Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування часнику в домашніх умовах, в горщику і на гідропоніці

  1. Часник і його види, в чому користь
  2. Як виростити часник з зубчики на городі, у відкритому грунті
  3. Вирощування часнику в домашніх умовах на підвіконні
  4. Вирощування часнику на гідропоніці
  5. Як правильно посадити пророслу часник будинку, в квітковий горщик

Навіть не маючи в особистій власності присадибної ділянки, але при цьому маючи бажання вирощувати городні культури, можна знайти вихід з ситуації, що склалася.

Деякі городні культури цілком підходять для вирощування в домашніх умовах. До таких належить і часник, його не складно виростити на підвіконні звичайної квартири, він відмінно росте відкритому грунті .

зміст:

  1. Часник і його види, в чому його користь
  2. Як виростити часник з зубчики на городі, у відкритому грунті
  3. Вирощування часнику в домашніх умовах, на підвіконні
  4. Вирощування часнику на гідропоніці
  5. Як правильно посадити пророслу часник будинку, в квітковий горщик

Часник і його види, в чому користь

кожен часниковий зубок містить велику кількість цінних і корисних для людського організму хімічних сполук. Крім зубків, вітамінну цінність мають і листя рослини. Вони цілком придатні для вживання в їжу і досить часто використовуються в приготуванні страв кухарями зі світовими іменами.

Більшість людей пробували часник і знайомих з його різким смаком і ароматом не знають, що рослина має два види. Перший - це добре знайомий більшості, який має звичний смак і аромат, а другий - кардинально відрізняється від першого, з солодким присмаком і без пекучої прикрості.

Вирощування першого виду виробляється в основному на територіях північних областей, другий, вирощують на південних територіях. Також варто відзначити, що на смакові якості даної рослини дуже сильно впливають умови, в яких проводилося вирощування.

Є у цієї овочевої культури і два підвиди, один з яких здатний дати стрілку на вигін, а інший такого властивості не має.

Перший відноситься до морозостійких рослин і наділений підвищеною стійкістю до різких змін погодних і кліматичних умов. На основі такої характеристики він отримав назву озимий.

висаджування озимого часнику відбувається приблизно в середині осені (все залежить від регіону і погодних умов). У зимовий період такої часник знаходиться в промерзла грунті під шаром снігу і тільки з приходом нового сезону дає повноцінну велику головку.

Другий підвид має назву ярої. Його посадка проводиться у весняний період приблизно в один час з іншими овочевими культурами. Термін зберігання ярого часнику на багато довше, ніж у озимого, але його врожайність трохи нижче в порівнянні з тим же озимим.

Звичайно ж, вирощування часнику, як і будь-якого іншого рослини, вимагає особливого і якісного догляду.

У будь-якому випадку, не залежно від того який сорт або підвид був обраний для посадки, перед початком вирощування даної овочевий культури варто ознайомитися з усіма нюансами самого процесу, які можна знайти в інтернеті або уважно прочитавши відповідну літературу.

Як виростити часник з зубчики на городі, у відкритому грунті

Така овочева культура як часник готується до посадки вже з середини вересня. Від відібраних заздалегідь головок зубчики відокремлюються безпосередньо перед посадкою.

грунт для посадки також варто підготувати заздалегідь. Крім того, що грунт повинен бути суглинна, в неї необхідно внести перегній і золу, які повинні в ній встигнути перепреть до висадки. Ділянка для посадки потрібно розкреслити.

Грядки повинні бути вузькими і довгими. Відстань між ними повинна становити приблизно 25 см.

Відстань між ними повинна становити приблизно 25 см

Висадку зубків в грунт потрібно виробляти приблизно на 8 см в глибину. Якщо посадка проведена за всіма правилами і дотриманням всіх рекомендацій, то ще до настання перших морозів у кожного посадженого зубчики встигне розвинутися корінець, але паросток до поверхні не доросте.

Якщо в одних регіонах, випадання снігу в такий період норма, то в інших перший снігопад настає значно пізніше. Так ось, в першому випадку, сам сніговий покрив стане природним укриттям під яким і пройде зимівля.

У другому випадку, знадобиться людське втручання, а саме, оформлення на грядці сухого укриття. після проведення мульчування , Особливий догляд в весняний період не буде потрібно. Єдине, що варто зробити, так це при появі стрілок своєчасно проводити їх обламування. В іншому випадку, всі сили і соки підуть в них.

В іншому випадку, всі сили і соки підуть в них

У випадках, коли мульчування не проводилося, виникне необхідність своєчасно усувати проростають бур'яни, періодично рихлити ґрунт і трохи частіше проводити полив.

Вирощування часнику в домашніх умовах на підвіконні

При бажанні таку овочеву культуру можна виростити і квартирних умовах і тим самим зробити вигонку часнику на перо. Для проведення роботи такого роду знадобиться: ємність потрібної довжини і певної глибини, родючий грунт, кілька добірних головок, які перед посадкою, за аналогією з висадкою у відкритий грунт, розбираються на зубчики.

Найчастіше, для квартирного вирощування беруть ярої підвид культури. Якщо підходящої ємності немає, зубчики можна підселити до інших рослин.

Шкоди він їм не завдасть, так як є хорошим природним антисептиком. 'Ятати зубків варто проводити не надто глибоко, але відстань між ними можна робити не велика.

ємність з розсадою, в обов'язковому порядку, повинна знаходитися на сонячній стороні. По закінченню всього трьох тижнів, з зубків почнуть пробиватися довгі листи, які цілком придатні для вживання як в сирому вигляді, так і для використання в процесі приготування різних страв.

Повноцінно сформовані великі головки, при такому варіанті вирощування, можна отримати досить рідко.

Вирощування часнику на гідропоніці

гідропоніка - це досить сучасний, вигідний і перспективний варіант вирощування рослин різних сортів і видів. Основна ідея такого варіанту полягає в тому, щоб виробляти вирощування без занурення кореневої системи рослини в грунт.

Даний новаторський метод щорічно стає все більш популярним як на території західних країн, так і у нас. Вирощування на гідропоніці можна робити як в домашніх, так і в тепличних умовах.

Вирощування на гідропоніці можна робити як в домашніх, так і в тепличних умовах

Культивація часнику на гідропоніці - досить простий процес. Також варто відзначити, що цей захід ще й дуже вигідне. На такий варіант вирощування потрібно зовсім не велика кількість живильного розчину, за рахунок якого і відбувається зростання культур.

Найбільш важливий момент при такому варіанті вирощування - це дотримання режиму освітлення. Часник - це рослина, яка дуже любить світло, тому, при вирощуванні культури на протязі всього року необхідно подбати про організацію додаткового освітлення в зимовий період.

Поживний склад в обов'язковому порядку повинен включати в себе наступні компоненти:

  • фосфор 95 мг на 1 літр
  • кальцій 280 мг
  • азот 200 мг
  • магній 50 мг
  • калій 180 мг

Як правильно посадити пророслу часник будинку, в квітковий горщик

вирощування часнику з пророслих зубків - це експрес метод, який дасть можливість вже через тиждень спостерігати появу листочків. Розміщувати зубки в гірше потрібно не рідше ніж 4-5 см один від одного, на глибину не більше 3-4 см.

Твір поливу посадкового матеріалу повинно проводитися в міру необхідності, приблизно, один раз в три-чотири дні. Варто відзначити, що заливати водою ємність з розсадою не варто. Кількість води має бути досить-помірним.

Кількість води має бути досить-помірним

Не варто забувати і про підгодівлі. В основному, в міських умовах підгодівля виробляється складами придбаними в спеціалізованих магазинах. Якщо є можливість, то підгодівлю краще проводити натуральними добривами у вигляді пташиного або коров'ячого посліду.

Пропонуємо подивитися цікаве відео про те, як влаштувати вітамінну грядку прямо на підвіконні:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама