхні листки - тут важливо не перетримати. У середній смузі зазвичай це третя декада липня.

зберігання

Часник як бізнес дійсно прибутковий буде, якщо його правильно зберігати. Тільки викопаний урожай на пару днів залишається прямо на полі під прямими променями сонця. Протягом цього часу листя і стебла підсохнуть, віддавши всі поживні елементи зубкам. Також не можна не відзначити, що пряме сонячне світло - чудовий засіб профілактики кліщів і різних захворювань.

Якщо ж погода не дозволяє «сонячні ванни», то часникові головки відразу з поля забираються і стеляться в приміщенні з ефективною вентиляцією. Через 10 днів зрізаються листя, залишаючи 3-сантиметрову ніжку вище цибулини. Також залишається частина кореня до 3 мм. В такому стані часник зберігають при температурному режимі + 3 ... - 1 С. За півроку втрата складе близько 4% - це хороший результат.

Реалізація

Вирощування часнику як бізнес передбачає цілорічний режим реалізації. Цей овоч затребуваний завжди. Його використовують кулінари і фармацевти, домогосподарки і шеф-кухаря елітних ресторанів. Однак максимально вигідну ціну можна отримати навесні і зимою. Хоча оптовики роблять закупівлі в кінці літа - на початку осені. У цей час вартість часнику трохи нижче, проте великий урожай продається партіями, а значить вигода у вигляді грошових знаків не може не радувати.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама