Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування цибулі як бізнес

  1. Що потрібно для початку
  2. приміщення
  3. устаткування
  4. посадковий матеріал
  5. технологія вирощування
  6. додаткові поради
  7. збут продукції
  8. Переваги і недоліки

Вирощування цибулі цілком підходить для бізнесу, тому розглянемо в якості докладної інструкції всі етапи   вирощування зелені   , Питання, що стосуються розведення, врожайності і збуту продукції

Вирощування цибулі цілком підходить для бізнесу, тому розглянемо в якості докладної інструкції всі етапи вирощування зелені , Питання, що стосуються розведення, врожайності і збуту продукції.

Що потрібно для початку

Для бізнесу буде потрібно:

  • Придбати землю у власність, або оренду.
  • Придбати приміщення з освітленням і обігрівом, або теплицю з покриттям з полікарбонату. Розміри теплиці залежать від масштабів передбачуваного виробництва. З площі в15 соток можна отримати 2-3 тонни зелені за сезон.
  • Видатковий посадковий матеріал у вигляді насіння або севка.
  • Плівковий матеріал для укриття сходів.
  • Добрива, препарати для обприскування, знезараження грунту.
  • Оформлення відповідних документів, реєстрація ІП.
  1. Для виробництва зелені в великих масштабах, звичайно, потрібно пройти реєстрацію ІП .
  2. Зареєструватися в податковій за вигідною системі оподаткування в межах 6% від отриманого прибутку.
  3. При наймі працівників пройти реєстрацію в якості роботодавця, тобто зібрати документи, надати їх в пенсійний фонд, фонд соціального страхування.
  4. Продукт повинен бути сертифікований, допущений до продажу органами СЕС, що також потребуватиме додаткових невиробничих витрат.

приміщення

  1. Для приміщення можна використовувати гараж, йди склади, утеплені пінопластом, гнучким утеплювачем.
  2. Для вирощування цибулі краще використовувати розбірні дерев'яні стелажі у вигляді неглибоких ящиків.
  3. Ящики зверху покриваються плівкою, а відстань між стелажами для довжини пера до 50 см повинно бути не менше 70 см.
  4. Для отримання темно-зеленого пера потрібно освітлення у вигляді ламп денного світла.
  5. Температуру в приміщенні необхідно підтримувати, тому пара обігрівачів взимку потрібна обов'язково. Саме від температури буде залежати готовність зеленого пера.
  6. При підтримці t в 25 гр. цибуля можна зрізати вже через 17 днів при зниженні темп на кілька градусів цибулю буде відповідно готовий на кілька днів пізніше. Так можна тримати під контролем збут продукції, і правильно планувати час для зрізу, щоб вчасно пустити товар в продаж. Наприклад, при t - в 12 гр. цибуля буде готовий тільки через 28 днів, залишиться час для договорів з точками збуту.

цибуля буде готовий тільки через 28 днів, залишиться час для договорів з точками збуту

устаткування

При вирощуванні тепличних способом цибуля не вимагає особливого устаткування. Стелажі, ящики цілком можна виготовити самостійно, головне, щоб вони відповідали розмірам і матеріалу.

посадковий матеріал

  1. Посадковий матеріал краще купувати оптом, восени, з фермерських господарств, або овочевих баз.
  2. Урожай безпосередньо залежить від його якості та висадженого обсягу.
  3. У грунт сідає дрібний севок з трьома і більше паростками для освіти пера. Кількість зелені залежить від посадкового матеріалу, саме йому потрібно віддати належне увагу перед початком посіву.
  4. Часто цибулю обробляють спеціальними препаратами для довго зберігання, при покупці матеріалу потрібно це враховувати, ніякої попередньої обробки цибулин бути не повинно, інакше швидкої гнилі цибулі, втрати врожайності не уникнути.
  5. Матеріал на посадку краще купувати відразу після його основного прибирання, переважно середньостиглих або скоростиглих сортів, в даному випадку можна бути впевненим, що продукт чистий, екологічний, і нічим не оброблений.
  6. Щоб дізнатися кількість паростків на зрізі, при виборі потрібно розрізати впоперек кілька цибулин, це необхідно для вигонки на перо.
  7. Перед самою посадкою цибулю вимочується протягом доби, тим самим проростає він набагато швидше.
  8. Лук не потребує парниках, рясних підгодівлі.

персонал

Для обробки 10 соток помічники не потрібні, при розширенні бізнесу, звичайно, кілька робочих може помітно спростити вашу особисту зайнятість.

технологія вирощування

  1. Якщо цибуля буде висаджуватися у відкритий грунт, то посів насіння проводиться ранньою весною.
  2. Посіви слід замочити на добу, при цьому 2 рази поміняти воду, так посіви зійдуть швидше.
  3. Для появи трохи помітних корінців посіви потрібно розстелити на мішковині, зверху прикрити інший і витримати не менше 3 діб при t - 25 гр.
  4. Висадити дрібний севок у вологий, добрив і оброблений грунт.
  5. При посіві дрібного насіння краще перемішати їх з піском, так розподіл насіння буде більш рівномірним.
  6. Насіння висівають рядами, потім мульчують шляхом додавання шару торфу, або перегною.
  7. При появі перших 2 - ух листочків, посіви слід прорідити.
  8. Отримати севок можна тільки на наступний рік. Його потрібно викопати, перебрати, видалити хворі і пророслі цибулини, після чого впорядкувати за розмірами.
  9. Під час висадки цибулин грядки потрібно промаркувати, зробити борозенки на відстані в 25 см один від одного, полити водою теплою через дрібне сито.
  10. Посадка севка вимагає осінньої підготовки грядок. Землю потрібно зорати, видалити всю рослинність, обприскати мідним купоросом (2 ст. Л. На 10 літрів води). Якщо грунт кислий, додатково вноситься доломітове борошно, крейда (250 гр. На 1 метр площі.).
  11. Оброблені грядки на кілька днів потрібно прикрити плівкою для прогріву, знешкодження ґрунту.
  12. Перед заморозками грядки потрібно добре пролити водою, грунт добре промерзне і не дасть шкідників пошкодити цибулю.

Перед заморозками грядки потрібно добре пролити водою, грунт добре промерзне і не дасть шкідників пошкодити цибулю

додаткові поради

  1. Наївно вважати, що величезна цибулина дасть більше «пера» при вигнала. Цибулини масою 40 - 50 гр. вже непридатні для вигонки, зрозуміло, якщо мова не йде про вилучених, початківців проростати при зберіганні. Найбільший вихід «пера» дає посадковий матеріал масою від 25 до 40 г (діаметр 3 - 4 см.).
  2. Важливо значення має обрана технологія вирощування, а також знання спеціальних прийомів, що стимулюють швидке отримання товарної продукції.
  3. Вирощувати зелена цибуля можна в польових умовах або теплицях.
  4. В агротехніці зеленої цибулі існує два способи висаджування. При мостовій схемі цибулинки висаджуються щільно один до одного. Полу мостова схема передбачає розріджену висадку, з відстанню між цибулинами в 1-2 см.
  5. Вирощування зеленої цибулі на продаж у великих обсягах вимагає відповідних капіталовкладень. Навіть якщо закуповувати посадковий матеріал у оптових постачальників або безпосередньо у виробника, то в середньому це обійдеться від 5 до 10 руб. за кілограм, залежно від обсягу партії.
  6. Для мінімізації витрат посадковий матеріал доцільно вирощувати самостійно з біологічних насіння - «чорнушки».
  7. Переважно купувати цибулю-ріпку південного сорту, так як вони швидше прокидаються, розміром не більше 3-4 см і без пошкоджень, надто дрібний пускати в справу невигідно, тому що знижується якість і торговий вид, надмірно великий - знижується відсоток виходу зеленої цибулі з квадратного метра.

Переважно купувати цибулю-ріпку південного сорту, так як вони швидше прокидаються, розміром не більше 3-4 см і без пошкоджень, надто дрібний пускати в справу невигідно, тому що знижується якість і торговий вид, надмірно великий - знижується відсоток виходу зеленої цибулі з квадратного метра

збут продукції

Вирощувати цибулю можна в теплицях - взимку, в польових умовах - влітку, при великих посівних площах збут буде постійним і прибутковим. Реалізацію лука слід проводити відразу ж після зрізання (цибуля швидко псується), тому перед відкриттям даного бізнесу слід завчасно подбати про точках, місцях його збуту.

Лук краще здавати оптом у всі, хто працює точки: ринки, магазини, супермаркети. Роздрібна мережа типу ресторанів, кафе і шашличних також з задоволення купить в великих кількостях свіжий, що не залежаний зелений товар.

Переваги і недоліки

Як і будь-який бізнес, вирощування цибулі має свої переваги і недоліки. Незаперечною перевагою є:

  • отримання врожаю протягом усього року;
  • висока рентабельність при низьких витратах на посадковий матеріал та інші витрати;
  • невибагливість рослин в догляді, що також не затратно і не занадто багато роботи;
  • швидкий оборот грошових коштів, свіжа цибуля не залежується на прилавках;

Скромні підрахунки показують, що для організації «цибульного бізнесу» буде потрібно стартовий капітал від 100-150 тис. Руб., Якщо, звичайно, ви маєте в своєму розпорядженні земельною ділянкою.

Основним і єдиним недоліком можна вважати складність прогнозування цін на оптовому ринку і конкуренцію. Ціна продукції за 1 кг постійно то піднімається, то опускається. Часом навіть великим підприємствам доводиться працювати без особливих доходів. Але, ситуація тимчасова.

В середньому з 100 м3 можна отримати дохід в сумі 20000 руб. за місяць. При вкладенні в бізнес 100000 руб . витрати окупляться протягом півроку, максимум - через 1 рік.

витрати окупляться протягом півроку, максимум - через 1 рік

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама